به گزارش ايرنا سرهنگ علي نام درست روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران در زاهدان با اشاره به چرخشي بودن عملكرد دوربين هاي هوشمند ثبت تخلفات راهنمايي و رانندگي تصريح كرد: شهروندان در صورت نياز مي توانند با دريافت مجوز از دادستاني صحنه تصادف ثبت شده با اين دوربين ها را رصد كنند.
وي افزود: با رصد از طريق اين دوربين ها تخلفات مختلف از جمله توقف دوبل خودروها در خيابان ها، پارك خودروها در حريم تقاطع و ميادين، توقف داخل ايستگاه وسائط نقليه عمومي، نبستن كمربند ايمني و حركت در پياده رو، شناسايي خودروهاي داراي دستور توقيف، روان سازي گره هاي ترافيكي سطح شهرها و شناسايي خودروهاي پلاك مخدوش اعمال قانون مي شود.
وي گفت: دوربين هاي سامانه مونيتورينگ در شهرستان هاي چابهار، ايرانشهر و سراوان فعال شده و در حال خدمات دهي هستند و در زابل نيز به زودي سامانه دوربين هاي ترافيك نصب مي شود.
*شناسايي 175 نقطه حادثه خيز در معابر شهري سيستان و بلوچستان
رئيس پليس راهور گفت: 175 نقطه حادثه خيز از ابتداي امسال تاكنون در معابر شهري استان شناسايي و به شهرداري ها ابلاغ و در نشست شوراي ترافيك شهرستان و استان مطرح شده است.
سرهنگ نام درست افزود: بيش از 17 دستگاه مختلف دست اندركار و دخيل در حوزه ترافيك هستند كه در صورت همكاري آنها شاهد كاهش آمار تصادفات در شهرهاي سيستان و بلوچستان خواهيم بود.
وي تاكيد كرد: ادارات دخيل در ترافيك از جمله شهرداري، برق و آب چنانچه در انجام وظيفه خودشان كوتاهي كنند، قصورشان در تصادفات لحاظ مي شود به طوري كه از ابتداي امسال تا كنون 17 دستگاه دخيل در تصادفات به مراجع قضايي معرفي شدند.
وي با اشاره به اينكه شهرداري بيشترين نقش را در كمك به پليس راهور در كاهش مشكلات ترافيكي دارد گفت: بر اساس ماده 23 قانون رسيدگي به تخلفات 60 درصد از وجوه پرداختي شهروندان از بابت تخلفات در اختيار شهرداري ها و اداره راه و شهرسازي قرار مي گيرد به همين سبب از شهرداري تقاضا مي شود اين وجوه را در زمينه زير ساخت هاي ترافيكي هزينه كند.
رئيس پليس راهور سيستان و بلوچستان گفت: سالانه بيش از 18 هزار نفر از هموطنان در سراسر كشور (بيشتر با ميانگين سني 35 تا 50 سال) بر اثر تصادفات جان خود را از دست مي دهند و نزديك به 350 هزار نفر نيز مجروح مي شوند.
وي افزود: با توجه به اينكه بعد از سكته قلبي دومين عامل مرگ و مير در كشور تصادفات رانندگي است از اصحاب رسانه درخواست مي شود براي معرفي درست فرهنگ ترافيك در سطح جامعه با هدف كاهش ترافيك و تسهيل در عبور و مرور بيش از پيش تلاش كنند و در اين زمينه ياريگر راهنمايي و رانندگي باشند.
وي اظهار داشت: سامانه هوشمند ثبت تخلفات راهنمايي و رانندگي زاهدان (سامانه مونيتورينگ مستقر در ستاد فرماندهي انتظامي استان) كه از بهمن سال 95 راه اندازي شده تا كنون نزديك به 13 هزار تخلف را اعمال قانون كرده كه 11 هزار تخلف آن مربوط به سرعت در خيابان دانشگاه بوده است.
سرهنگ نام درست خاطرنشان كرد: اعمال قانون با فعال سازي سامانه مونيتورينگ منجر به كاهش 28 درصدي تصادفات فوتي در زاهدان شده است.
