۲۰ آبان ۱۳۹۶، ۹:۰۰
کد خبر: 82725817
T T
۰ نفر

ایران در نمایشگاه كتاب وین

۲۰ آبان ۱۳۹۶، ۹:۰۰
کد خبر: 82725817
ایران در نمایشگاه كتاب وین

وین - ایرنا - جمهوری اسلامی ایران امسال نیز به روال چند سال گذشته حضوری چشمگیر در نمایشگاه بین المللی كتاب وین دارد و روابط ایران و اتریش در كنار روابط خوب سیاسی و اقتصادی، در حوزه فرهنگی نیز تجلی می یابد.

وین كه به شهر كنگره‌ها و جشنواره‌ها شهرت دارد، پس از 16 سال برگزاری نمایشگاه بین‌المللی كتاب، امسال نیز، هفدهمین دوره آن را با حضور ناشرانی از كشورهای مختلف جهان از جمله ایران برگزار می‌كند. این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رویداد صنعت نشر كتاب در اتریش، شناخته شده كه مجری آن بخش خصوصی و در قالب شش بخش به عرضه تازه‌ترین كتاب‌های منتشر شده در زمینه داستانی و غیرداستانی، ادبیات كودك و نوجوان و سفرنامه‌ها و كتابهای متنوع در زمینه های مختلف اجتماعی و آموزشی می‌پردازد. علاوه‌ بر آن، ناشران دیگر كشورها، هر یك اهداف علمی، فرهنگی و ترویجی خود را دنبال می‌كنند.
به گزارش ایرنا به نقل از خانه فرهنگ ایران در وین، این نمایشگاه در سال‌های گذشته، علاوه بر ناشران اتریشی، با حضور ناشرانی از كشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، سوئد، مصر، چین، آفریقای جنوبی، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، سوئیس و آمریكا، برگزار شد. برابر سنت هر ساله، مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، یك شب قبل از روز افتتاح نمایشگاه با عنوان «شب طولانی كتاب» برگزار ‌شد. این نمایشگاه با استقبال گسترده مردم اتریش روبه‌رو می‌شود، كه «پاتریك زهرر» رئیس نمایشگاه كتاب اتریش، درباره مردم این كشور می‌گوید: ما در اتریش می‌گوییم دو كتاب بیشتر بخوانید. مطالعه ذهن انسان را باز می‌كند و برای همین تمركز ما در نمایشگاه كتاب وین همین مساله كتابخوانی است. 99 درصد مردم اتریش كتابخوان و 100 درصد مردم هم باسواد هستند.

** نگاهی به حضور ایران در دوره‌های گذشته نمایشگاه وین
اتریش و جمهوری اسلامی ایران دارای روابط فرهنگی با سابقه طولانی هستند بطوری‌ كه قدیمی‌ترین ارتباط مكتوب دیپلماتیك میان وین با كشورمان به سال 1255 میلادی برمی‌گردد و در مراكز كتب و اسناد خطی اتریش، كتاب‌های زیادی از آثار ادبی ایران یافت می‌شود؛ در كتابخانه دانشگاه وین، 40 هزار نسخه خطی فارسی از كتب شعرا و دانشمندان ایران وجود دارد. رفت‌وآمدهای شخصیت‌های علمی میان دو كشور و مذاكراتشان با مقامات فرهنگی، تأثیر بسیار عمیقی در استحكام علایق فرهنگی و علمی بین دو كشور داشته است.
جمهوری اسلامی ایران، تاكنون چهار دوره در این نمایشگاه بین المللی حضور داشته كه به نمایندگی از صنعت نشر و ناشران كشورمان آثاری در حوزه دین، تاریخ، علوم، ایران شناسی، آموزش خط، ادبیات داستانی، مجموعه داستان‌های شاهنامه، آموزش زبان فارسی، هنر و موسیقی را به نمایش گذاشته است كه با استقبال عموم مردم مواجه گشته است. مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با همكاری رایزن فرهنگی كشورمان در وین، زمینه برپایی غرفه ملی ایران فراهم می‌نمایند كه سال گذشته غرفه ملی ایران به پنج بخش مجزا با موضوعات كتاب، تذهیب و خط، موسیقی، نشریات و صنایع دستی تقسیم شده بود.
پارسال در بخش آثار مكتوبِ غرفه ملی ایران، بخشی قابل توجه از آثار مكتوب و ترجمه شده در ایران، از انتشارات شباویز، شمع و مه، حافظ، روزنه، جانزاده، علمی فرهنگی، امیركبیر، به نشر، سروش، آبان، خانه هنرمندان، آگه و چند ناشر دیگر به نمایش درآمد كه یكی از این آثار، دایرة المعارف ایران به زبان آلمانی بود. این اثر علمی فاخر توسط انتشارات روزنه انتشار یافته و نویسنده آن دكتر پاتریك رینگنبرگ از كشور سوئیس است. او بخوبی هنر و فرهنگ یكایك مناطق ایران را در این اثر بر شمرده است و این اثر بهترین اثر منتشر شده در حوزه فرهنگ و هنر ایرانی به آلمانی است كه مورد استقبال تمامی اساتید ایران شناس اتریشی و آلمانی واقع شد و پروفسور شوارتز رئیس پژوهشگاه ایران‌شناسی اتریش آن را فوق‌العاده دانست.

