اعظم شرف الديني نمونه بارزي از يك نابيناي توانمند است كه با كمك مربي خود، بافندگي را آموزش ديده و تنها آرزويش خلق آثار زيباست كه نظر هر بيننده اي را جلب كند و به افتخارات بالايي برسد .
اين بانوي روشندل در تلاش است بينا شود و رنگ ها را ببيند ، عاشق كتاب خواندن است و رسيدن به موفقيت را در اين موضوع مي داند .
وي در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: افراد معلول داراي مهارت و استعداد هاي فراواني هستند و افراد و مسئولان بايد توانايي افراد را باور كنند و فرد معلول نبايد خود را محدود سازد.
وي با اشاره به اينكه خواستن، توانستن است، افزود: افراد نابينا با تلاش و كوشش و خودباوري مي توانند كارهاي بزرگ را انجام دهند و ديگران نيز بايد آنان را حمايت كنند.
شرف الديني گفت: انساني كه كوشش و تلاش را سرلوحه كار خود قرار دهد به هدف خود خواهد رسيد و زماني كه من اقدام به يادگيري گليم بافي نمودم در ظاهر كار سخت و نشدني تصور مي شد اما با تلاش و همت به خواسته خود رسيدم.
مربي قاليبافي نابينايان اردكاني نيز گفت: كار با معلولان خيلي شيرين و جذاب است ، وقتي طرحي از يك نابينا بافته و شكل مي گيرد و به فروش مي رسد رضايت و خوشحالي در من ايجاد مي كند .
عصمت كريم زاده با بيان اينكه يك معلول مي تواند با سخت كوشي هنري را خلق كند و براي جامعه مفيد باشد ادامه داد: داشتن حوصله و صبر، با توجه به عدم مهارت كافي، ظرافت بافتن و گره زدن براي اين افراد ضروري است .
اين مربي با بيان اينكه من تاكنون توانسته ام در بخش كوثر از مركز معلولان ذهني امام علي (ع) به 12 نفرآموزش قاليبافي و گليم بافي دهم كه از ميان آنها سه نفر نابينا ، كم شنوا و كرولال بوده اند كه با خلاقيت و ابتكار به مهارت رسيده اند تصريح كرد: معلولان به حق مصداق بارز حكمت و رحمت هستند چنانچه به حكمت از برخي توانشان كاسته شده و به رحمت درهاي بي شمار ديگري به توانمندي شان افزوده شده است.
كريم زاده خاطر نشان كرد: در مركز نگهداري معلولان ذهني كه با همت آقاي فتوحي و اداره بهزيستي شهرستان اردكان اداره مي شود در مجموع 156 نفر از معلولان در بخش هاي مختلف نگهداري مي شوند كه در بخش كوثر 26 نفر در رشته هاي مختلفي چون قاليبافي ، تابلو فرش بافي ، خياطي ، سنگ تراشي مشغول به كار هستند .
اين مربي با بيان اينكه در بين اين افراد كساني كه نابينا يا كم شنوا و يا ناشنوا هستند به دليل نداشتن شغل و امكانات براي كسب درآمد به اين مركز مراجعه مي كنند .
وي تصريح كرد: از آنجايي كه اين مركز با حمايت خيرين شهرستان اداره مي شود گاه كمك ها از پس مخارج اين مركز خارج شده پس لازم است كه مسئولان شهرستان عزم خود را جزم كرده و در جهت تداوم كار و نگهداري معلولان اين مركز را حمايت كنند.
فرماندار اردكان نيز با بيان اينكه رسيدگي به امور معلولان وظيفه همه افراد جامعه و به ويژه مسئولان ميباشد، افزود: بايد با دعوت از خيرين شهرستان و برنامهريزي مناسب، زمينه حمايت بيشتر از اين قشر را فراهم كرد.
هادي مقيمي خدمت و اموزش به معلولان را نوعي جهاد اجتماعي و توانبخشي يك معلول جسمي و ورود به چرخه اقتصاد و توليد را موجب رونق در حوزه اقتصادي دانست و بيان كرد: معلوليت جسمي افراد نميتواند مانع فعاليتهاي اجتماعيشان باشد.
