به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمود حجتي» امروز (يكشنبه) در نخستين همايش «نقش آفريني زنان روستايي و عشايري در توسعه پايدار» كه در محل اين وزارتخانه برگزار شد، با بيان اينكه امروزه كشاورزي خانوادگي در جهان موضوعيت دارد، افزود: در همه جاي دنيا ٧٠ درصد كشاورزي خانوادگي است و اهميت ويژه اي براي آن قائل هستند اما ما بسياري از آداب، سنن و فرهنگ تاريخي خود را در دهه هاي اخير از دست داده ايم.
وزير جهاد كشاورزي بسياري از گرفتاريهاي امروز جامعه را ناشي از همين اهمال كاري ها دانست و افزود: آمريكايي ها نسل به نسل كشاورزي خانوادگي خود را دنبال مَي كنند، حتي فأئو يك تا دو سال گذشته شعار خود را كشاورزي خانوادگي قرارداده است كه اين نشان از اهميت اين موضوع دارد.
وي گفت: برخي بر اين باورند كه جمعيت روستايي از٧٠ درصد در اوايل انقلاب به ٣٠ درصد رسيده است اما اوائل انقلاب ما ٣٠٠ شهر داشتيم كه اكنون به ١٨٠٠ شهر رسيده و اكنون بسياري از شهرهاي ما شهر روستا هستند.
حجتي يادآور شد: در كشاورزي خانوادگي، همه اعضاي خانواده ضمن برخورداري از رفاه، تحت مديريت و هماهنگي زنان در زمينه توليد محصولات كشاورزي فعاليت مي كنند.
وي با بيان اينكه اين نوع كشاورزي در جامعه روستايي و عشايري ايران نيز حاكم است، افزود:آداب و سنن، فرهنگ، ورزش هاي بومي جامعه روستايي و عشايري كشور بايد حفظ و ضمن بهره گيري از دانش روز نسبت به بازآفريني اين سبك زندگي آن اقدام شود.
وي با بيان اينكه صندوق هاي خرد روستايي در توسعه فعاليت هاي زنان روستايي و عشايري به ويژه صنايع دستي نقش مهمي دارند، افزود: دولت با تامين و تزريق منابع به اين صندوق ها، از اشتغال زنان روستايي و عشايري حمايت مي كند از اين رو نهادسازي و ايجاد تشكل براي تامين منابع اوليه تا عرضه محصولات به بازارهاي هدف و آموزش و توانمندسازي زنان روستايي و عشايري ضروري است.
به گفته وزير جهاد كشاورزي، از ظرفيت هاي مغفول پيرامون براي توسعه صنايع كوچك و خرد روستايي نظير صنايع دستي، بسته بندي و عرضه تفكيك شده ( سورت )محصولات خام و گلخانه هاي كوچك مي توان براي اشتغالزايي، تكميل درآمد خانوارها و استقرار جمعيت روستايي بهره گرفت.
وي افزود: براي توسعه مناطق روستايي و عشايري برنامه ريزي شده و تحقق اين برنامه ها نيازمند مشاركت زنان روستايي و عشايري و ساير فعالان اين حوزه است.
به گزارش ايرنا، در نخستين همايش «نقش آفريني زنان روستايي و عشايري در توسعه پايدار» تفاهم نامه سه جانبه در زمينه ترويج محصولات سالم و استاندارد با مشاركت زنان روستايي و عشايري، بين وزارت جهاد كشاورزي، معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري و سازمان ملي استاندارد ايران به امضا رسيد.
در اين همايش، كتاب 23 سال تجربه توانمندي هاي زنان روستايي و عشايري رونمايي شد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
اقتصام**٩١٨٦ * 1070* 6075* خبرنگار: هما همت خواه ** زهرا هجيني نژاد
وزير جهاد كشاورزي:
زنان روستايي و عشايري در ايجاد ثروت ملي نقش بسزايي دارند
۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۱۵
کد خبر:
82696490
تهران - ايرنا - وزير جهاد كشاورزي گفت: زنان روستايي و عشايري در افزايش توليد و ارزش افزوده، ايجاد ثروت ملي، توسعه پايدار و تامين درآمد خانوارها نقش موثري دارند.