دكتر راضي ناصري فر روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: علاوه بر اين در تلاش هستيم مركز تحقيقات سالك در استان راه اندازي شود كه مقدمات آن انجام شده است.
وي يادآور شد: با راه اندازي مركز آموزش درمان سالك، برنامه هاي آموزشي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تدوين شده و با انجام اقدامات علمي و عملي اين آموزش ها خصوصا در زمينه آزمايشگاهي در قطب ايلام به مناطق مختلف كشور ارائه شود.
وي تاكيد كرد: در ارزيابي هاي انجام شده توسط تيمي از وزارت بهداشت و دانشگاه تهران از روند كار ابراز رضايت شد و ادامه فعاليت ها مطابق برنامه ريزي انجام شده در حال انجام است.
**روند ابتلا به بيماري سالك در استان كاهشي است
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: با اقدامات انجام شده بخصوص در زمينه بهسازي محيط در شهرهاي مهران، دهلران و ايلام روند ابتلا به بيماري سالك در استان كاهشي است.
دكتر ناصري فر افزود: سال هاي قبل بويژه سال 93 با اوج ابتلا به سالك مواجه بوديم اما با انجام اقداماتي از جمله ساماندهي نخاله هاي ساختماني و جلوگيري از نگهداري حيوانات در حاشيه شهر ميزان ابتلا در سال هاي بعد كاهش يافت.
وي يادآور شد: سال 93 بيش از يك هزار و 561 مورد ابتلا به سالك ثبت شد كه در سال هاي 94 و 95 به ترتيب به يك هزار و 302 مورد و يك هزار و 69 مورد كاهش يافت.
وي تاكيد كرد: روند بيماري سالك در اين استان در حال حاضر عادي است و موارد بيش از حد انتظار در خصوص ابتلا به سالك ديده نمي شود.
**زمان گزش با تردد زوار اربعين تداخل ندارد
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام با بيان اينكه زمان گزش توسط پشه ناقل بيماري در ماه هاي ارديبهشت و خرداد است، گفت: در حال حاضر زمان گزش با تردد زوار اربعين تداخل ندارد و از اين بابت مشكلي نداريم.
دكتر ناصري فر افزود: براي سال هاي آينده خطر همزماني زمان گزش پشه با ورود حجم عظيمي از زائران اربعين به استان و بخصوص مهران وجود دارد و بايد تدابير لازم در اين خصوص از اكنون بايد انديشيده شود.
وي يادآور شد: از زمان گزش پشه در ارديبهشت و خرداد تا زمان ظهور علايم چندماهي طول مي كشد و علايم بيماري در مهر و آبان خود را نشان مي دهد.
به گزارش ايرنا، بيماري سالك يك بيماري پوستي مشترك بين انسان و حيوان از جمله جوندگان است كه از طريق نيش يك پشه آلوده به انگل بنام پشه خاكي به هنگام تغذيه خون بيمار به انسان سالم منتقل مي شود و كانون آن در استان ايلام در شهرستان هاي گرمسيري مهران و دهلران قرار دارد.
اين بيماري مرگ و مير ندارد و افراد تنها با مراقبت صحيح از بيماري خود و با جلوگيري از عفونت در محل زخم و پوشاندن آن با گاز استريل، دوره درمان خود را كوتاه تر كرده و از گسترش بيماري جلوگيري كنند.
يكي از مهم ترين تجمعات در دنيا راهپيمايي اربعين حسيني است و مرز مهران بدليل نزديكي به عتبات عاليات يكي از مهمترين و اصلي ترين دروازه هاي تردد زائران بوده بنابراين با توجه به هم مرز بودن با كشور عراق، وجود گروهك هاي تروريستي و ناكافي بودن زيرساخت هاي بهداشتي درماني در عراق، جنبه هاي گوناگون سلامت اين اجتماع عظيم همواره از دغدغه هاي مسئولان حوزه سلامت اين استان است.
يكي از دلايل افزايش ابتلا به سالك در سال 93 همزماني اجتماع بزرگ اربعين با وقوع زلزله در مورموري عنوان شده است.
سالانه در ايام اربعين حسيني صدها هزار زائر از طريق مرز مهران راهي عتبات عاليات و كربلاي معلي مي شوند.
بر اساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 95، جمعيت اين استان 580 هزار و 158 نفر معادل 73 صدم درصد جمعيت كل كشور رتبه آخر ميزان جمعيت را در ميان استان ها دارد.
خبرنگار: معصومه اميدي** منتشر كننده: حسن كهزاديان
6032/6119
معاون بهداشتي ايلام: واحد تخصصي آموزش درمان سالك در دهلران ايجاد مي شود
۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۴:۲۶
کد خبر:
82689037
ايلام - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام با اشاره به اينكه اين استان به عنوان قطب آموزش سالك انتخاب شده است، گفت: در اين راستا واحد تخصصي آموزش درمان سالك در دهلران ايجاد خواهد شد.