وي با بيان اينكه مهم ترين هدف راه اندازي اين كارگاه ها توانمند سازي معلولان به لحاظ جسمي و ذهني و همچنين ايجاد انگيزه زندگي در آنها است افزود: توانمندسازي معلولان موجب پويايي آنها در كنار ساير شهروندان مي شود .
رئيس اداره بهزيستي هم با بيان اينكه بيش از 10 درصد جمعيت جوامع بشري را افراد كم توان و داراي نيازهاي ويژه تشكيل مي دهند افزود : كم توان يا معلول به كسي گفته مي شود كه بر اثر نقص جسمي ، ذهني و يا حسي دچار درجاتي از اختلال در كارايي و كاركرد وي در جنبه هاي عمومي، اجتماعي، اقتصادي و حرفه اي شود، به طوري كه اين اختلال، از استقلال فردي، اجتماعي و اقتصادي وي بكاهد.
اميرولي عضدزاده تصريح كرد : سازمان بهزيستي بعنوان تنها متولي ساماندهي امور معلولين كشور حداكثر توان خود را در جهت تغيير رويكرد و نگرش به معلول و معلوليت انجام داده است اين تلاش ها شامل وضع قوانين و مقررات در سطح كلان و جزء براي سهولت حضور معلولان در جامعه و اشتغال آنان ، ايجاد مراكز درماني و فيزيوتراپي و ... جهت كاهش معلوليت و جلوگيري از روند افزايش آن ، ايجاد مراكز نگهداري و بازتواني معلولان ، تامين فرصتهاي اشتغال و خودكفايي آنان و موارد بسيار كه همه و همه در جهت ورود موفق فرد معلول به جامعه و بازتواني وي در همه امور اجتماعي و اقتصادي است .
عضدزاده خدمات سازمان بهزيستي به معلولان را شامل پرداخت هزينه هاي درماني ، خريد و در اختيار نهادن وسايل كمك توانبخشي ، پرداخت مستمري ماهيانه ، ارائه خدمات درماني و توانبخشي، مساعدت در زمينه تامين مسكن معلولان، پيگيري امور اشتغال معلولان چه در ادارات دولتي و ايجاد فرصت هاي شغلي در بخش خصوصي و خود اشتغالي ، برگزاري اردوهاي تفريحي ورزشي و فرهنگي دانست.
وي پيشگيري و جلوگيري از بروز معلوليت را بسيار مهم دانست و تاكيد كرد: سازمان بهزيستي در اين زمينه خدمات پيشگيرانه متعددي از قبيل خدمات مشاوره اي پيش از ازدواج ، انجام مشاوره ژنتيك، طرح سنجش تنبلي چشم ، طرح غربالگري شنوايي نوزادان را به عموم جامعه ارائه مي نمايد.
عضدزاده ادامه داد: در گام دوم درمان معلوليت است كه اين مهم با ارجاع معلولان به متخصصين اين امر صورت مي پذيرد و گام سوم پيشگيري از روند افرايشي و كنترل معلوليت است كه عمده فعاليت هاي سازمان براي معلولان در اين بخش متمركز است
كارگاه توليدي حمايتي معلولان كوثر وابسته به موسسه خيريه حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان اردكان است و معلولان با توجه به علايق و توان خود ميتوانند آموزشهاي حرفهاي را فرا بگيرند و به چرخه طبيعي زندگي بازگردند.
اين كارگاه توليدي حمايتي با سرمايهگذاري سه ميليارد ريال توسط بخش غيردولتي با هدف بازتواني و استقلال اقتصادي و اجتماعي و حمايت از اشتغال40 نفر از معلولان بهزيستي شهرستان اردكان در حرفه هاي مختلف براي اولين بار در اردكان راه اندازي شده است.
اردكان 98 هزار نفر جمعيت دارد و مركز آن در 60 كيلومتري شمال شهر يزد واقع است.
7544 /6197 خبرنگار: مژگان دشتي** انتشار: فلاح
يزد - ايرنا - باور معلوليت سخت است اما وقتي يك نابيناي اردكاني مي بافد و نقشي را طراحي مي كند باورش آسان مي شود كه خواستن، توانستن است .