۲۲ آبان ۱۳۹۶، ۰:۴۰
کد خبر: 82728055
T T
۰ نفر
خبر دیدار سعودی ها با صهیونیست ها چگونه عادی شد؟

الجزیره-ایرنا- روزنامه فرامنطقه ای «رای الیوم » در مقاله ای درخصوص عادی شدن روابط سعودی ها با صهیونیست ها ،این سوال ها را مطرح كرد كه چرا رهبر حزب كار در فلسطین اشغالی از دیدار با مقام عالی رتبه سعودی خبر داد و آیا رئیس موساد از ریاض دیدار كرده است؟

به گزارش یكشنبه شب ایرنا، «زهیر اندراوس » نویسنده این مقاله در روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: با بررسی اوضاع اسراییل و مطالبی كه رسانه های عبری زبان منتشر می كنند و همچنین با نگاه به سخنان مقام های سیاسی و امنیتی كنونی و پیشین رژیم صهیونیستی، به این نتیجه می رسیم كه سخن گفتن از رابطه با عربستان كه تا چند وقت پیش، بزرگترین راز در داخل رژیم صهیونیستی بود، اكنون به یك مطلب عادی تبدیل شده است و تقریبا روزی شب نمی شود كه رسانه های صهیونیستی خبری در خصوص تقویت روابط تل آویو با ریاض منتشر نكنند و درعین حال تاكید كنند كه منافع مشترك میان سعودی ها و صهیونیست ها بسیار آشكار و زیاد است به ویژه در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان.
رای الیوم در ادامه نوشت: «آوی گبای» رئیس حزب كار در فلسطین اشغالی كه اخیرا مواضعی تندروانه داشت (مانند صلح با فلسطینی ها بدون نیاز به خالی كردن شهرك های صهیونیست نشین و تاكید بر مخالفت با حضور نمایندگان فلسطینی در كنست)تصریح كرد كه دو هفته پیش در قاره پیر با یك مقام عالی رتبه سعودی دیدار كرد.
گبای با بیان اینكه منافع اسراییل و عربستان در خاورمیانه با هم در تناقض نیست، هرچند هر یك منافع خاص خود را دارند، افزود: ما بخشی از ائتلاف میانه روهایی هستیم كه عربستان بخشی از آن است اما نباید به سمت جنگ با لبنان پیش برویم.
او همچنین در مصاحبه با شبكه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی ابراز خرسندی كرد كه رژیم صهیونیستی بخشی از «ائتلاف میانه روها» با حضور عربستان است و این ائتلاف ضد ایرانی ها و حرب الله است.
از سوی دیگر «یوسی میلمان» تحلیلگر سیاسی روزنامه عبری زبان «معاریو » گفت: موضوع رابطه با عربستان بسیار پیچیده است زیرا دو كشور روابط رسمی ندارند و تا زمانی كه درگیری های اسراییلی – فلسطینی حل نشود، این اتفاق نمی افتد.
میلمان در ادامه گفت: عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی كه مدتی در آمریكا سفیر بوده است و با یهودیان آمریكا دیدار كرده است، آن ها را خوب می شناسد.
این تحلیلگر صهیونیست افزود: براساس گزارش های غربی ، اسراییل و عربستان از طریق طرف های ثالث با هم روابط اقتصادی دارند و محصولات كشاورزی و صنعتی اسراییلی از طریق دستگاه خودگردان فلسطین ، اردن و قبرس به عربستان صادر می شود و گزارش هایی وجود دارد كه تاكید می كند مقام های عالی رتبه اسراییلی با مقام های عالی رتبه سعودی ارتباط یا جلسه دارند.
میلمان به نقل از مقام های عالی رتبه امنیتی در رژیم صهیونیستی افزود: اعتقاد به اینكه ایران بزرگترین تهدید برای عربستان و رژیم صهیونیستی است، مهم ترین وجه مشترك این دو است و براساس گزارش هایی موجود، عربستان به اسراییل اجازه داده بود اگر بخواهد تاسیسات هسته ای ایران را بمباران كند، از حریم هوایی این كشور استفاده كند.
میلمان در ادامه گفت: براساس گزارش های منتشر شده توسط منابع غربی، روسای موساد و از جمله «مئیر داگان» و جانشینش «تامیر باردو» در گذشته با شماری از مسئولان دستگاه اطلاعاتی عربستان دیدار كردند و «ایهود اولمرت» نخست وزیر سابق نیز با شاهزاده بندر بن سلطان دیدار و با او جلسه ای برگزار كرد.
این تحلیلگر صهیونیست به نقل از منابع خود، پیش بینی كرد كه روابط محرمانه اسراییل و سعودی ها حداقل تا زمان برپایی دولت فلسطین علنی نمی شود.
میلمان در ادامه گفت: در زمان ریاست باردو بر موساد، روابط اسراییل با دستگاه های اطلاعاتی دوست در كشورهای دور و نزدیك با توجه به اهداف و منافع مشترك (تلاش برای مهار برنامه هسته ای ایران و گسترش نفوذش درمنطقه)تقویت شد.
علاوه بر این، رسانه های صهیونیست خبری مبنی بر سفر باردو به یكی از كشورهای مهم عربی كه روابط دیپلماتیك با اسراییل ندارد را منتشر و تاكید كردند كه او در این سفر با همتای عربش دیدار كرده است.
با این مقدمات و این روابط میان اسراییل و برخی كشورهای عربی به این نتیجه می رسیم كه این كشورهای عربی، اسراییل را «كشوری عادی» در منطقه قلمداد می كنند كه حق وجود و داشتن امنیت دارد و می توان با آن برای مقابله با دشمنان همكاری كرد.
نكته آخر اینكه عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در مصاحبه ای با یك شبكه تلویزیونی آمریكایی ،از توضیح دادن درخصوص تحولات (به اصطلاح )مثبت در روابط كشورش با رژیم اشغالگر قدس خودداری كرد.
شبك**خاورم **2041**1392**مترجم: سید شاهپور حسینی**انتشار: ابوالفضل بابایی