به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اجتماعي ايرنا، عمليات والفجر8 با رمز يا فاطمه الزهرا(س) در سه محور طراحي و اجرا شد؛ نخستين محور اين عمليات در منطقه اروندكنار، براي تصرف شهر فاو و حركت از جاده ابوالخصيب به طرف ام القصر به عنوان تك اصلي، در اين محور نيروهاي غواص و قايق سوار به عنوان خط شكن به دشمن يورش برده و نيروهاي ارتش جمهوري اسلامي ايران شامل قرارگاه رعد نيروي هوايي و قرارگاه هوانيروز به همراه بيش از 28 گردان توپخانه، آتش را بر روي دشمن اجرا مي كردند.
در محور دوم در منطقه ام الرصاصي تك پشتيباني محدودي توسط سپاه و عناصري از ارتش و در محور سوم از شلمچه تا كوشك در امتداد 50 كيلومتري خط جبهه بيش از 5 لشكر نيروي زميني ارتش در واقع يك تك پشتيباني مهم و عملياتي بزرگ را به اجرا گذاشتند.
عملياتي كه برابر طرح پيش بيني شده موفق شد، ضمن به اشتباه انداختن عراق در تشخيص محل تك اصلي در آغاز عمليات، بار سنگين پاتك هاي عراقي را در روزهاي اوليه عمليات در منطقه اروندكنار و فاو عراق كاهش داده و موجب شود كه نيروهاي ايراني بتوانند سرپل تصرفي خود را در منطقه بين اروندكنار و خورعبدالله تثبيت كنند.
اطلاعات به دست آمده از اسراي عراقي عمليات والفجر 8 نيز اين مطلب را تأييد مي كند كه ارتش عراق استعداد قابل توجهي از يگان هاي خود را تا قبل از عمليات والفجر 8 از جبهه فاو كه به مسئوليت سپاه 7 اداره مي شد، براي تقويت جبهه شرق دجله و مقابله با يگانهاي ارتش جمهوري اسلامي ايران، اعزام كرده بود.
در نتيجه اين عمليات ها، حدود 30 كيلومترمربع از خاك ميهن اسلامي و حدود 770 كيلومتر مربع از خاك عراق آزاد شد و ارتباط عراق با آب هاي آزاد با مشكل شديد مواجه شد.
شهر فاو آزاد شد و اسكله هاي فاو به تصرف درآمد و نيروهاي ايراني در 20 كيلومتري بندر ام القصر مستقر شدند. بيش از 70 فروند از هواپيماهاي دشمن توسط آتش پدافندهوايي نيروهاي ارتش سرنگون شدند. در اجراي اين عمليات، نيروي دريايي با استقرار آتشبار در نزديكي ساحل خور عبدالله، از تردد يگان هاي دريايي دشمن در خور عبدالله جلوگيري كرد.
**درخشش شهيد ستاري و همرزمان پدافند هوايي در والفجر 8
اقدامات بخشهاي مختلف دفاعي كشور به خصوص پدافند هوايي در اين عمليات كه مانع از تلاش احتمالي دشمن براي پياده كردن نيرو در عقبه نيروهاي خودي شد، در طول 8 سال دفاع مقدس بي سابقه بوده است. در اين عمليات اهميت در اختيار داشتن پدافندهوايي قوي و مطمئن بيش از پيش مشخص شد.
عملكرد قهرمانانه پدافند هوايي و سرنگوني ده ها فروند هواپيما و بالگرد عراقي، حاصل استفاده هوشمندانه فرماندهان و كاركنان پدافندهوايي ارتش از تجهيزات پدافندي بود. عملكرد ساقط كردن اين تعداد هواپيما تحت مديريت و ابتكارات شهيد ستاري و تلاش كاركنان پدافند زمين به هوا، به خصوص سايت هاي موشكي «هاگ» انجام گرفت كه اكثر آنها قبل از ورود به فضاي جزيره فاو سرنگون شدند.
از ابتكارات جالب شهيد ستاري در عمليات والفجر 8(عمليات فاو) سبك سازي سامانه هاي پدافند هوايي به منظور افزايش سرعت استفاده از سامانه و افزايش چالاكي و قابليت جابجايي سامانه پدافند هوايي بود. اين ابتكار منجر به افزايش كارآرايي و بهره وري سامانههاي پدافند هوايي شد به طوري كه در عمليات يادشده، بيش از 70 فروند هواپيماهاي جنگنده و 10 فروند هليكوپتر توسط دليرمردان پدافند هوايي ساقط شد.
اميرسرلشگر منصور ستاري در 15 دي 1373 در سانحه سقوط هواپيما در نزديكي فرودگاه اصفهان به همراه تعدادي از افسران بلندپايه نيروي هوايي و همرزمان اش به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
اجتمام**9246**1021
خبرنگار: عليرضا مرادي**انتشار: حسين نوروزيان
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تهران - ايرنا - عمليات والفجر8 به عنوان يكي از عمليات هاي ويژه و مهم دوران دفاع مقدس، دستاوردها و تجربات منحصر بهفردي را در عرصه نظامي به همراه داشت و نقش پدافند هوايي با فرماندهي شهيد ستاري در رسيدن به اهداف اين عمليات از اهميت خاصي برخوردار است.