به گزارش ایرنا در چند روز اخیر شماری از ساكنان شهر سرخس در تماس با خبرگزاری جمهوری اسلامی، كمبود پزشك در این شهر را از دغدغه های این منطقه عنوان كردند كه مسئولان بهداشتی و درمانی نیز به این چالش در خدمات رسانی اذعان دارند.
رئیس شورای شهر سرخس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: كمبود پزشك عمومی و متخصص یكی از مشكلات شهر 40 هزار نفری سرخس به شمار می رود.
معصومه گلاوی افزود: هم اینك تنها بیمارستان سرخس به نام 'لقمان حكیم' در بخش اورژانس و سرپایی در هر نوبت با یك پزشك عمومی اداره می شود كه جوابگوی بیماران اورژانس و سرپایی این شهرستان نیست.
وی اظهار كرد: این بیمارستان در گذشته 2 پزشك عمومی استخدام رسمی داشت كه یكی از آنها برای دریافت تخصص رفته و تنها پزشك عمومی رسمی این مركز با یك پزشك قراردادی و یك پزشك پاكستانی پاره وقت باید اورژانس و سرپایی بیمارستان را در سه نوبت اداره كنند كه همین وضعیت موجب می شود برخی از نوبت ها خالی بماند.
وی گفت: از سوی دیگر شهرستان سرخس تنها یك پزشك متخصص زنان دارد و مردم از سرخس و روستاهای اطراف با مشقت زیاد صبح زود به بیمارستان آمده و ساعتها برای ویزیت پزشك انتظار می كشند.
وی چارت 48 تختخوابی بیمارستان سرخس را مشكل عمده این مركز دانست و افزود: در حالی كه با 65 تختخوابی شدن بیمارستان موافقت شده اما هنوز در این زمینه اقدامی نشده و حال آنكه باید این بیمارستان مطابق مراكز درمانی مشابه در دیگر شهرستانهای استان 98 تختخوابی باشد.
گلاوی خاطرنشان كرد: شهر سرخس پنج مطب خصوصی، سه دندانپزشك و سه درمانگاه فرهنگیان، نفت و تامین اجتماعی دارد كه درمانگاه ها فقط بیماران طرف قرارداد خود را ویزیت می كنند.
رئیس شبكه بهداشت و درمان شهرستان سرخس نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مشكل و بحران كمبود پزشك در این شهرستان با جذب پزشكان عمومی و متخصص تا چند هفته آینده برطرف خواهد شد.
دكتر علی بیگی افزود: هم اكنون در شهرستان سرخس در مجموع 22 پزشك عمومی در نواحی روستایی و شهری فعال هستند و بیمارستان لقمان حكیم سرخس با 2 پزشك عمومی و یك پزشك عمومی پاكستانی قرارداد دارد.
وی خاطر نشان كرد: تا 2 هفته دیگر 2 پزشك دیگر خارجی و یك پزشك ایرانی در قالب طرح پیام آور جذب می شوند و بدین طریق بحران پزشك عمومی در شهرستان سرخس رفع خواهد شد.
وی گفت: در حال حاضر علاوه بر درمانگاههای شركت نفت، امام رضا (ع) و تامین اجتماعی، سه پزشك عمومی هم كه در سطح شهر مطب دارند، خدمات بهداشتی و درمانی را به مردم ارائه می كنند.
بیگی، تعداد پزشكان متخصص در بیمارستان لقمان را شامل 13 پزشك در گرایشهای قلب، زنان، رادیولوژی، جراح عمومی، ارتوپدی، گوش، حلق و بینی، روانپزشك، پاتولوژیست، بیهوشی و اطفال عنوان كرد.
وی اظهار كرد: متخصص زنان هم اكنون در محل ساكن است و بر اساس تفاهم نامه جدید قرار است 2 پزشك متخصص زنان، یك رادیولوژیست و یك متخصص داخلی دیگر نیز به جمع متخصصان این مجموعه اضافه شود.
مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هم اكنون به غیر از مشهد 195 پزشك متخصص و عمومی در 14 شهرستان زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
دكتر مرتضی طالبی افزود: به طور كلی می توان گفت كه تمامی شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد هم اكنون در حد استانداردهای پایه پزشك عمومی و متخصص دارند و تنها چند شهرستان مانند سرخس، تایباد و درگز در این زمینه مشكل دارند.
وی ادامه داد: این شهرستان دارای پزشكان متخصص در رشته های ارتوپدی، بیهوشی، جراحی، داخلی، رادیولوژی، روانپزشكی، زنان، گوش، حلق و بینی، قلب و كودكان است.
طالبی، تعداد پزشكان عمومی شهرستان سرخس را 22 نفر دانست كه 15 نفر از این تعداد پزشك خانواده بوده و بقیه در قالب انعقاد قرارداد با دانشگاه علوم پزشكی مشهد فعالیت دارند كه 2 پزشك عمومی در هفته های اخیر به دلایل نبود امكانات و تاخیر در پرداختی ها محل خدمتشان را ترك كرده اند.
وی مطالب گفته شده از سوی برخی افراد مبنی بر كمبود پزشك در سرخس را غیرواقع بینانه خواند و گفت: از پزشكان مستقر در سرخس و شهرستان های خراسان رضوی كه هم اكنون با كمترین امكانات و علیرغم پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایای خود، همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند، باید قدردانی كرد.
سرخس یكی از شهرستانهای شمال شرق استان خراسان رضوی است كه با 98 هزار نفر جمعیت در فاصله 200 كیلومتری شهر مشهد قرار دارد.
این شهر دارای 2 بخش، 6 دهستان و 2 شهر سرخس و مزداوند است.
خبرنگاران: ناصر اسدزاده و مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
3221/3027/5132
مشهد- ایرنا- كمبود پزشك عمومی و متخصص در سرخس یكی از مشكلاتی است كه هم اكنون مردم این شهر مرزی استان خراسان رضوی را آزار می دهد.