محمد صادق قائمي روز چهارشنبه درحاشيه آيين تجليل از خير مدرسه ساز خمين در گفت و گو با ايرنا افزود: طرح هاي مدرسه سازي مهر در قالب 126 كلاس در وسعت 27 هزار فضاي آموزشي بنا شده اند كه براي اجرا و تكميل آن ها 250 ميليارد ريال اعتبار دولتي و مشاركت مالي خيران هزينه شده است.
وي، سهم خيران مدرسه ساز براي ساخت 22 طرح مدرسه سازي مشاركتي استان را 180 ميليارد ريال بيان كرد و افزود: مهمترين اين طرح ها ، مدرسه مصلي نژاد در اراك است كه در زمره طرح هاي نادر و زيبا محسوب مي شود كه هفته آينده در آييني بهره برداري مي شود.
قائمي بيان كرد: براي ساخت اين طرح، خير مدرسه ساز 35 ميليارد ريال هزينه كرده است.
مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان مركزي گفت : در سال هاي اخير 70 درصد از مدارس استان مركزي يا تخريب و به طور كامل بازسازي شدند يا طرح هاي مقاوم سازي، تعمير و بازسازي در آن ها اجرا شده است.
وي بيان كرد: 30 درصد از مدارس استان مركزي فرسوده و نياز به تعمير و مقاوم سازي دارند.
وي در ارتباط با مدارس خمين گفت: با مشاركت گسترده خيران مدرسه ساز و اعتبارات دولتي مدارس خمين از وضعيت مطلوبي برخوردارند.
قائمي اظهاركرد: در سال هاي اخير مدارس فرسوده يا كامل تخريب و بازسازي شدند يا طرح هاي تعميرات و مقاوم سازي در مدارس فرسوده اجرا شده است.
وي در ارتباط با دبيرستان دخترانه شهيد سيد حسن بهشتي كه با طرح هاي بهره برداري شده در آغاز سال تحصيلي جاري است، گفت: اين طرح را منوچهر عزيزي از خيران خمين با توجه به نياز منطقه ساخته كه براي آن 10 ميليارد ريال سرمايه گذاري شده است.
مدير آموزش و پرورش خمين نيز در آيين تجليل از خير مدرسه ساز خمين گفت: ايجاد و توسعه مدارس ابتدايي در شهرك هاي حاشيه اي و مسكوني شهر خمين با توجه به رشد جمعيت در اين مناطق ضروري است.
مهدي محمدي افزود: تراكم جمعيت در اين شهرستان نامتوازن است و شهرك هاي تازه تاسيس به شكل عمودي پيشرفت كردند و زيرساخت هاي رفاهي، خدماتي و آموزشي در اين مناطق در حد انتظار نيست.
وي اظهاركرد: اين مناطق با كمبود كلاس درس مواجه هستند و اين در شرايطي است كه اغلب ساكنان اين شهرك ها جمعيت جوان با نرخ باروري بالا است و از بايد از هم اكنون تقويت زير ساخت هاي آموزشي در اين مناطق مد نظر باشد.
مدير آموزش و پرورش خمين بيان كرد: برآورد ها حاكي از آن است كه در پنج سال آينده به علت نرخ بالاي جمعيت در شهرك هاي مسكوني حاشيه اي خمين نياز به مدارس ابتدايي 2 برابر مي شود.
وي، مشاركت بالاي خيرين اين شهرستان را در امر مدرسه سازي ستود و گفت: مشاركت خيران بايد در سطوح مختلف، ساخت كلاس درس و هم در فرايند هاي ديگر آموزشي نظيرايجاد و تجهيز كارگاه ها، آزمايشگاه ، نماز خانه و سالن ورزشي باشد.
وي با بيان اينكه استقبال براي مدارس فني و حرفه اي در اين شهرستان روبه افزايش است ، گفت: اين مدارس نياز به كارگاه هاي مجهز دارند كه بيشتر مدارس خمين ازكارگاه مجهز برخوردار نيستند.
فرماندار خمين نيز در اين آيين هدايت خيران مدرسه ساز به سمت مدرسه سازي در شهرك هاي تازه تاسيس را ضروري دانست و افزود: خيران مدرسه ساز بايد براي ساخت مدرسه به مناطق پرجمعيت شهري هدايت شوند.
سيد مهدي ساداتي افزود: نگاه به آموزش و پرورش بايد بنيادي باشد تا ظرفيت علمي و مهارتي براي حل مشكلات كشور بالا برود.
وي ادامه داد: بسياري از مسائل جامعه به علت ضعف در آينده نگري و نگاه بخشي در گذشته ايجاد شده و توجه به نيازهاي روزمره برنامه ريزي بلندمدت را مختل مي كند.
وي افزود: زادگاه امام راحل تنها شهرستاني در استان مركزي است كه مدارس 2 شيفت ندارد و اين افتخار با تلاش خيران مدرسه ساز و آموزش و پرورش خمين تحقق پيدا كرده است.
18 هزار دانش آموزدر خمين در همه مقاطع مختلف تحصيلي در 250 مدرسه مشغول تحصيل هستند.
7277/ 6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حيدري
خمين - ايرنا - مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان مركزي گفت : 73 طرح مدرسه سازي با مشاركت خيران در اين استان در حال ساخت است.