۲ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۲۸
کد خبر: 82706743
T T
۰ نفر

سلول‌ خورشيدي شفاف ساخته شد

۲ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۲۸
کد خبر: 82706743
سلول‌ خورشيدي شفاف ساخته شد

تهران – ايرنا - محققان دانشگاه ايالتي ميشيگان نوعي سلول خورشيدي شفاف ساختند كه امكان توليد پنجره‌هايي با قابليت توليد انرژي را فراهم مي‌كند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، اين فناوري جديد در برگيرنده يك فيلم نازك از مولكول‌هاي ارگانيك است كه قادرند طول‌موج‌هاي نامرئي را از نور خورشيد جذب كنند. در مرحله بعد، اين امواج كه شامل پرتوهاي ماورا بنفش و پرتوهاي نزديك به مادون قرمز هستند، به انرژي الكتريكي تبديل مي‌شوند. به دليل شفافيت اين فناوري به سادگي مي‌توان آن را در شيشه پنجره منازل، شيشه خودروها و حتي نمايشگر گوشي‌هاي هوشمند به‌كار گرفت.
بر اساس تخمين محققان تنها در آمريكا بين 5 تا 7 ميليارد متر مربع شيشه در ساختمان‌ها، اتومبيل‌ها و ساير ابزار و لوازم روزمره زندگي مورد استفاده قرار گرفته است. به اعتقاد اين محققان براي بهره‌برداري بهينه از منابع تجديدپذير انرژي لازم است از كليه فضاهاي ممكن از جمله اين سطوح شيشه‌اي براي تبديل انرژي خورشيدي به الكتريسيته به نحو مطلوبي استفاده شود. در اين صورت امكان تامين 40 درصد از انرژي الكتريكي مورد نياز آمريكا از طريق نور خورشيد فراهم مي‌شود. همچنين بر اساس برآورد محققان با ادغام اين فناوري با فناوري موجود پنل‌هاي خورشيدي كه روي سقف بناها مورد استفاده قرار مي‌گيرد، مي‌توان نزديك به 100 درصد توان الكتريكي مورد نياز را از انرژي خورشيد تامين كرد.
بازدهي بهترين سلول‌هاي خورشيدي موجود در بازار بين 15 تا 18 درصد است و ميزان بازدهي سلول‌هاي خورشيدي شفاف به 5 درصد مي‌رسد. با وجود اين محققان اميدوارند با بهبود اين فناوري بتوانند بازدهي آن را به ميزان بازدهي فناوري‌هاي موجود در بازار برسانند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Energy منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر