محمدرضا نوراللهیان شنبه شب در مراسم رونمایی از طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی در مشهد اظهار امیدواری كرد، بتوان در فرصت های دیگر اعتبارات بیشتری برای اشتغالزایی به خراسان رضوی اختصاص داد.
وی افزود: یكی از ویژگی های مطلوب طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی حضور سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان یكی از دست اندركاران تسهیل گر است كه به استانداردسازی و برندسازی محصولات مشاغل خانگی كمك شایانی می كند.
وی اظهار كرد: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی یكی از بهترین طرحهایی است كه در چارچوب نظری می تواند ارائه شود.
نوراللهیان گفت: صندوق كارآفرینی امید در این طرح تنها یك عامل پرداخت تسهیلات نخواهد بود و در بخشهای مختلف از اشتغالزایی در این بخش حمایت می كند.
وی افزود: تفاوت این صندوق با بانك این است كه پس از پرداخت تسهیلات به متقاضی او را رها نمی كند و تا حصول نتیجه از وی حمایت می نماید.
وی با اشاره به یكی از مشاغل خانگی با فرصت های فراوان اشتغال اظهار كرد: یك میلیون و 200 هزار كودك در هر سال متولد می شوند كه در بخش ساخت اسباب بازی می توان سالانه سه یا 4 هزار فرصت شغلی ایجاد كرد.
وی ادامه داد: صنعت اسباب بازی از محصولات پتروشیمی و جزو مشاغل كم سرمایه و پراشتغال است كه می تواند فرصت خوبی برای اشتغالزایی در كشور باشد.
قائم مقام كمیته امداد امام خمینی (ره) كشور نیز در این مراسم گفت: 40 درصد از اعتبارات سالانه این نهاد به مشاغل خرد و خانگی اختصاص دارد.
سید منصور برقعی افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده، كمیته امداد امام خمینی (ره) باید در طول برنامه ششم توسعه، 700 هزار طرح اشتغالزایی اجرا كند كه سهم مشاغل خانگی از این تعداد 40 درصد است.
وی اظهار كرد: امسال كمیته امداد امام خمینی (ره) برای خراسان رضوی 143 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است و الگوی این نهاد برای پرداخت اعتبار و اشتغالزایی برای مددجویان مبتنی بر شناسایی مددجو، آموزش، پرداخت تسهیلات و نظارت های مستمر بر آن به مدت پنج سال است.
وی گفت: رویكرد این نهاد توانمندسازی مددجویان و خروج آنان از پوشش حمایتی به عنوان یك عنصر موثر در اجتماع است.
اجرای طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی در هشت استان شنبه شب طی مراسمی با حضور معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در مشهد آغاز شد.
7489 / 6053 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
مشهد- ایرنا- مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید گفت: خراسان رضوی با 15 طرح بیشترین طرحهای مشاركتی روستایی و غیرروستایی و بیشترین سهم از اعتبارات این صندوق در طرحهای مزبور را در مقایسه با دیگر استانها به خود اختصاص داده است.