به گزارش ایرنا بر اساس روایت تاریخ ، در سال 1281 قمری، عطیه عوفی و جابربن عبدالله انصاری از یاران امام حسین(ع) با پای پیاده از مدینه به سمت كربلا حركت كردند و درنخستین روز اربعین شهادت امام حسین (ع ) به حرم مطهر امام سوم رسیدند.
در روز اربعین حضرت زینب كبری (س) و امام سجاد( ع )همراه با 84 نفر وارد كربلا شدند و پس از دیدار با جابربن عبدالله انصاری، قبر مطهر امام حسین (ع) را زیارت كردند و از آنجا بود كه زیارت اربعین و عزاداری در قبر مطهر آغاز شد.
زیارت حرم مطهر امام حسین (ع ) با پای پیاده چند سالی است كه با استقبال زیاد شیعیان جهان به ویژه ایرانی ها مواجه شده است طوری كه در بین آنها مردان و زنان سالخورده، جانبازان و معلولان، جوانان، نوجوانان و حتی خردسالان نیز دیده می شود كه به عشق سالار شهیدان كیلومترها پیاده طی می كنند تا به معبودشان برسند.
هم اینك در روز اربعین حسینی ده ها میلیون زوار از كشور های مسلمان در حرم مطهر حضور دارند كه در بین آنها سه میلیون ایرانی هستند كه با عشق به سالار شهیدان در كربلا شركت كردند.
سال های زیادی است كه پیاده روی اربعین به عنوان نماد وحدت امت اسلامی و ارادت به امام شهیدان محسوب می شود و سالانه بر تعداد زوار افزوده می شود.
عاشقان امام حسین( ع ) از نجف به سمت كربلا مسافت 80 كیلومتری را طی می كنند و آنها با پشت سرگذاشتن یك هزار و 452 ستون كه فاصله هر كدام 50 متر است به حرم مطهر می رسند.
هزاران موكب در حد فاصله نجف تا كربلا برای پذیرایی و استراحت زوار وجود دارد.
خبرنگار: حمیدرضا خلیقی ** انتشاردهنده: غلامرضا مالك زاده
7368 / 1876
شیراز- ایرنا - پیاده روی در اربعین و حركت به سمت حرم مطهر امام حسین( ع ) براساس روایات و اسناد تاریخی ریشه در بزرگداشت واقعه كربلا و شهادت سید الشهدا(ع) دارد.