۵ آبان ۱۳۹۶، ۱۷:۴۶
کد خبر: 82710180
T T
۰ نفر

پوست در تنظیم فشار خون نقش دارد

۵ آبان ۱۳۹۶، ۱۷:۴۶
کد خبر: 82710180
پوست در تنظیم فشار خون نقش دارد

تهران- ایرنا- یافته های جدید محققان انگلیسی و سوئدی نشان می دهد كه پوست نقش عمده ای در تنظیم فشار خون و ضربان قلب دارد.

به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی علمی ساینس دیلی، پوست به عنوان گسترده ترین اندام كه به طور معمول دو متر مربع در بدن انسان ها گسترده شده است، فشار خون و ضربان قلب را در پاسخ به تغییرات میزان اكسیژن موجود در محیط زیست تنظیم می كند.
فشار خون بالا با بیماری های قلبی و عروقی؛ مانند حمله قلبی یا سكته مرتبط است. اما برای موارد بیشماری از فشار خون بالا معمولا همراه با كاهش جریان خون از طریق رگ های خونی در پوست و دیگر بخش های بدن، دلیلی پیدا نشده است.
تحقیقات گذشته نشان داده بود وقتی بافتی در بدن از اكسیژن محروم باشد؛ مانند حضور در ارتفاعات، در معرض آلودگی هوا یا سیگار یا چاقی بودن؛ جریان خون به آن بافت افزایش می یابد.
در این شرایط افزایش جریان خون با پروتئین های اچ آی اف یا فاكتور القای هیپوكسی (سازگاری با فشار اكسیژن پایین) كنترل می شود.
گروهی از محققان دانشگاه كمبریج و موسسه كارولینسكا سوئد/Karolinska Instituteبرای بررسی نقش پوست در جریان خون موش های آزمایشگاهی را در شرایط اكسیژن كم قرار دادند. این موش ها از نظر ژنتیكی طوری تعدیل شده بودند كه نتوانند یك یا دو پروئتین اچ آی اف را در سطح پوست تولید كنند.
پروفسور راندال جانسون/Professor Randall Johnson از گروه فیزیولوژی، توسعه و عصب شناسی دانشگاه كمبریج می گوید: 9 مورد از 10 مورد فشار خون بالا خود به خود و بدون دلیل مشخصی روی داد.
وی افزود: بیشتر تحقیقات در این زمینه به نقش اندام هایی مانند مغز، قلب و كلیه ها پرداخته است و در مورد نقش دیگر بافت ها و اندام ها كمتر می دانیم. تحقیقات ما برای بررسی و درك واكنش بین پوست و سیستم قلب و عروقی انجام شد.
محققان پی بردند واكنش نسبت به سطح پایین اكسیژن در موش های فاقد پروتئین های فاكتور القای هیپوكسی در مقایسه با موش های معمولی فرق داشت و این امر ضربان قلب، فشار خون، دمای پوست و سطوح كلی فعالیت را تغییر داد.
علاوه بر این محققان نشان دادند واكنش موش های عادی و سالم به كمبود اكسیژن پیچیده تر از تصورات قبلی بود. فشار خون و ضربان قلب در 10 دقیقه اول افزایش می یابد، در بازه زمانی 36 ساعت بعد روند مشابهی را طی می كند و بعد از آن كاهش می یابد و طی 48 ساعت بعد از تحمل كمبود اكسیژن میزان فشار خون و ضربان قلب به سطح عادی برمی گردد.
این یافته ها نشان می دهد واكنش های پوست به سطح پایین اكسیژن تاثیرهای اساسی بر شیوه توزیع خون در بدن توسط قلب دارد.
اندرو كوبرن/Andrew Cowburn محقق سرپرست این مطالعه از دانشگاه كمبریج نیز می گوید: سطح ناكافی اكسیژن به صورت موقت یا دائم متداول است و می تواند به دلایل زیست محیطی یا مصرف دخانیات یا چاقی روی دهد.
جانسون معتقد است: با در نظر گرفتن اینكه پوست گسترده ترین اندام بدن ماست، شاید زیاد باعث تعجب نباشد كه در تنظیم چنین سازوكار بنیادینی مانند فشار خون نقش مهمی داشته باشد؛ اما این امر نشان می دهد باید به دیگر اندام ها و بافت ها در بدن نیز توجه كنیم و ببینیم آنها چطور در افزایش فشار خون تاثیر دارند.
یافته های این مطالعه در نشریه لایف/e Life منتشر شده است.
علمی**9157 ** 1776
مترجم: منصوره شوشتری** انتشار: لیلا خطیب زاده
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر