۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۱:۴۹
کد خبر: 82688760
T T
۰ نفر

پاييز و دلهره هايي از جنس سيلاب در آستارا

۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۱:۴۹
کد خبر: 82688760
پاييز و دلهره هايي از جنس سيلاب در آستارا

آستارا - ايرنا - پاييز كه مي رسد، بارش باران و دلهره بروز سيلاب، وجود آستارايي ها را فرا مي گيرد و اين نگراني همه ساله تكرار مي شود اما شواهد حاكي از آن است كه نگاه مسئولان به اين مسئله تاكنون جدي و گره گشا نبوده .

به گزارش روز يكشنبه خبرنگار ايرنا، از زماني كه چشم هاي مان را گشوده ايم صداي ترنم باران را شنيده ايم كه از سفال هاي سرخ شهرمان چكه مي كند و يا از ناودان خانه ها با شرشر مي ريزد.
باران همان رحمت الهي است كه در لطافت طبعش هيچ خلاف نيست ولي اگر همين نعمت الهي در جاي خود مديريت نشود، تبديل به سيلابي مي شود كه تا پاي ويران كردن طبيعت و سرپناه و جاده ها و بناها و تاسيسات نيز پيش مي رود.
شهرستان آستارا با ميانگين يك هزار و 300 ميليمتر بارش در سال، جزو پرباران ترين مناطق كشور محسوب مي شود و همه ساله در فصول پاييز و زمستان، با ريزش نزولات جوي، دل نگراني هاي كهنه و چندين ساله شهروندان نيز آغاز مي شود.
طغيان رودخانه مرزي آستاراچاي و تعدادي از رودخانه هاي شهري نظير مرداب و خواجه كري، بالا آمدن فاضلاب خانگي در بسياري از كوچه ها و خيابان ها، لبريز شدن كانال هاي آب و سرريز شدن آن به نقاط شيب دار و معضلات ديگر تبديل به كابوس وحشتناكي در خواب هاي پاييزي شهروندان آستارايي شده است.
هفته پيش بود كه رودخانه مرزي آستاراچاي طغيان كرد و باعث سرريز شدن آب به تعدادي از محوطه خانه ها و انبارهاي كشاورزي شد، اما ماجرا به همين جا ختم نشد، با بالا آمدن آب رودخانه مرداب در منطقه خليل آباد بيش از 200 خانوار آستارايي در يك روز خانه نشين شدند.
تعريض و ديواره سازي رودخانه ها و لايروبي به موقع آن ها شايد در اولين نگاه و به شكل مقطعي بتواند دردي را دوا كند ولي در ادامه ماجرا بايد با اجراي طرح هدايت آب هاي سطحي اين معضل را براي هميشه ريشه كن كرد.
حيدر پيكري يكي از شهروندان آستارايي گفت: منزل مسكوني ما در كنار رودخانه مرداب واقع شده و با بالا آمدن آب رودخانه، واحدهاي مسكوني اطراف آن در معرض خطر سيلاب قرار مي گيرد.
وي با اشاره به اينكه در سيل اخير، خسارت چشمگيري به تجهيزات خانه ما وارد شد، افزود: شهرداري آستارا با تعريض بخشي از رودخانه مرداب و نيز تكميل ديواره بتني اين رودخانه مي تواند باعث جلوگيري از طغيان آن هنگام بارش هاي سيل آساي باران شود.
فرماندار آستارا در مصاحبه با خبرنگار ايرنا گفت: موقع بروز مخاطرات طبيعي نظير سيل و توفان به علت نبود زيرساخت هاي مناسب در شهر آستارا با مشكلات عديده اي مواجه مي شويم.
يونس رنجكش با اشاره به اينكه وجود مشكلات در حوزه زيرساخت هاي آستارا به خاطر موقعيت اين شهرستان مي تواند تبعات ملي هم داشته باشد، اظهار كرد: اعتبارات اختصاص يافته در حوزه مديريت بحران در بسياري از مواقع جوابگوي نيازهاي موجود نيست و اميدواريم در حوزه اعتبارات نگاه ويژه اي به شهرستان مرزي آستارا شود.
وي با اشاره به اينكه سيلاب اخير حدود 60 ميليارد ريال به تاسيسات زير ساختي آستارا خسارت وارد كرد، ادامه داد: با همكاري شهرداري آستارا طرح هدايت آب هاي سطحي را در اين شهر اجرا خواهيم كرد تا دغدغه چندين سال شهروندان اين شهر برطرف شود.
جواد معيتي شهردار آستارا با اشاره به اينكه در بارندگي هاي اخير، منطقه خليل آباد آستارا دچار آبگرفتگي و سيلاب شديدي شد، افزود: به منظور جلوگيري از طغيان رودخانه مرداب آستارا در منطقه خليل آباد، راه اندازي دريچه در محل تلاقي رودخانه با ديواره بتني براي هدايت آب، تعريض رودخانه هاي بالا دست شهر و يا انتقال آب رودخانه مرداب به دريا از طريق راه اندازي كانال از جمله راهكاريي است كه توسط كارشناسان شهرداري ارائه شده است.
وي اضافه كرد: اميدواريم با اختصاص اعتبار لازم بتوانيم يكي از طرح هاي ياد شده را به منظور كنترل آب رودخانه مرداب اجرايي كنيم.
بابك باستاني بخشدار مركزي آستارا در ادامه گفت: چندين سال است طغيان رودخانه آستاراچاي خانه هاي مسكوني روستاهاي مرزي اين شهرستان را در معرض آسيب قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه با تكميل طرح ديواره بتني رودخانه آستاراچاي مي توان اين معضل چندين ساله را خاتمه داد، اضافه كرد: ديواره بتني حاشيه رودخانه آستاراچاي به امتداد پنج و نيم كيلومتر به علت تعلل پيمانكار مربوطه و نبود اعتبار، نيمه كاره مانده و 50 درصد آن اجرا شده است.
هفته گذشته با بارش 260 ميليمتر باران در سه روز متوالي در شهرستان آستارا مشكلاتي براي مردم ايجاد و خسارت هايي به تاسيسات زيرساختي اين شهرستان وارد شد.
شهرستان آستارا با 91 هزار نفر جمعيت در منتهي اليه غرب استان گيلان واقع شده است.
گزارش: يوسف هدايتي**انتشار دهنده: بابايي
7105 /6030