به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه تلگراف، در اين مطالعه كه يكي از بزرگترين مطالعاتي است كه به بررسي ارتباط ميان ابتلا به سرطان و مصرف آسپرين پرداخته است، بيش از 600 هزار نفر مورد تحقيق قرار گرفتند.
محققان دانشگاه هنگ كنگ در چين متوجه شدند افرادي كه براي مدت متوسط هفت سال هر روز يك عدد آسپرين مصرف كرده بودند، 48 درصد كمتر احتمال داشت كه به سرطان هاي كبد و مري مبتلا شوند و احتمال ابتلاي آنها به سرطان معده نيز 38 درصد كمتر بود.
اين افراد همچنين 34 درصد كمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده بودند و احتمال ابتلاي آنها به سرطان كلوركتال (روده بزرگ) هم 24 درصد كمتر بود.
محققان مي گويند اين مطالعه نشان مي دهد كه مصرف بلندمدت آسپرين مي تواند خطر ابتلا به بسياري از سرطان ها را كاهش دهد.
نكته مهم و قابل توجه اين نتايج در زمينه سرطان هاي مسير گوارشي بود كه كاهش بسيار زيادي را در ميزان ابتلا به سرطان هاي اين مسير به ويژه سرطان كبد و مري نشان داد.
اما بر اساس نتايج اين مطالعه، مصرف آسپرين بر شيوع سرطان هاي سينه، مثانه، كليه و Multiple myeloma (نوعي سرطان غير قابل درمان مغز استخوان كه عامل 2 درصد مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان است) تاثيري ندارد.
با اين وجود اين مطالعه نشان داد كه مصرف بلند مدت روزي يك عدد آسپرين احتمال ابتلا به سرطان ريه را 35 درصد، سرطان لوسمي( نوعي سرطان خون) را تا 24 درصد و سرطان پروستات را هم تا 14 درصد كاهش مي دهد.
آسپرين كه به عنوان استيلساليسيليك اسيد نيز شناخته مي شود در سراسر جهان براي درمان برخي عوارض مصرف مي شود.
يك مطالعه اخيرا نشان داد بيماراني كه مصرف آسپرين را متوقف مي كنند در قياس با افرادي كه به مصرف خود ادامه مي دهند، 37 درصد بيشتر احتمال دارد كه به يك بيماري قلبي عروقي مانند حمله قلبي يا سكته مغزي مبتلا شوند. همچنين مصرف آسپرين بلافاصله بعد از يك حمله قلبي، خطر مرگ را كاهش مي دهد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ايرنا- محققان با استناد به نتيجه يك مطالعه بزرگ مي گويند كه مصرف بلندمدت روزي يك عدد آسپرين خطر ابتلا به انواع سرطان را به ميزان قابل توجهي كاهش مي دهد.