** بازدید مقامات بلندپایه اتریش از غرفه ایران در این نمایشگاه
پارسال تنوع آثار ارائه شده در غرفه ملی ایران باعث شد رئیس جمهوری پیشین اتریش بیشترین زمان بازدید را در میان دیگر غرفه ها، به غرفه كشورمان اختصاص دهد. هانس فیشر رئیس جمهوری پیشین كه وزیر امور خارجه اتریش نیز او را همراهی می‌كرد، در غرفه ایران حاضر و از نزدیك با فعالیت‌های فرهنگی ارائه شده توسط نمایندگان كشورمان آشنا شد. همچنین، شخصیت‌های مهمی همچون وزیر آموزش و پرورش و زنان اتریش، رئیس نمایشگاه، استادان شرق شناسی دانشگاه وین و دیگر مقامات از غرفه ایران بازدید كردند.
پارسال در سومین روز برپایی این نمایشگاه، كریستین كِرن صدر اعظم اتریش به عنوان عالی‌ترین مقام سیاسی این كشور برای بازدید از برخی غرفه‌ها به نمایشگاه كتاب وین آمد و همزمان با مراسم روز ایران از غرفه كشورمان بازدید كرد.
هفدهمین دوره نمایشگاه بین المللی كتاب وین چهارشنبه شب 17 آبان با مراسم «شب طولانی كتاب» آغاز شد و تا روز یكشنبه 21 آبان ادامه دارد و جمهوری اسلامی ایران با نمایش 500 عنوان كتاب در این دوره از نمایشگاه شركت دارد.
غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه 36 متر مربع است. نمایشگاه كتاب اتریش در مركز نمایشگاهی شهر وین برگزار می‌شود. در غرفه ایران 500 عنوان كتاب در حوزه‌های ایران‌شناسی، هنر، ادبیات، تاریخ، دفاع مقدس، كودك و نوجوان، كتب تخصصی دانشگاهی و منشورهای دانشگاه‌های كشور ازجمله سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه كردستان، دانشگاه مازندران، دانشگاه یزد و دانشگاه رازی كرمانشاه به نمایش گذاشته می‌شود.
دیدار و مذاكره با نمایندگان دانشگاه و مراكز علمی وین، معرفی نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران در قالب كاتالوگ، بروشور و لوح فشرده، دیدار با رئیس نمایشگاه كتاب وین، مذاكره با رئیس اتحادیه ناشران اتریش در خصوص گسترش همكاری‌های دوجانبه و رونمایی از كتاب «چهلم» مجموعه عكس‌های پیاده‌روی اربعین از عكاسان كشور از جمله برنامه‌های حضور ایران در این دوره از نمایشگاه است.
در نمایشگاه بین المللی كتاب وین، نمایندگان ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و معاونت امور دانشجویی به منظور مشاوره و پاسخ گویی حضور دارند.
امروز (شنبه) نیز از ساعت 15 تا 18 مراسم 'عصر ایرانی' در غرفه ملی ایران در نمایشگاه بین المللی كتاب وین برگزار می شود .
اروپام**1078** 1479
تنظیم: بابك جعفری **ناشر:حسن سالك رضائی
۰ نفر