دراين مطلب آمده است: سكته مغزي در هر سني مي تواند بروز كند اما پيشگيري از آن به طرق مختلفي امكان پذير است.
البته گرچه هنوز در مورد تاثير خاص رژيم غذايي در شيوع سكته، شواهد محكمي در دست نيست، ولي بسياري از پزشكان معتقدند كه رژيم درماني سبب كاهش فشار خون و در نتيجه كاهش خطر بروز سكته مغزي مي شود.
در حضور راديكال هاي آزاد رگ هاي مغزي سريع تر دچار ضايعه مي شوند، بنابراين افزايش مصرف مواد مغذي آنتي اكسيداني، به مبارزه عليه خطر راديكال هاي آزاد كمك مي كند:
شكلات: مصرف شكلات با كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و سكته مغزي ارتباط مستقيم دارد. مصرف روزانه 16 گرم شكلات توصيه شده است. شكلات منجر به كاهش فشار خون و در نتيجه كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي و سكته مغزي مي شود.
مركبات: خبر خوب اين است كه مصرف مركباتي مانند پرتقال و گريپ فروت شانس ابتلا به سكته مغزي را بخصوص در زنان به ميزان چشمگيري كاهش مي دهد. در زناني كه به ميزان زياد اين ميوه ها را مصرف مي كنند، خطر ابتلا به سكته مغزي ايسكميك كه در اثر آن جريان خون به مغز مسدود مي شود، 19 درصد كاهش مي يابد. فلاونوئيدهاي موجود در مركبات با كاهش خطر ابتلا به اين عارضه مرتبط هستند.
دانه هاي كامل: فيبر موجود در اين دانه ها منجر به كاهش خطر ابتلا به سكته مغزي مي شود. به عقيده محققان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد، مصرف روزانه 7 گرم فيبر، سكته مغزي را از شما دور مي كند. دانه هاي كامل از جمله برنج قهوه اي، گندم كامل و كينوا سرشار از فيبر هستند.
بادام زميني: مصرف روزانه اين گزينه غذايي با كاهش خطر بسياري از بيماري ها از جمله سكته مغزي همراه است. فيبر موجود در بادام زميني منج ربه كاهش كلسترول و در نتيجه نرخ پايين بيماري هاي قلبي عروقي و سكته مي شود. مصرف هفتگي 5 اونس بادام زميني، براي كاهش خطر ابتلا به سكته مغزي مفيد است.
سيب زميني شيرين: سرشار از پتاسيم است؛ ماده معدني كه سكته مغزي را از شما دور مي كند. مصرف پتاسيم به ميزان كافي در زنان بين سنين 50 تا 79 سال اهميت زيادي دارد. پتاسيم به ايجاد تعادل سديم در بدن كمك كرده و فشار خون را كنترل مي كند.
سير: مصرف آن عامل مهمي در كاهش خطر ابتلا به سكته مغزي و حمله قلبي است. مصرف سير باعث كاهش كلسترول و رسوبات چربي شده و احتمال لخته شدن خون را كاهش مي دهد.
گوجه فرنگي: به عقيده محققان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد، ليكوپن موجود در گوجه فرنگي، قدرت آنتي اكسيداني قوي براي پيشگيري از سكته مغزي دارد. ليكوپن اثرات منفي راديكال هاي آزاد را خنثي كرده و از آسيب به سلول ها پيشگيري مي كند.
بادام: انواع بادام ضمن اين كه كاهنده ميزان كلسترول است، منبع غني از ويتامينEنيز محسوب مي شود؛ آنتي اكسيداني كه از تشكيل پلاك در شريان ها جلوگيري مي كند و از خطر ابتلا به سكته مغزي مي كاهد.
8006**6081دريافت كننده: نرگس تيموري**انتشار دهنده: حيدر سراياني
پايگاه خبري تحليلي زاهدان پيگير مطلبي با عنوان «با مصرف روزانه 8 گزينه غذايي، سكته مغزي را از خود دور كنيد» منتشر كرده است.