۲۰ مهر ۱۳۹۶، ۱۸:۳۴
کد خبر: 82693928
T T
۰ نفر
تلاش براي ملحق شدن بالكان غربي به اتحاديه اروپا و ناتو

بلگراد - ايرنا - مجارستان تلاش دارد كه مراحل ائتلاف كشورهاي بالكان غربي به اتحاديه اروپا و همچنين ورود اين كشورها به پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) را سرعت بخشد.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از شبكه هاي اجتماعي بالكان، 'پيتر سيارتو' وزير امور خارجه مجارستان در كنفرانس مشترك خبري در نشست 10 مقام بلند پايه كشورهاي اروپاي مركزي و بالكان غربي در بوداپست گفت كه سرعت بخشيدن به الحاق كشورهاي بالكان غربي در اتحاديه اروپا و ناتو تضميني براي امنيت منطقه است.
سيارتو در اين نشست افزود كه ناپايداري و تنش ها در بالكان غربي خطر جدي براي تمام اروپا حساب مي شود و اين دليل درخواست براي سرعت بخشيدن به ائتلاف بالكان غربي در اتحاديه اروپا و ناتو مي باشد.
وزير خارجه مجارستان در اين جمع اشاره كرد كه گفت و گوهاي مراحل الحاق به اتحاديه اروپا براي آلباني و مقدونيه بايستي حداكثر در سه ماهه اول سال 2018 آغاز شود.
بنا به اظهارات سيارتو؛ همچنين بايد به بوسني و هرزگوين و كوزوو براي ادغام با اتحاديه اروپا، اهداف واقع بينانه و دست يافتني پيشنهاد شود و در نشست وزيران امور خارجه كشورهاي عضو ناتو كه در دسامبر امسال برگزار مي شود، اعضا بايد شروع مذاكرات براي عضويت مقدونيه و همچنين طرح برنامه عملي جهت عضويت بوسني و هرزگوين را فعال كند.
وي همچنين تاكيد كرد كه خطر مهم از بي ثباتي منطقه جنوب شرقي اروپا در ناتواني حفظ موج جديد مهاجرت است. در صورتي كه موج جديدي از مهاجرت پيش بيايد، تنها پايداري و بالكان غربي قوي مي تواند اين موج را متوقف كند. اكنون اتحاديه اروپا هيچ راهبردي در رابطه با بالكان ندارد.
نيكولا ديميتروف وزير امور خارجه مقدونيه نيز به عنوان يكي از شركت كنندگان در اين نشست گفت كه كشورهاي ما از لحاظ جغرافيايي با كشورهاي عضو اتحاديه اروپا احاطه شده اند، اما مورد توجه محدوده سياسي اتحاديه اروپا نيستيم.
آمريكا به عنوان بزرگترين عضو پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) به لحاظ تجهيزات نظامي تلاش دارد كه كشورهاي بالكان غربي را به اين پيمان نظامي كه اكنون 29 عضو دارد، جذب كند.
پس از فروپاشي اتحاد جماهيري شوروي و جمهوري فدراسيون سوسياليستي يوگسلاوي، 12 كشور از جمله اسلووني، روماني، بلغارستان، كرواسي، آلباني و مونته نگرو به عضويت در پيمان آتلانتيك شمالي در آمدند.
با عضويت 10 كشور كمونيستي سابق به عضويت در ناتو در سال 2004 تلاش براي گسترش ناتو به حوزه بالتيك و بالكان غربي شدت گرفت به طوري كه در سال 2009 كرواسي و آلباني و در سال 2017 مونته نگرو در اين پيمان نظامي پذيرفته شدند.
نزديك شدن به مرزهاي روسيه و ترغيب كشورهاي حوزه بالتيك و منطقه بالكان غربي براي عضويت در ناتو يكي از اهداف راهبردي ناتو است كه در اين راستا آمريكا نقش اصلي را بر عهده دارد.
صربستان با داشتن موضع بي طرفانه نظامي تصميم ندارد كه به عضويت در ناتو در آيد و لي در چارچوب طرح «مشاركت براي صلح» با ناتو همكاري هاي دفاعي و آموزشي دارد و تمرينات مشترك نظامي نيز با كشورهاي عضو ناتو انجام مي دهد.
بوسني و هرزگوين كه از ديگر كشورهاي بالكان غربي به شمار مي رود به علت موقعيت سياسي و شكل گرفتن از سه هويت قومي بعيد است كه در مراحل عضويت در ناتو، توافقي در اين كشور حاصل شود.
اروپام**436**شبس 1574 ** انتشار دهنده: محسن تهوري