به گزارش خبرنگار ايرنا، اين عده از كارشناسان و مسئولان گنبدي روز چهارشنبه در سومين جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان اين شهرستان كه با موضوع آموزش هاي پيش از ازدواج و تاثير آن درتحكيم بنيان خانواده و نيز هويت جوانان و تاثير شبكه هاي مجازي برآن برگزار شد، برضرورت جدي گرفتن مباحث آموزشي و آگاهي بخشي به خانواده ها و جوانان در پيشگيري و كاهش اين دو آسيب اجتماعي تاكيد كردند.
كارشناس اداره بهزيستي گنبدكاووس دراين جلسه از تاثير فضاي مجازي بر هويت شخصي، ملي و مذهبي افراد خبر داد و گفت: نامشخص بودن هويت افراد درشبكه هاي مجازي سبب سردرگمي كاربران مي شود و افراد بدون داشتن سواد رسانه اي لازم، اسير حجم زيادي از اطلاعات درست و نادرست اين شبكه ها مي شوند.
محمود پيري افزود: گستردگي و حجم زياد اطلاعات در شبكه هاي مجازي فرد را دچار بحران هويت شخصي، ملي و مذهبي مي كند كه اگر به آنان اطلاعات و آگاهي لازم داده نشود، در بلند مدت به هويت ملي و ديني ما ضربه مي زند.
وي همچنين با تاكيد برضرورت آموزش مهارت هاي زندگي و برقراري ارتباط پيش از ازدواج به زوجين، اضافه كرد: بلوغ جنسي تنها شرط براي ازدواج نيست بلكه رسيدن زوجين به بلوغ فكري (عقلي)، عاطفي و شناختي نيز موثر است كه بايد مورد توجه خانواده ها قرار گيرد.
كارشناس حوزه سلامت مركز بهداشت گنبدكاووس نيز دراين جلسه با ابراز نگراني از برابري آمار طلاق در جوامع روستايي و شهري، گفت: براساس آمار در 6 ماهه نخست امسال 79 هزارو 706 واقعه طلاق در كشور ثبت شده كه 18 درصد آن درسال اول زندگي و 48 درصد نيز در پنج سال اول زندگي منجر به طلاق شده است.
سامان مجرد با اشاره به پيامدهاي ناگوار براي زوجين بويژه فرزندان آنان پس از طلاق، افزود: لازمه پيشگيري از طلاق جدي گرفتن آموزش مهارت هاي زندگي، قوانين حاكم بر آن و مهارت حل مساله است.
وي گفت: درهمين راستا طرح صيانت از خانواده توسط مركز بهداشت با مشاركت برخي از ادارات از جمله تبليغات اسلامي، بهزيستي، انتظامي و دادگستري از سال گذشته با هدف آموزش مهارت هاي پيش از ازدواج به زوجين آغاز شده است.
مجرد اضافه كرد: در راستاي اين طرح در سال گذشته 7300 زوج و در نيمه نخست امسال 2 هزارو 115 زوج، آموزش هاي لازم را فرا گرفتند كه براي اثرگذاري اين آموزش ها بايد بررسي هاي لازم انجام شود.
وي، طرح حضور كارشناس سلامت در مراكز بهداشت شهري و روستايي را از ديگر اقدامات مركز بهداشت گنبدكاووس دانست و تصريح كرد: دراين طرح كارشناسان آموزش هاي لازم در حوزه مهارت هاي زندگي و فرزند پروري را به زوجين و خانواده ها مي دهند.
به گزارش ايرنا، يك كارشناس حوزه روانشاسي نيز دراين جلسه با ابراز نگراني از روند رو به رشد طلاق و شكستن قبح آن درجامعه گفت: با اينكه در گذشته آمار طلاق در مناطق شهري بيشتر از مناطق روستايي بود اما درسال هاي اخير آمار اين آسيب اجتماعي در اين دو جامعه برابر شده است.
دكتر مژگان ميرزا، مشكلات اقتصادي، بيكاري، اعتياد، ازدواج هاي تحميلي، فضاي مجازي و ماهواره را از عوامل مهم طلاق در جامعه برشمرد و افزود: براي پيشگيري و كاهش اين آسيب بايد به آموزش مهارت هاي زندگي قبل و بعد از ازدواج توجه جدي شود.
وي اضافه كرد: براي داشتن خانواده سالم بايد با مساله مهارت آموزي در همه ادوار زندگي توجه و از ساده انگاري در مورد ازدواج در بين خانواده ها كه از اركان مهم جامعه است، پرهيز شود.
مسئول مركز اورژانس اجتماعي بهزيستي گنبدكاووس نيز دراين جلسه با اشاره به ارجاع 738 پرونده طلاق توافقي از محاكم قضايي به اين واحد اجتماعي درسال گذشته، خاطرنشان كرد: در بررسي هاي انجام شده در اين پرونده ها مشخص شد كه اعتياد، خيانت، دخالت اطرافيان و كمبود مهارت سازگارانه از عوامل اصلي طلاق بوده است.
خليل كاووسي با اشاره به پيامدهاي طلاق بر فرزندان و زوجين، افزود: افسردگي و اختلالات رواني از جمله اين پيامدها است ضمن اينكه از مجموع پرونده هاي ارجاعي و پس از انجام اقدامات مشاوره اي تنها شش و نيم درصد آن به سازش منجر شد.
