به گزارش ايرنا حامد سعيدي، چهارشنبه در چهارمين كارگاه آموزشي فناوري پهپاد، اصول ايمني پرواز و مقررات هوايي در شيراز افزود: پهپادهاي ياد شده براي كاربري غير نظامي استفاده مي شود و در طرح ساماندهي آنها، طبقات و شاخه هاي مختلف فعالان اين حوزه و مشاغل مرتبط در نظر گرفته شده است.
وي، با اشاره به اجراي طرح ساماندهي پهپادهاي نظامي در كشور بيان كرد: تاكنون در قالب اين طرح يك هزار و 800 پهپاد ساماندهي شده و ساماندهي ساير پهپادها نيز در دست انجام است.
سعيدي، در مورد كاربردهاي مختلف پهپادهاي غير نظامي، اظهار داشت: تاكنون فعاليت و كاربردهاي مختلفي براي اين پهپادها تعريف شده كه از جمله مي توان به كمك رساني و امداد و نجات، نقشه برداري و معماري شهري، مستند سازي، پوشش خبري، سمپاشي و خدمات كشاورزي و كاربرد در حوزه هاي حمل بار و پست اشاره كرد.
در حاشيه اين كارگاه آموزشي از بزرگترين پهپاد غيرنظامي كشور كه توسط شركت دانش بنيان جهان جديد و با صرف اعتباري حدود 750 ميليون ريال ساخته شده رونمايي شد.
اين پهپاد كه بُرد پروازي آن 15 كيلومتر است، توانايي جابه جايي 56 كيلوگرم بار را دارد.
پهپاد (پرنده هدايت پذير از دور) يك وسيله هوايي بدون سرنشين است كه از راه دور كنترل مي شود.
پهپاد از نيروهاي ايروديناميكي براي پرواز در مسير دلخواه استفاده ميكند و هدايت آنها يا به وسيله كنترل از راه دور، يا با برنامه هاي پيش پروازي كه از قبل طراحي شده و يا با سامانه هاي خودكار ديناميك انجام مي شود.
از پهپادها در برنامه هاي نظامي و غيرنظامي مانند عمليات امداد و نجات، فرونشاندن آتش سوزي ها، مرزباني و شناسايي بيشتر حوادث غيرمترقبه طبيعي استفاده مي شود.
6122 /6118
خبرنگار: سارنگ عبداللهي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
شيراز- ايرنا- دبير كارگروه پهپادهاي غير نظامي اتحاديه هوافضاي كشور گفت: هم اينك حدود 10 هزار پهپاد (پرنده هدايت پذير از دور) غيرنظامي در ايران وجود دارد كه از اين تعداد بيش از پنج هزار پهپاد غيرنظامي در فعاليت هاي شغلي به كار گرفته مي شوند.