به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، محققان همواره به دنبال راهكارهای كاهش تولید كربن در محیط زیست در صنعت بتن هستند. حدود 4.5 درصد از دی اكسید كربن تولید شده به دست بشر، حاصل فعالیت صنایع تولید بتن است.
پیش از این مطالعات دیگری در خصوص ادغام پلاستیك و بتن انجام گرفته است كه موفقیت آمیز نبودهاند. اما محققان MIT دریافتن قرارگرفتن پلاستیك در برابر تشعشعات گاما موجب افزایش استحكام آن میشود. سپس این پلاستیك به صورت پودر درآمده و با سیمان مخلوط میشود. استحكام بتنی كه با استفاده از این شیوه به دست میآید، در مقایسه با بتن عادی 20 درصد بیشتر است.
محققان با بررسی بتن به دست آمده از این شیوه با استفاده از میكروسكوپ های الكترونی و اشعه X دریافتند با استفاده از پودر پلاستیك ساختار كریستالی بتن اساسا دستخوش تغییر شده و چگالی آن افزایش یافته است. همچنین در این بررسیها معلوم شد پودر پلاستیك مورد استفاده در این فرآیند فاقد هرگونه خاصیت رادیواكتیو است.
در این تحقیقات معلوم شد هرچه میزان پودر پلاستیك بیشتر باشد، استحكام بتن نیز بیشتر است. با وجود این برای تعیین مناسبترین نسبت پلاستیك و سیمان برای دستیابی به حداكثر استحكام، مطالعات بیشتری لازم است.
با وجود این كه پودر پلاستیك مورد استفاده در تولید بتن در حدود 1.5 درصد از مواد اولیه مورد نیاز را تشكیل میدهد، استفاده از این شیوه در مقیاس جهانی میتواند تاثیر چشمگیری در میزان تولید كربن و كاهش زبالهدانیهای پلاستیك برجای بگذارد.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - گروهی از محققان MIT تكنیك جدیدی را ابداع كردند كه در آن با استفاده از بطریهای پلاستیكی استحكام بتن تا 20 درصد افزایش مییابد.