۱۵ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۰۳
کد خبر: 82721567
T T
۰ نفر
نامگذاری روزی به نام كوروش در دستور كار قرار گرفته است

شیراز- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس و مسئول كارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت تاریخی كوروش با بیان اینكه باید بین كوروش و جریان اپوزیسیون خارج نشین تفكیك قائل بود، گفت: نامگذاری روزی در تقویم رسمی كشور به نام روز كوروش در دستور كار قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، هادی پژوهش جهرمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: آنچه از كوروش درمورد رفتارها و دیدگاه های او مطرح می شود مورد قبول همه است اما باید مراقب سوء استفاده هایی باشیم كه برخی جریان های معاند می خواهند از این نام ببرند.
وی ادامه داد: امروز عده ای كوروش را بهانه ای برای احیای تفكری كرده اند كه زمانی مردم بساط آن را جمع كردند؛ باید مراقب این حركت ها باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس بیان كرد: نامگذاری روز هفتم آبان به نام روز كوروش یك نامگذاری جعلی است و هیچ سندی در این رابطه وجود ندارد و مشخص نیست كه چرا این روز به نام كوروش نامگذاری شده است.
پژوهش جهرمی ادامه داد: كوروش باید به عنوان یك شخصیت و چهره ملی و بین المللی و فردی كه در تمدن ایرانی نقش داشته گرامی داشته شود و به همین دلیل بحث نامگذاری روزی در تقویم رسمی كشور به نام روز كوروش در دستور كار قرار گرفته است.
او گفت: بر همین اساس، یك كارگروه به نام كارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت تاریخی كوروش تشكیل شده كه بحث نامگذاری یك روز به نام روز كوروش نیز در این كارگروه دنبال خواهد شد.
مسئول كارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت تاریخی كوروش ادامه داد: مسئولیت این كارگروه به عهده حوزه اجتماعی این معاونت گذاشته شده و تمام مسائل مرتبط با این موضوع توسط حوزه اجتماعی دنبال خواهد شد.
وی درباره آنچه محدودیت های ایجاد شده در روز هفتم آبان امسال توصیف شده گفت: برخی سوء استفاده ها و تخریب هایی كه در جریان روز هفتم آبان پارسال صورت گرفت سبب شد كه امسال تدابیری اتخاذ شود تا با اعمال برخی محدودیت ها جلو این سوء استفاده ها گرفته شود زیرا هم برای نظام هزینه داشت و هم به جایگاه و نام كوروش ضربه خواهد زد.
پژوهش جهرمی درباره نامه های منتشر شده در شبكه مجازی به نقل از استانداری فارس گفت: تمام آنچه در مورد روز هفتم آبان از قول استانداری فارس در شبكه های مجازی منتشر شد جعلی و ساختگی بود و استانداری فارس هیچ اطلاعیه و بیانیه ای در رابطه با این روز نداشت.
كارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت تاریخی كوروش در استان فارس شنبه 13 آبان تشكیل و با صدور حكمی از سوی استاندار این استان، هادی پژوهش جهرمی به عنوان مسئول این كارگروه منصوب شد.
در حكم اسماعیل تبادار استاندار فارس خطاب به هادی پژوهش جهرمی كه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استانداری نیز هست،آمده است: شناخت تاریخ و تمدن ایران قبل و بعد از اسلام، نیازمند مطالعه ذخایر علمی، فرهنگی و آشنایی با شخصیت های تاریخی آن است، كوروش كه بنا به روایتی همان ذوالقرنین می باشد از جمله چهره های تاریخی و ماندگار ایران و جهان است.
در این پیام عنوان شده است: استان كهن فارس، خاستگاه كوروش و سایر مفاخر علمی و ادبی است، تبیین و شناخت جایگاه هر یك ازبزرگان و از جمله كوروش سبب آگاهی بیشتر قشر جوان با هویت، اصالت و تمدن اسلامی ایرانی می گردد، این امر با تشكیل كارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت تاریخی كوروش محقق می شود.
درادامه این پیام بیان شده است: مسئولیت تشكیل و برگزاری جلسات كارگروه مذكور به جنابعالی محول می شود تا با استفاده از ظرفیت مراكز علمی، فرهنگی و با بهره گیری از نظرات كارشناسی استادان خبره حوزه تاریخ و دین، گامی موثر در جهت نیل به اهداف ترسیمی برداشته شود.
كوروش،بنیانگذار و نخستین پادشاه هخامنشی بود كه از سال 559 تا 529 قبل از میلاد به مدت 30 سال بر نواحی گسترده ای از آسیا حكومت كرد.
منشور كوروش كه به عنوان كهن ترین و نخستین بیانیه حقوق بشر در جهان شناخته شده در سال 1258خورشیدی (1879میلادی) هنگام كاوش های باستان‌شناسی هیات بریتانیایی در محوطه باستانی بابل در بین‌النهرین به دست آمد.
سازمان ملل متحد، مفاد این منشور را در سال 1971میلادی، به 6 زبان رسمی دنیا منتشر كرد.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد كه آرامگاه كوروش را در خود جای داده است، پنجمین مجموعه ثبت شده ایران است كه در سال 1383خورشیدی در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
شهرستان پاساردگاد به مركزیت سعادت شهر در فاصله 130 كیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
خبرنگار:‌سارنگ عبداللهی ** انتشاردهنده:‌ غلامرضا مالك زاده
6122/ 1876
۰ نفر