علی ربیعی روز شنبه در نشست «اقتصاد مقاومتی استان همدان با محوریت اشتغال»، افزود: رئیس جمهوری در اقتصاد مقاومتی ریشه كن كردن فقر را در اولویت اصلی قرار داده است؛ چرا كه می خواهیم از شكنندگی اقتصادی و اجتماعی جلوگیری كنیم و فقر مطلق را از بین ببریم.
وی با اشاره به پیامدهای ناشی از فقر و مشكلات اقتصادی و اجتماعی اظهار كرد: تنها در استان همدان یك هزار و 448 بازمانده از تحصیل شناسایی شده است اما آمار كودك آزاری و همسر آزاری در این استان بسیار پایین است كه نشان دهنده سرمایه اجتماعی بالای همدان است.
**ریشه كنی فقر درمان، با اجرای طرح تحول نظام سلامت
وی با بیان اینكه با اجرای طرح تحول نظام سلامت در كشور فقر درمان نداریم، افزود: در سایر ابعاد اجتماعی نیز باید به سمت برنامه ریزی برویم تا فقر مطلق را محدود كرده و از بین ببریم.
ربیعی با تاكید بر اینكه باید بیش از گذشته كار كرد چرا كه دوران سخت كوشی است، افزود: شرایط كشور به گونه ای است كه 5 سال فرصت جبران گذشته داریم و اگر منافع ملی را تقویت نكنیم دچار مشكلات عدیده ای می شویم.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما دولت صیفی كار نیستیم بلكه دولت گردو كار هستیم و باید كاری كنیم كه نسل های آینده در صندوق های بازنشستگی سهیم باشند.
**باید سفره مردم را بزرگتر كنیم
ربیعی ادامه داد: هر مدیری باید با كار كارشناسی به نتیجه برسد و همه باید كنار هم كار كنیم و در كنار هم باشیم تا اصل عقلانیت، سخت كوشی و مدارا را به ثمر بنشانیم.
وی تصریح كرد: در بهترین حالت 12 هزار ساعت بیشتر برای تحقق اهداف یاد شده وقت نداریم و لذا باید بنیان هایی را درست كنیم كه با ایجاد اشتغال و ریشه كن كردن، فقر سفره مردم را بزرگتر كنیم.
وی با بیان اینكه نگرش نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نسبت به مدیریت ارشد این استان مثبت است، افزود: 2 عنصر موجب شتاب گرفتن روند پیشرفت استان می شود كه شامل همبستگی نخبگان استان و تاسیس كانون توسعه است كه باید با دعوت از كارآفرینان و نخبگان، كانون یاد شده را در همدان تاسیس كرد.
**همدان سرشار از سرمایه های اجتماعی است
وی ادامه داد: همدان دارای سرمایه اجتماعی خوبی است اما باید كانون توسعه استان را شكل داد، چرا كه استان هایی كه رشد كرده اند كه نخبگان خود را هدفگذاری كرده اند و با دعوت از آنها، اقدام به برنامه ریزی كرده اند.
ربیعی اظهار كرد: در استان همدان یك هزار و 167 واحد صنعتی وجود دارد كه 27 درصد آن كشاورزی، 28 درصد صنعتی و 45 درصد را واحدهای خدماتی تشكیل می دهد و این در حالی است كه 25 درصد تسهیلات به 45 درصد اشتغال اختصاص یافته است.
وی اظهار كرد: 26 واحد مشكل دار در استان وجود دارد كه 6 واحد مشكلات حادتری دارند و 700 شغل را تهدید می كند.
وی اختلافات مدیریتی، نبود بازار مناسب، اختلاف سهامداران و تحریم ها را علت این مشكلات عنوان كرد و افزود: برای رفع این مشكلات باید با ایجاد كلینیك تخصصی در بررسی و رفع موانع تلاش كرد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان اینكه امسال 11 هزار شغل جدید در استان همدان ایجاد شده است كه تعداد بیمه شدگان آن 6 هزار نفر است، گفت: نسبت بین 6 هزار تا 11 هزار رقم واقعی است و باید مراقب ریزش نیروی كار باشیم.
ربیعی ادامه داد: 320 میلیارد تومان سهم تسهیلات اشتغالزایی استان همدان است و سعی می كنیم 500 میلیارد تومان برای استان نیز جذب شود.
وی با بیان اینكه از اشتغال روستایی نیز 155 میلیارد تومان به استان اختصاص یافت، افزود: مقرر شد 6 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی تامین شود و بانكها نیز این رقم را تامین كنند.
ربیعی ادامه داد: استان همدان شاخص های بالایی برای توسعه و ایجاد اشتغال دارد كه گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی بخشی از آنها است و باید به گونه ای این 2 بخش فعال تر شود تا به آب و خاك فشار نیاوریم.
وی بابیان اینكه برای تحول كشور به تكنسین نیاز داریم، افزود: با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همكاری های مشتركی شروع شده كه مهارت آموزی در اولویت امور قرار گیرد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی از ابتدای سفر یك روزه خود به همدان ابتدا شركت بین المللی رایان نیك الكترونیك واقع در شهرك صنعتی رزن را افتتاح كرد و در ادامه در جلسه اقتصاد مقاومتی با محوریت اشتغال در محل استانداری همدان حضور یافت.
پس از آن با حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی 10 طرح بهزیستی در حوزه های توانمندسازی، پیشگیری، فرهنگی آموزشی، اجتماعی و فرهنگی با هزینه كرد 16 میلیارد و 940 میلیون ریال در شهرستان های همدان، نهاوند و كبودراهنگ بهره برداری می شود.
این طرح شامل مجتمع فرهنگی رفاهی عترت بهزیستی، 2 كلینیك مددكاری اجتماعی، یك مركز اقامتی میان مدت ترك اعتیاد، كارگاه تولیدی رهروان علی(ع)، محوطه سازی مجتمع فرهنگی ابن سینا و 2 مهدكودك شهری در شهرستان همدان است.
همچنین طرح مركز ماده 16 رسالت در كبودرآهنگ و طرح های كارگاه پوشاك آزاد و یك مهدكودك روستایی در شهرستان نهاوند به همراه 37 واحد مسكونی در كل استان همدان بهره برداری می شود.
در این سفر یك روزه عملیات اجرایی درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان بهار در زمینی با زیربنای 2 هزار 400 متر مربع و در 2 طبقه آغاز می شود.
مجموعه ورزشی تویسركان نیز متشكل از زمین فوتبال، والیبال، بسكتبال، بدنسازی و تنیس روی میز در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع با حضور علی ربیعی بهره برداری می شود.
حضور در ملایر و نشست با مسئولان این شهرستان آخرین برنامه سفر یك روزه علی ربیعی در استان همدان اعلام شده است.
7523/2090
خبرنگار: مرضیه بختیاری**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
ربیعی: اولویت دولت تدبیر و امید جلوگیری از شكنندگی اقتصادی و اجتماعی است
۲۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۰۰
کد خبر:
82726436
همدان- ایرنا- وزیر تعاون، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: جلوگیری از شكنندگی اقتصادی و اجتماعی مهمترین رویكرد دولت تدبیر و امید و در زمره راهبردهای اقتصاد مقاومتی است.