۲۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۹:۳۸
کد خبر: 82703690
T T
۰ نفر
كمبود واكسن آنفلوآنزا در آذربايجان غربي وجود ندارد

اروميه – ايرنا – معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: كمبود واكسن آنفلوآنزا در استان وجود ندارد ولي افرادي كه لازم است از اين واكسن استفاده كنند.

حسن ملكي نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: انواع مختلف واكسن آنفلوآنزا از اواسط شهريورماه در شركت هاي دارويي موجود بوده و در تمامي داروخانه هاي سطح شهر توزيع شده و در حال حاضر هيچ گونه كمبودي در خصوص اين دارو وجود ندارد.
وي اظهار كرد: موثرترين راه پيشگيري از اين بيماري رعايت نكات بهداشتي از جمله شستشوي دستهاست.
وي ادامه داد: يكي ديگر از راههاي پيشگيري از اين بيماري استفاده از واكسن آنفلوانزاست كه در سال هاي اخير رواج بيشتري در كشور و آذربايجان غربي به ويژه شهر اروميه پيدا كرده است.
وي در خصوص اينكه چه كساني بايد واكسن آنفلوآنزا دريافت كنند، افزود: افراد با سن 65 سال و بالاتر بدون در نظر گرفتن شرايط جسماني آنها، بزرگسالان و كودكان مبتلا به بيماري هاي مزمن ريوي يا قلبي شامل آسم، افرادي كه ديابت يا بيماري هاي كليوي دارند، افرادي كه مبتلا به HIV بوده و يا پيوند عضو و يا سلول بنيادي داشته اند و يا از داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني مانند كورتيكواستروئيدها استفاده مي كنند، كودكان و نوجوانان ( 6 ماهه تا 18 ساله) كه نياز به درمان طولاني مدت با آسپيرين دارند و كاركنان مراكز بهداشتي و درماني واجد دريافت واكسن آنفلوآنزا هستند.
وي اظهار كرد: اين واكسن در كودكان زير 36 ماه به ميزان 2 دوز به فاصله 45 روز، تزريق مي‌شود كه هر دوز مصرفي براي اين كودكان، نصف دوز بزرگسالان است.
وي اضافه كرد: همچنين براي كودكان 36 ماه تا 12 سال كه براي نخستين بار اين واكسن را دريافت مي كنند، طي 2 مرحله و با دوز كامل تزريق مي‌شود اما براي افراد بالاي 12 سال فقط يك ‌بار تزريق مي‎ شود.
وي افزود: ايمني سرمي معمولا بين 2 تا 3 هفته ايجاد مي شود و 2 هفته پيش از شروع فصل سرما اين واكسن بايد دريافت شود.
وي گفت:اين واكسن به صورت عضلاني و يا زيرجلدي عميق تزريق مي شود.
ملكي نژاد گفت: شيوع آنفلوآنزا معمولا از مهر تا ارديبهشت به طول مي ‌انجامد و بهترين زمان براي واكسيناسيون آنفلوآنزا مهر و آبان است، اما بعد از اين زمان هم مي ‌توان واكسن دريافت كرد.
وي تاكيد كرد: بيماران مبتلا به تب يا عفونت حاد، افرادي كه به تركيبات تخم مرغ حساسيت دارند، افرادي كه به داروي جنتامايسين حساسيت دارند، شيرخواران زير 6 ماه و بيماران مبتلا به سندرم گيلن باره نبايد اين واكسن را تزريق كنند.
ملكي نژاد افزود: اين واكسن لازم است در دمايي بين 2 تا هشت درجه سانتيگراد و به دور از نور و انجماد نگهداري شود و پيش از تزريق واكسن به آرامي به حدود 25 درجه سانتي گراد برسانيد و سرنگ را قبل از مصرف تكان دهيد.
آنفلوانزا يك بيماري ويروسي مسري است كه هر فردي در هر سني ممكن است به آن مبتلا شود.
شيوع بيشتر اين بيماري در فصول سرد سال است و علت آن حضور طولاني مدت افراد در فضاهاي بسته و تماس نزديك افراد با يكديگر محسوب مي شود.
مصرف آنتي بيوتيك ها به دليل ويروسي بودن اين بيماري، جايگاه درماني ندارد و نبايد از آنها در زمان ابتلا استفاده كرد.
تب، علائم گوارشي نظير اسهال و استفراغ ، سرفه و گلودرد، خستگي و سردرد و درد عضلاني از علايم مهم اين بيماري است.

8137/2093خبرنگار: سيده فاطمه سجادي انتشاردهنده: صابر چهرقاني