وي ادامه داد: مركز مونيتورينگ شهرداري در خيابان بهداشت زاهدان نيز در حال تجهيز است كه با راه اندازي آن، تخلفات از 2 مركز از طريق دوربين ها رصد، ثبت و اعمال قانون مي شود.
** كاهش 50 درصدي تصادفات در شهرهاي سيستان و بلوچستان
وي اظهار داشت: تصادفات در معابر شهري سيستان و بلوچستان در هفت ماهه نخست امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 50 درصد كاهش داشته است و اميدواريم اين روند ادامه داشته باشد.
وي گفت: در واحد شماره گذاري پليس راهور سيستان و بلوچستان از ابتداي امسال تاكنون در بحث نقل و انتقال خودرو و تعويض پلاك به 17 هزار و 959 خودرو، چهار هزار و 225 دستگاه موتورسيكلت و پنج هزار و 97 مورد متفرقه به دستور قضايي يا استعلام ادارات خدمات ارائه شده است.
وي ادامه داد: در بخش نام نويسي، برگزاري آزمون آيين نامه و عملي و صدور انواع گواهينامه در پليس راهور استان در اين مدت 106 هزار و 83 مورد خدمات ارائه شده است.
رئيس پليس راهور سيستان و بلوچستان اظهار داشت: در مجموع در واحد اجرايي و برخورد با تخلفات مربوط به راهور شهرستان ها در 6 ماهه نخست امسال 229 هزار و 974 مورد اعمال قانون در سطح معابر شهري استان انجام شده است.
**شنبه، سه شنبه و يكشنبه روزهاي پر تصادف سيستان و بلوچستان
سرهنگ نام درست گفت: بر اساس بررسي هاي صورت گرفته برحسب هفته بيشترين تصادفات در سطح شهرستان هاي سيستان و بلوچستان مربوط به روزهاي شنبه، سه شنيه و يكشنبه عموما در ساعات 18 تا 20 و 20 تا 22 است.
وي افزود: بيشترين نوع برخورد در سوانح رانندگي درون شهري استان در 6 ماهه نخست امسال مربوط به برخورد خودرو با عابر پياده، خودرو با خودرو و خودرو با موتورسيكلت و بيشترين افراد فوت شده با 46 درصد عابران پياده (14 مرد و چهار زن) بوده است.
وي گفت: عمده دلايل تصادفات عابران پياده در استان ايمن نبودن معابر، خط كشي نشدن خيابان ها، نبود روشنايي مناسب، سرعت غيرمجاز وسائل نقليه و مراقبت نادرست از اطفال بوده است.
وي با اشاره به اينكه اطفال به 2 گروه سني هفت سال و زير هفت سال تقسيم مي شوند اظهار داشت: اطفال زير هفت سال غير مميز هستند يعني اگر تصادفي رخ دهد علاوه بر راننده به طور قطع والدين اين كودك نيز به دليل مراقبت نكردن از طفل خود بر اساس ماده 1216 قانون مدني ( مسئوليت نگهداري در سطح معابر به والدين بر مي گردد) حداقل 50 درصد تقصير دارند.
** ارتفاع سرعت گيرها بايد بين هفت تا 15 سانتي متر باشد
رئيس پليس راهور سيستان و بلوچستان گفت: ارتفاع سرعت گيرها بايد هفت تا 15 سانتي متر باشد و از شهرداري در خواست كرديم سرعت گيرهاي با ارتفاع زياد را اصلاح كنند و بر نحوه نصب سرعت گيرها نظارت داشته باشد.
وي افزود: تلاش داريم بزودي سرعت گيرهاي نامتعارف با ارتفاع زياد ساماندهي شود تا خودروها بتوانند با سرعت مناسب در معابر تردد كنند.
3042**6081 خبرنگار: محدثه حيدري گرجي **انتشاردهنده: حيدر سراياني
بيش از 200 دستگاه دوربين در سطح شهر زاهدان ترافيك را كنترل مي كنند
۹ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۵۵
کد خبر:
82714662
زاهدان - ايرنا - رئيس پليس راهور سيستان و بلوچستان گفت: هم اينك بيش از 200 دستگاه دوربين كنترل ترافيك در سطح شهر زاهدان نصب و فعال شده كه شمار آنها رو به افزايش است.