۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۱:۲۴
کد خبر: 82697581
T T
۰ نفر
نابينايان مي بينند، مسئولان چشم مي پوشند

همدان - ايرنا - ورزش نابينايان و كم بينايان در حالي روند روبه رشد و تبديل شدن به رويه قهرمان پروري و مدال آوري هاي بين المللي را طي مي كند كه همچنان با كاستي ها و كمبودهايي همراه است.

به گزارش ايرنا با وجود اينكه ورزشكاران نابينا و كم بيناي همداني مسير موفقيت خود را در ورزش قهرماني و مدال آوري در عرصه هاي ملي و بين المللي سپري مي كنند، مشكلات سخت افزاري همچنان دغدغه اصلي اين قشر ورزشكار به شمار مي رود.
هيات ورزشي نابينايان استان همدان داراي 7 رشته فعال (گلبال شنا - دووميداني ) در بخش بانوان و (گلبال - شنا - دووميداني - پرس سينه) در بخش آقايان است.
هم اينك يكصد ورزشكار سازمان يافته زير نظر اين هيات ورزشي فعاليت دارند و حميد اسلامي دارنده مدال هاي رنگارنگ آسيايي و بين قاره اي بهترين ورزشكار نابينايان همدان به شمار مي رود.
همچنين ديگر ورزشكاران نابينا و كم بيناي همدان در سال گذشته توانستند17مدال طلا و 12 نقره و 5 برنز در رقابت هاي قهرماني كشور، هفت نشان طلا، 4نقره و 3برنز در مسابقات باشگاهي و يك مقام اول، 2 مقام دومي ، 3 مقام سومي و 2 مقام چهارمي در بخش تيمي را كسب كنند ضمن اينكه اين استان توانست رتبه 9 كشوري را در بين 31 استان كشور به خود اختصاص دهد.
اما در 6 ماهه نخست امسال نيز ميلاد سوري ورزشكار اين استان به همراه تيم ملي گلبال كشور موفق به كسب مقام نايب قهرماني رقابت هاي آسيايي شد.
ورزشكاران نابينا و كم بيناي استان از ابتداي امسال تاكنون نيز موفق به كسب 13مدال طلا و چهار نشان نقره و سه مدال برنز در بخش انفرادي و يك مقام اولي و يك مقام دومي در بخش تيمي رقابت هاي قهرماني كشور و ليگ باشگاهي شدند.
آبان ماه امسال نيز چهار دونده نابينا و كم بينا به همراه 2 ورزشكار و مربي گلبال استان همدان قرار است به مسابقات پارا آسيايي 2017 امارات اعزام شوند.
حميد اسلامي يكي ديگر از ورزشكاران روشندل دووميداني همدان نيز سهميه مسابقات پاراآسيايي 2018 جاكارتا را دارد.
رئيس هيات نابينايان و كم بينايان همدان در اين باره گفت: هم اينك با وجود فعاليت گسترده هيات نابينايان و كم بينايان اين استان براي شكوفايي و پرورش استعدادها و حضور مستمر در رقابت هاي ليگ و قهرماني كشور كه به طور ميانگين 20 نوبت در سال است، محدوديت در اعتبارات مالي مشكلات عديده را براي روشندلان ورزشكار استان ايجاد كرده است.
سميه سهيلي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: وضعيت خاص اين ورزشكاران نيز باعث شد تا تردد روزانه آنها به دوره هاي تمريني به دليل دغدغه هاي مالي جهت تامين خودرو اياب و ذهاب با مشكل مواجه شود.
وي اضافه كرد: اين شرايط باعث شده تا هيات نابينايان و كم بينايان همدان ماهانه 30 ميليون ريال بابت هزينه اياب و ذهاب اين ورزشكاران پرداخت كند و بخش اعظم بودجه و درآمد هيات صرف اين بخش شود.
سهيلي بيان كرد: اين هيات براي اجراي برنامه هاي تمريني و آماده سازي ورزشكاران براي حضور در رقابت ها نيز هم اكنون با بدهي 300 ميليون ريالي مواجه است كه با توجه به دليل مشكلات مالي قادر به پرداخت آن نيست.
وي افزود: اين در حالي است كه براساس آيين نامه شماره 2956/94 مورخ 10/3/1394 شوراي عالي استان ها وظايف و ومسئوليت هاي شهرداري ها جهت اختصاص سانس از مجموعه هاي ورزشي زير پوشش شهرداري به معلولان به صورت رايگان و اختصاص درصدي از بودجه فرهنگي شهرداري ها به امر ورزش معلولان بيان شده است و اين مصوبه مشمول نابينايان است.
وي خاطرنشان كرد: در سال گذشته نيز در حاليكه برخي هيات هاي ورزشي كمك هاي مالي را از شورا و شهرداري همدان دريافت كردند اما درخواست هاي هيات ورزشي نابينايان و كم بينايان استان بعد از مدت ها پيگيري به نتيجه نرسيد.
وي افزود: دستگاه ورزش استان همدان تنها حامي ورزش نابينايان و كم بينايان بوده است در حاليكه اين حمايت تنها وظيفه دستگاه ورزش نيست و ساير ارگان هاي مربوطه نيز بايد در قبال نابينايان و كم بينايان مسئوليت پذير باشند.
سهيلي، نيازهاي اصلي ورزش نابينايان و كم بينايان همدان را اختصاص 2 سانس از سالن بدنسازي درهفته جهت بانوان، اختصاص 2 سانس استخر درهفته براي بانوان ، اختصاص 2 سانس استخر درهفته جهت آقايان، مساعدت مالي در جهت پيشبرد اهداف اين هيات، مساعدت در زمينه حداقل 10 مورد از اعزام ها (وسيله اياب و ذهاب و البسه ورزشي ) و تجهيزات و وسايل مورد نياز رشته دووميداني عنوان كرد.
وي افزود: هم اينك 20 ورزشكار نابينا و كم بيناي همدان در سطح حرفه اي تمرين مي كنند و نيازهاي اشاره شده براي موفقيت آنها الزامي است.
همدان يكي از استان هاي فعال و موفق در رشته هاي ورزشي نابينايان و كم بينايان كشور به شمار مي رود.
7520/2087
گزارش از ميثم ناصرنژاد** انتشار: زهرا پيرنيا