مرتضی ضرابی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: دانش ذخیره سازی سلول های بنیادی در كشور به صورت كامل بومی بوده و درخواست هایی از كشورهای مختلف از جمله عمان، لبنان، آذربایجان، تاجیكستان و عراق برای صدور این فناوری به آنها ارایه شده است.
وی ادامه داد: هم اینك دفتر بانك خون بند ناف در استان اربیل اقلیم كردستان عراق توسط ایران راه اندازی و نمونه های بند خون این مركز برای ذخیره سازی به كشور ارسال می شود.
مدیرعامل بانك خون بند ناف رویان از ذخیره سازی 85 هزار نمونه خون بندناف در بانك خون كشور خبرداد و افزود: در مدت سه سال اخیر 20 پیوند سلول های بنیادی از خون بندناف در كشور انجام شده كه 75 درصد آن ها موفقیت آمیز بوده است.
ضرابی پیش بینی كرد: ذخیره سازی نمونه های خون بند ناف در بانك خون كشور تا پایان سال جاری به بیش از 90 هزار نمونه افزایش یابد.
وی ادامه داد: سال آینده با افزایش 100 هزار خون بند ناف در بانك خون كشور، این بانك به باشگاه بانك های خون با بیش از 100 هزار نمونه می پیوندد.
مدیرعامل بانك خون بند ناف رویان با یادآوری ذخیره سازی نمونه های خون بند ناف به صورت خصوصی و عمومی در كشور افزود: هم اینك تعداد بانك خون های عمومی كمتر از بانك های خصوصی است و افزایش بانك های عمومی به حمایت دولت و مراكز خیریه نیاز دارد.
ضرابی خاطر نشان كرد: امكان درمان 70 تا 80 نوع بیماری به وسیله سلول های بنیادی وجود دارد كه به دلیل ذخیره سازی سلول های خون ساز در خون بند ناف تنها درمان بیماری های خونی از جمله تالاسمی ها با سلول های بنیادی خون بند ناف امكان پذیر است.
وی ادامه داد: ذخیره سازی خون بند ناف به همه خانواده ها به خصوص خانواده هایی سابقه بیماری های خونی در آنان وجود دارد، توصیه می شود.
مدیر مركز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مركزی نیز در این نشست گفت: این مركز جزء نخستین مراكز ذخیره سازی خون بند ناف در سطح كشور به شمار می رود و تاكنون 2 هزار نمونه خون بند ناف در این مركز ذخیره سازی شده است.
دكتر علی اصغر غفاری زاده افزود: ذخیره سازی خون بند ناف نسبت به موالید در استان مركزی حدود یك دهم درصد است و نسبت به میانگین یك و پنج دهم درصدی در سطح كشور، پایین است.
وی ادامه داد: مركز فوق تخصصی ناباروری استان مركزی از سال 93 فعالیت خود را در استان آغاز و هم اینك ماهانه 40 تا 50 عمل جراحی مرتبط با استحصال تخمك در این مركز انجام می شود.
مدیر مركز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مركزی افزود: سال گذشته 800 مورد عمل جراحی مكمل ناباروری در این مركز انجام شد كه میانگین موفقیت های حاصل شده، مركز را جزء مراكز پیشرو در این حوزه قرار داده است.
غفاری زاده ایجاد آزمایشگاه تشخیص طبی و مكمل عمل های ناباروری در استان مركزی، ارتقا مركز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان به مركز جراحی های محدود را از برنامه های دیگر عنوان كرد.
مدیر مركز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مركزی گفت: بهره گیری از سلول درمانی در بیماری های پوستی، ارتوپدی و قلبی از دیگر برنامه های این مركز است.
رییس جهاد دانشگاهی استان مركزی نیز در این نشست گفت: جهاد دانشگاهی این استان نخستین جهاد دانشگاهی ایجاد مركز بند خون ناف در كشور به شمار می رود.
سیدجعفر نظام دوست افزود: آغاز عملیات اجرای مركز درمان ناباروری با همكاری پژوهشكده رویان از سال 89 در استان مركزی آغاز و از سال 93 راه اندازی شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه میانگین ناباروری در استان مركزی بیشتر از میانگین كشوری است ایجاد این مركز یكی از نیازهای ضروری استان بود.
مدیرعامل بانك خون بند ناف رویان در سفر یك روزه به استان مركزی از مركز تحقیقات درمان ناباروری اراك نیز دیدن كرد.
1955/3075/خبرنگار:مهدی عظیمی *** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
اراك - ایرنا - مدیرعامل بانك خون بند ناف رویان گفت: زمینه صدور دانش ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف برای خارج از كشور فراهم است.