يك مدرس دانشگاه پيام نور گنبدكاووس نيز در اين جلسه با ابراز نگراني از روند رو به رشد آسيب ها درجامعه و اينكه آموزش مهارت هاي زندگي بايد جدي و اثرگذار باشد، گفت: براي رفع برخي از آسيب ها مثل اعتياد كه زمينه ساز بيشتر طلاق ها است، بايد در كنار آموزش، بايد ريشه اين آسيب ها نيز قطع شود.
رضا يازرلو درخصوص فضاي مجازي و آسيب هاي آن نيز گفت: اين حوزه ارتباطي را نمي توان از جامعه حذف كرد و باتوجه به ارتباط آن با بخش هاي مختلف هويتي فرد بايستي بر مطالب آن كنترل و مديريت داشت.
وي افزود: امروز بخشي از طلاق ها به خاطر فضاي مجازي رخ مي دهد زيرا سرگرمي درصد زيادي از بانوان خانه دار كه زندگي آنان به طلاق منجر شده، حضور بيش از حد در شبكه هاي اجتماعي و مجازي بوده است.
يازرلو اضافه كرد: امروز فضاي مجازي سبب تشديد ديگر آسيب هاي اجتماعي مثل مساله خودكشي به خاطر يك بازي رايانه اي شده كه بايد آن را كنترل و مديريت كرد.
اين مدرس دانشگاه پيام نور گنبدكاووس، سياست گذاري هاي درست، ايجاد محدوديت براي گروه هاي مختلف سني بويژه كودكان و نوجوانان براي استفاده از فضاي مجازي، آموزش و آگاهي بخشي به خانواده ها و جوانان براي تفهيم درست تهديدهاي فضاي مجازي، توليد برنامه هاي رسانه اي و توجه به اوقات فراغت دانش آموزان بويژه در زمينه ورزش و هنر را از جمله راهكارهاي پيشنهادي خود براي پيشگيري و كاهش آسيب هاي اجتماعي درجامعه برشمرد.
به گزارش ايرنا، معاون اجتماعي فرمانده انتظامي گنبدكاووس نيز دراين جلسه با ابراز نگراني آسيب هاي اجتماعي حوزه فضاي مجازي گفت: براساس بررسي هاي انجام شده، بخشي از آسيب هاي اجتماعي در اين شهرستان از طريق فضاي مجازي بوده است.
سرگرد ابوالفصل تيموري بدون اشاره به آمار، افزود: هتك حيثيت، نشر اكاذيب، تهديد و اخاذي، برداشت هاي غيرمجاز از حساب هاي بانكي و مزاحمت هاي اينترنتي از مهمترين جرايم درحوزه فضاي مجازي مي باشد.
وي بابيان اينكه 80 درصد جرايم حوزه فضاي مجازي توسط پليس فتا كشف و رسيدگي شده است، گفت: بيشتر مجرمين دستگير شده در اين حوزه مرد و بيشتر آسيب ديده ها نيز بانوان بودند.
سرگرد تيموري اضافه كرد: 70 درصد مجرمين فضاي مجازي درگنبدكاووس 18 تا 30 سال، 15 درصد آنان 30 تا 40 سال، 10 درصد 18 سال به پايين و پنج درصد بالاي 40 سال س داشتند.
وي تصريح كرد: براي پيشگيري از آسيب ها و كاهش آن بايستي آموزش مهارت هاي زندگي و سواد رسانه اي به خانواده ها و استفاده كنندگان از فضاي مجازي داده شود.
به گزارش ايرنا، معاون استاندار گلستان و فرماندار ويژه گنبدكاووس نيز در اين جلسه با مهم دانستن مساله آسيب هاي اجتماعي خاطرنشان كرد: امروز تلاش براي پيشگيري و كاهش اين آسيب ها كه به دغدغه جدي مسئولان و خانواده ها تبديل شده، همه بايستي احساس مسئوليت نمايند.
عبدالقدير كريمي، توجه علمي به حوزه آسيب هاي اجتماعي و ارائه راهكارهاي علمي و كارشناسي براي آن را امري پسنديده دانست و افزود: مديران ادارات و نهادهاي متولي دراين حوزه بايد با بهره گيري از اين راهكارها در جهت پيشگيري و كاهش آسيب ها تلاش مضاعف، همسو و يكپارچه نمايند.
شهرستان مرزي گنبدكاووس با 350 هزار نفر جمعيت و نيز با تنوع قومي و فرهنگي درشرق استان گلستان واقع است.
1860/3039/
خبرنگار : علي لكزانوري ** انتشار دهنده: تاج محمد شيري
افزايش طلاق و خطرات فضاي مجازي در بوته نقد كارشناسان و مسئولان گنبدي
۱۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۵۵
کد خبر:
82716042
گنبدكاووس - ايرنا - برخي از كارشناسان و مسئولان گنبدكاووس با ابراز نگراني از روند رو به رشد آسيب هاي اجتماعي بويژه درحوزه طلاق و فضاي مجازي دربين خانواده ها و جوانان، برلزوم انجام اقدامات آموزشي و آگاهي بخشي موثر دراين خصوص تاكيد كردند.