۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۷:۰۶
کد خبر: 82709413
T T
۰ نفر
سفير ايران در پاكستان:اجراي خط لوله صلح، اقتصاد پاكستان را متحول مي كند

اسلام آباد - ايرنا - سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان با تشريح اهميت اجراي خط لوله گاز بين دو كشور گفت: خط لوله انتقال گاز از ايران موسوم به 'خط لوله صلح' مي تواند چهره اقتصاد پاكستان را تغيير دهد ما در انتظار اجراي تعهداتي از سوي طرف پاكستاني هستيم كه بر اساس آن توافقنامه خط لوله صلح به امضاء رسيده بود.

به گزارش ايرنا 'مهدي هنردوست' روز پنجشنبه در ديدار با اعضاي اتاق بازرگاني و صنايع شهر اسلام آباد پاكستان، با بيان اينكه ايران داراي بزرگترين ذحائر منابع گاز طبيعي در جهان است گفت: كارخانه هاي پاكستاني با قيمت مناسب گاز طبيعي ايران مي توانند توليدات خود را افزايش دهند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان از تاجران پاكستاني خواست ضمن توجه به اهميت بازار ايران در سطح بين المللي از فوايد آن استفاده كنند.
هنردوست با تشريح روابط حسنه و دوستان بين دو كشور همسايه و مسلمان گفت: با توجه به ظرفيت هاي غني دو كشور براي تاجران و فعالان اقتصادي، گفت: حجم تبادلات تجاري بين اسلام آباد و تهران بسيار پايين تر از پتانسيل موجود بين دو كشور است به همين دليل تلاش ها براي سرعت بخشيدن به اين تبادلات بايد افزايش يابد.
سفير كشورمان در پاكستان همچنين با بيان توافق هاي صورت گرفته بين مسئولان بلند پايه دو كشور براي رساندن سطح تبادلات تجاري به پنج ميليارد دلار گفت: در حال حاضر حجم تبادلات به يك ميليارد و 200 ميليون دلار رسيده است اما همچنان تا هدف مورد نظر فاصله زيادي وجود دارد.
هنردوست در ادامه با بيان اينكه گسترش روابط تجاري بين دو كشور به يك وظيفه براي ما تبديل شده است گفت: اگر بتوانيم روابط تجاري و اقتصادي دو كشور را گسترش دهيم در واقع توانسته ايم فرصت هاي شغلي درست كنيم و ايجاد فرصتهاي شغلي به نوبه خود به كاهش تجارت غير قانوني و قاچاق كالا در مرزهاي مشترك خواهد انجاميد.
وي با اشاره به فوايد جوان بودن جمعيت دو كشور گفت: بخش عظيمي از جمعيت دو كشور همسايه را جوانان تشكيل مي دهد و اين امر مي طلبد تا دولت هاي دو كشور براي استفاده بهينه از منابع انساني توجه ويژه اي كنند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان همچنين با تشريح اهميت نقش مضاعف اتاق صنعت و تجارت اسلام آباد در گسترش روابط بين دو كشور مسلمان گفت: با بررسي صورت گرفته اتاق صنعت و تجارت ديگر شهرها در پاكستان در تجارت با ايران نسبت به اتاق صنعت و تجارت اسلام آباد فعال تر عمل مي كنند.
وي با اشاره به برخي از تحريمهاي آمريكا عليه ايران گفت درهاي جمهوري اسلامي ايران به روي تاجران پاكستان باز است و ما آماده ايم تا مشكلات فعالان اقتصادي اين كشور را حل و فصل كنيم قطعا مشكلاتي در تجارت با ايران در حوزه داد و ستد بر اساس دلار وجود دارد اما تاجران دو كشور مي توانند با واحدهاي پولي يكديگر داد و ستد كنند.
هنردوست ضمن اشاره به اهميت امضاء معاهده تجارت آزاد بين دو كشور گفت: تاجران از فرصت پيش آمده بايد استفاده بهينه كنند البته توافقنامه تجارت ترجيحي نيز بين دو كشور به امضاء رسيده است اما بايد تعداد كالاهايي كه در اين اسناد ذكر شده را افزايش دهيم .
سفير كشورمان در پاكستان ادامه داد: دولت ايران آماده است تا مشكلات تاجران پاكستاني را حل و فصل كند دو كشور علاوه بر همكاري در طرح هاي بزرگ اقتصادي، تجارت در حوزه هاي كوچك را نيز بايد در دستور كار خود قرار دهند.
وي ضمن اهميت باز شدن كانال هاي بانكي بين دو كشور گفت: اميدوارم با حل اين مشكل تجارت بين دو كشور رونق خيره كننده اي پيدا كند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان در ادامه سخنان خود ياد آورشد: بر اساس توافقات صورت گرفته، دو دولت بايد فهرست بانكهايي را كه قرار است در دو كشور فعاليت كنند معرفي نمايند. قطعا بدون تبادلات منابع مالي از طريق بانكها امكان افزايش سطح تجارت تا پنج ميليارد دلار امكان پذير نيست.
وي خاطرنشان كرد: سال گذشته جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد تشكيل اتاق مشترك صنعت و تجارت را به پاكستان داد اما از سوي مقامات اين كشور تاكنون پاسخي دريافت نكرده ايم.
سفير كشورمان در پاكستان با اشاره به اهميت سازمان همكاري هاي اقتصادي گفت: پاكستان و ايران در چارچوب اين سازمان كه دو عضو فعال در اين سازمان نيز هستند مي توانند روابط دوطرف در حوزه تجارت و اقتصاد را افزايش دهند.
وي با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري براي گسترش روابط بين ايران و پاكستان گفت: دولت حسن روحاني نيز بر اساس توجه خاص مقام معظم رهبري حضرت در صدد است روابط اقتصادي و تجاري با پاكستان را گسترش دهد.
مهدي هنردوست آغاز پروازهاي مستقيم بين پايتختهاي دو كشور را پيشرفتي خوب توصيف كرد و گفت: پيش از اين تنها يك پرواز از شهر كراچي تا تهران در طول هفته بين دو كشور وجود داشت.
به گزارش ايرنا آمار رسمي موجود درخصوص حجم مبادلات ميان ايران و پاكستان، حاكي است در سال 1394، تجارت رسمي ميان دو كشور تنها 861 ميليون دلار بوده است.
اين رقم در سال 1395 سير صعودي خود را آغاز كرد.
اعداد و ارقام مربوط به سال 1395 حاكي است حجم تجارت دوسويه بين ايران و پاكستان در اين سال، به بيش از يك ميليارد و 150 ميليون دلار افزايش يافت. انتظار مي رود در پايان سال جاري، تجارت ميان دو كشور نسبت به سال گذشته نيز افزايش يابد.
ارزش اقلام صادراتي ايران به پاكستان در سال 1395 بيش از 795 ميليون دلار و واردات از اين كشور همسايه حدود 365 ميليون دلار بود.
آساق**6125*1488 *شبس *سيدبهادر حسيني*انتشاردهنده: بهمن بامداد**