رضا يوسفي روز شنبه در حاشيه برگزاري يازدهمين دوره دانشافزايي و كارگاه بازيهاي بومي و محلي خراسان رضوي در كاشمر هفت سنگ، يه قل دو قل، كلاس كلاس(لي لي)، دژبال(وسطي)، بجول بازي، كبدي، الك دولك، دال پلان و خروس جنگي(الختر) را بازيهاي بومي محلي رايج در كاشمر ذكر و بيان كرد: اين شهرستان در رشته هاي هفت سنگ، دال پلان، الك دولك و الختر داراي تيم است.
وي افزود: با ورود ورزشهاي جديد بسياري از بازيهاي محلي با وجود سادگي ونشاط، در بين نسل كنوني جايگاهي ندارند. برخي از اين بازيها بين دو نفر و يا جمعيتي بيشتر به صورت كلامي اجرا مي شده اند.
رئيس هيات ورزش روستايي و بازيهاي بومي و محلي كاشمر ادامه داد: در گذشته در بخش كوهسرخ براي اجراي بازيهاي بومي و محلي مكانهايي به نام نوروزگاه و عيدگاه وجود داشت كه مرد و زن در آن مكانها به بازي مي پرداختند ولي هم اينك چنين مكانها و بازيهايي وجود ندارند.
وي مستندسازي بازيهاي بومي محلي را پيش از آنكه به فراموشي سپرده شوند ضروري توصيف و بيان كرد: تلاش داريم با برنامهريزيهاي منظم و مدون در حوزه برگزاري كلاسهاي آموزشي ورزشي كاشمر به عنوان شهر پايلوت آموزش ورزشهاي بومي و محلي در خراسان رضوي انتخاب شود.
يازدهمين دوره دانشافزايي و كارگاه بازيهاي بومي و محلي خراسان رضوي با حضور 120 نفر از شهرستانهاي خليلآباد، كاشمر، فيضآباد، تربت حيدريه و بردسكن در كاشمر برگزار شد. در اين چارچوب حاضران با ورزشهاي چوبكشي، گانيه، هفت سنگ، نشانه زني و الك دولك آشنا شدند.
كاشمر در فاصله 228 كيلومتري جنوب غرب مشهد قرار دارد.
خبرنگار: ليلا قرايي **انتشار: حسين كريم زاده
7497/1858

مشهد- ايرنا رئيس هيات ورزش روستايي و بازيهاي بومي و محلي كاشمر گفت: از 15 بازي بومي محلي اين شهرستان تنها پنج بازي داراي تيم هستند و بقيه بازيهاي بومي محلي منسوخ شده اند.