علي مباركي سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهاركرد: دستگاه هاي اجرايي متولي سخت گيري هاي بي مورد را براي راه اندازي باشگاه هاي سواركاري نداشته باشند، با راه اندازي باشگاه ها در بخش توليد و پرورش اسب اصيل تركمن در استان رونق خواهيم داشت.
وي ادامه داد: نداشتن مربيان آكادميك و گواهي نامه دار نيز از ديگر مشكلات موجود در هيات سواركاري است، متاسفانه در خراسان شمالي مربي با كارت مربي گري رسمي وجود ندارد.
مباركي از برگزاري نخستين دوره مربيگري درجه سه با همكاري فدراسيون سواركاري در آذرماه امسال خبر داد و گفت: علاقه مندان مي توانند با مراجعه به سايت نسبت به ثبت نام اقدام كنند.
وي عنوان كرد: با داشتن مربيان گواهي نامه دار، باشگاه هاي سواركاري مي توانند در زمينه هاي مختلف آموزش، پرش و كورس دخالت داشته باشند.
مباركي خاطرنشان كرد: ما در شهرستان هاي بجنورد، راز و جرگلان، اسفراين و جاجرم كه اسب سواري به نوعي در آنها نهادينه شده و علاقه مندان به نسبت خوبي دارد، هيات سواركاري فعال داريم اما در ديگر شهرستان ها به علت اينكه اسب دار و اسب سوار نداريم هنوز اقدامي انجام نشده است.
**پيست استاندارد سواركاري در خراسان شمالي وجود ندارد
مباركي نبود پيست سواركاري استاندارد در خراسان شمالي را از ديگر مشكلاتي دانست كه استان از ديرباز با آن مواجه است و گفت: در اين زمينه از زمين هاي مختلفي بازديد به عمل آمده است اما متاسفانه زمين هاي مد نظر يا بعد مسافت داشتند و يا استاندارد نبودند.
وي با بيان اينكه طي چند سال گذشته مصوب شد تا در زمين منطقه علي آباد بجنورد يك پيست سواركاري استاندارد احداث شود، ادامه داد: اما براي ساخت اين پيست ميان ارتش و راه و شهرسازي براي واگذاري زمين اختلافاتي وجود دارد.
مباركي گفت: با دستور استاندار خراسان شمالي و رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي با ارتش و راه و شهرسازي جلسه اي مشترك در راستاي مرتفع ساختن مشكل زمين انجام شد كه اميدواريم هر چه زودتر اين مساله حل شود.
وي افزود: مامصمم هستيم با برطرف شدن مشكل زمين پيست سواركاري، در آذر ماه جاري كورس پاييزه در استان برگزار كنيم .
وي با بيان اينكه براي راه اندازي پيست سواركاري در استان حدود 100 ميليارد ريال اعتبار برآورد مي شود اظهاركرد: هدف ما اين است كه در ابتداي كار جايگاهي براي تماشاچي، زيرساخت ها و رينگ پيست با اعتباري به مبلغ 20 ميليارد ريال ساخته شود، به علت اينكه ساخت كل مجموعه مانند احداث زمين گلف و مانج و ديگر مكان ها بسيار زمان بر است.
در استان خراسان شمالي سه هزار سر اسب وجود دارد كه يك هزار سر آن اسب اصيل تركمن است.
اخبار خراسان شمالي را در كانال تلگرامي اخبار ايرنا خراسان شمالي به نشاني 🆔 @IRNABOJNURD پيگيري كنيد.
ع/ 6042 انتشاردهنده: سيدحسين قدسي
بجنورد- ايرنا- رئيس هيات سواركاري خراسان شمالي با اشاره به اينكه 2 باشگاه سواركاري دراستان فعاليت دارند كه ثبت شده اما هنوز داراي مجوز نيستند، گفت: براي توسعه سواركاري در استان وجود همين باشگاه ها هم مطلوب است.