به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، حساسيت به گلوتن غير سلياك يكي از مباحث چالش برانگيز محققان است و حدود 13 درصد از افراد ادعا ميكنند از اين حالت رنج ميبرند. مطالعات جديد احتمال ميدهد گلوتن مسئول اين حالت نيست و فروكتان عامل اصلي مشكلات معده است.
فروكتان نوعي كربوهيدرات موجود در گندم است و محققان احتمال ميدهند عامل اصلي مشكلات معده، در حالت غير سلياك، است. فروكتان همچنين در پياز، سير، مارچوبه و كلم نيز يافت ميشود.
در اين مطالعه كه توسط يك تيم بينالمللي صورت گرفت، 59 داوطلبي كه تحت رژيم غذايي فاقد گلوتن بودند؛ اما به سلياك مبتلا نبودند، مورد بررسي قرار گرفتند. اين داوطلبان به مدت هفت روز از رژيم غذايي حاوي گلوتن، فروكتان يا هيچيك از آنان استفاده كردند. نتايج نشان داد رژيم غذايي حاوي فروكتان سبب بروز علايم روده تحريكپذير ميشود.
سلياك يك بيماري گوارشي است كه سبب مي شود سيستم ايمني بدن بر اثر مصرف يك پروتئين به نام گلوتن، به پرزهاي روده كوچك حمله كند و باعث اختلال در جذب مواد غذايي شود. گندم و جو حاوي پروتئين گلوتن هستند.
اين مطالعه در نشريه Gastroenterology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – درحاليكه عموم بر اين باورند گلوتن عامل ناراحتيهاي معده است، محققان احتمال ميدهند فروكتان عامل اصلي مشكلات معده باشد.