۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۴:۲۷
کد خبر: 82689039
T T
۰ نفر
بیشترین ابتلا به سل در كشور در مناطق مهاجرپذیر شرقی و غربی

تهران- ایرنا- رئیس بیمارستان مسیح دانشوری مناطق مهاجرپذیر مرزی اعم از شرق و غرب كشور را از مناطقی اعلام كرد كه بیشترین میزان ابتلا در آنها وجود دارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر علی اكبر ولایتی روز یكشنبه در نشست خبری هشتمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه و سل، متوسط ابتلا به این بیماری در كشور را بین 12 تا 15 نفر در هر 100 هزار نفر اعلام كرد و افزود: تعداد مبتلایان در برخی از شهرهای شرقی از متوسط كشور بیشتر است.
وی با اشاره به واكسن تزریقی ب ث ژ كه از واكسن های دوره نوزادی است، گفت: این واكسن از 50 درصد موارد ابتلا به سل خطرناك و كشنده جلوگیری می كند .
رییس بیمارستان مسیح دانشوری پیشگیری از ابتلا به انواع خطرناك سل را از مهمترین تاثیرات تزریق واكسن ب ث ژ خواند.
رییس بیمارستان مسیح دانشوری اظهار كرد: سل همچنان یكی از مشكلات بشر است و هر ساله حدود سه میلیون نفر در دنیا در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند و حدود 10 میلیون نفر نیز به تعداد مبتلایان افزوده می شود.
وی افزود: پیش بینی می شد تا سال 2000 میلادی كشورها بر این بیماری فائق آیند، اما تجربه نشان داد كه با امكانات موجود در حوزه پزشكی، امكان غلبه كامل بر بیماری سل وجود ندارد.
ولایتی به كاهش تعداد مبتلایان بیماری سل در كشور اشاره كرد و گفت: میزان ابتلا به این بیماری از 40 در هر 100 هزار نفر به 12 تا 15 نفر در 100 هزار نفر كاهش یافته است.
وی مهمترین اقدام را پیشگیری و درمان زودرس سل اعلام كرد و افزود: با پیشرفت هایی كه در تشخیص این بیماری حاصل شده است، سل بهتر از گذشته تشخیص داده می شود و كمتر از گذشته هم موارد شناخته نشده وجود دارد.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری اظهار كرد: اگر فرد مسلول به موقع درمان نشود، این فرد در طول مدت بیماری، می تواند 10 تا 15 نفر دیگر را به این بیماری مبتلا كند.
وی گفت: كشور ما به عنوان مرجع كشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا تعیین شده و این موضوع از سوی سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده است.
ولایتی در پاسخ به اینكه بیمارستان مسیح دانشوری از مراكز درمانی ارجاعی منطقه است، گفت: یك سوم بیمارانی كه با عنوان سل در بیمارستان مسیح دانشوری بستری هستند، از كشورهای منطقه مراجعه كرده اند.
وی با اشاره به اینكه این بیمارستان مركز ارجاعی سل منطقه شرق مدیترانه است، ادامه داد: این افراد از كشورهای آذربایجان، عراق، افغانستان و پاكستان كه مبتلا به سل مقاوم و مانند آن هستند به این مركز مراجعه می كنند.

** تهران میزبان كنگره بین المللی بیماری های ریوی و مراقبت های ویژه سل
دبیر علمی هشتمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی و مراقبت های ویژه سل درخصوص برگزاری این كنگره گفت: این كنگره در روزهای20 تا 23 مهرماه با حضور 35 مهمان خارجی از اروپا، آمریكا و برخی كشورهای منطقه از جمله تركیه در تهران برگزار می شود.
دكتر حمید رضا جماعتی ادامه داد: ارائه آخرین یافته های علمی، انتقال تجربیات و بیان دستاوردها از مهمترین اهداف این كنگره است.
وی به پیشرفت های ایران در درمان بیماری های ریوی اشاره كرد و گفت: ایران تقریبا به اندازه كشورهای پیشرفته و تراز اول در این زمینه موفق بوده است.
دبیر اجرایی هشتمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی و مراقبت های ویژه سل نیز به استقبال خوب پزشكان صاحب نام از این رویداد علمی اشاره كرد و افزود: حدود 200 نفر از استادان صاحب نام و متخصصان ریه به این گنگره دعوت شده اند.
دكتر اسماعیل مرتاض افزود: در مدت چهار روز برگزاری این كنگره 19 پنل با حضور استادان داخلی و خارجی برگزار می شود.
علمی 1201** 2017
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور* انتشار: محتشمی پور
۰ نفر