به گزارش ایرنا، دكتر كامبیز حسن زاده روز شنبه در حاشیه آیین افتتاحیه نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی در دانشگاه علوم پزشكی كردستان، هدف از برپایی این نمایشگاه را معرفی محصولات غذایی سالم به آحاد جامعه اعلام كرد.
وی با اشاره به اینكه سبك زندگی و رژیم غذایی ناسالم افراد نقش تعیین كننده ای در ابتلای به بیماری ها دارد، افزود: علل بسیاری از بیماری ها با نوع رژیم غذایی مردم مرتبط است.
دكتر حسن زاده با اشاره به اینكه سرانه مصرف شكر، نمك روغن در میان مردم كشور ما بسیار بیش از میانگین جهانی است، اظهار كرد: میزان مصرف قند 66 گرم، میزان مصرف نمك 12 گرم و میزان مصرف چربی سه برابر استاندارد جهانی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان یادآور شد: سرانه مصرف شكر هر ایرانی، بیش از 30 كیلوگرم است یعنی این مقدار 6 برابر میانگین مصرف هر فرد در جهان است.
وی با اشاره به اینكه سرانه مصرف نوشابه های غیر الكلی در ایران 42 لیتر و در جهان 10 لیتر است، گفت: این در حالی است كه مصرف این مواد تنها بدلیل داشتن انرژی، بدون تامین مواد مغذی ضروری و سبب افزایش وزن و سوء تغذیه در افراد می شود.
به گفته وی، میزان استاندارد مصرف نمك چهار تا پنج گرم در روز است در حالیكه میزان مصرف نمك در ایران 12 گرم در روز است كه سه برابر بیشتر از استاندارد جهانی است.
وی سرانه مصرف لبنیات در كشورهای اروپایی را حدود ٣٠٠ لیتر و سرانه مصرف آن در بین مردم دنیا را 180 لیتر اعلام كرد و افزود: مصرف این ماده غذایی با ارزش در ایران كمتر از ٨٠ تا ٩٠ لیتر در سال است.
دكتر حسن زاده ادامه داد: رعایت سبك زندگی سالم، داشتن یك رژیم غذایی سالم، كنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، كاهش مصرف نمك، شكر و چربی می تواند سلامتی افراد را تضمین كند.
وی اضافه كرد: چاقی و افزایش وزن و اختلال چربی ها بیماری فشارخون بالا از عوامل خطر در بروز بیماری ها است كه با نحوه تغذیه فرد مرتبط است.
وی تغییر فرهنگ غذایی و اصلاح الگوی تغذیه مردم را نیازمند فرهنگ سازی و افزایش آگاهی جامعه نسبت به تغذیه دانست.
دكتر حسن زاده با اشاره به اینكه بر روی همه محصولات غذایی نشانگرهای تغذیه نصب شده است، گفت: مردم هنگام خرید محصولات غذایی حتما به برچسب و نشانگر رنگی كالا، پروانه ساخت، شناسه كارگاهی، تاریخ تولید و انقضای آن توجه كنند.
وی توصیه كرد: مردم برای اطمینان از سلامت كالاها حتما از مراكز معتبر اقدام به خرید كنند و از دست فروشی ها و مراكزی كه فاقد مشخصات بهداشتی هستند، خرید نكنند.
نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان كردستان در 16 غرفه با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشكی، معاون غذا و دارو و كاركنان این دانشگاه افتتاح شد.
این نمایشگاه از 29 مهر تا دوم آبان در سنندج دایر است.
خبرنگار: شیوا اردلان منش ** انتشار: مجید سلیمانی
7352/9102
سنندج - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان فرهنگ غذایی جامعه را بسیار نامناسب دانست و گفت: الگوی تغذیه و فرهنگ غذایی مردم باید تغییر كند.