۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۰۷
کد خبر: 82729909
T T
۰ نفر

داروي گياهي درمان قطعي ديابت نيست

۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۰۷
کد خبر: 82729909
داروي گياهي درمان قطعي ديابت نيست

تهران-ايرنا-رئيس دانشكده طب ايراني دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه درحال از نظرعلمي نمي توان داروهاي گياهي را به عنوان جايگزين داروهاي مرسوم درمان ديابت معرفي كرد، گفت: مبتلايان بدون نظر پزشك داروهاي گياهي را جايگزين داروهاي شيميايي نكنند كه اين كار مي تواند صدمات جبران ناپذير درپي داشته باشد.

دكتر حسين رضايي زاده روز سه شنبه به مناسبت هفته ديابت در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: افت يا بالارفتن شديد قند خون از جمله عوارض اين كار است و حتي مي تواند فرد را به حالت كما ببرد.از گياهان دارويي و داروهاي گياهي مي توان به عنوان داروي كمكي براي درمان ديابت استفاده كرد.
طبق آخرين آمار ارائه شده در خصوص ديابت، درحال حاضر 422 ميليون نفر در دنيا و 20 ميليون نفر در خاورميانه به ديابت مبتلا هستند كه 15 درصد موارد ابتلا به ديابت در اين منطقه مربوط به ايران است.
چهاردم نوامبر مصادف با23 آبان ماه روز جهاني ديابت است و شعار امسال اين مناسبت، 'ديابت و زنان: حق ما داشتن آينده اي سالم' اعلام شده است.
علت انتخاب اين شعار با تاكيد بر ديابت زنان، افزايش موارد ابتلا به ديابت در زنان عنوان شده است به گونه اي كه طبق برآوردهاي صورت گرفته، 313 ميليون زن در دنيا در سال 2040 ميلادي به ديابت مبتلا خواهند بود.
وي تاكيد كرد كه استفاده از داروهاي گياهي بايد تحت نظر پزشك متخصص و در كنار داروهاي شيميايي انجام گيرد تا ضمن كنترل قند خون، بتوان از دوز داروهاي مرسوم كم كرد.
رئيس دانشكده طب ايراني افزود:هرچند مطالعات و تحقيقات براي كنترل قند خون انجام شده يا در حال انجام است اما تاكنون جايگزين داروهاي موجود شيميايي معرفي نشده است.
وي به مطالب موجود در فضاي مجازي اشاره كرد و گفت: فضاي مجازي نمي تواند مرجع علمي باشد.هر حرفي كه بوي افراط و تفريط داشته باشد را نمي توان به عنوان موضوع علمي دانست و آن را پذيرفت.

** ديابت چيست
ديابت، اختلال سوخت و سازي (متابوليك) در بدن است. در اين بيماري توانايي توليد هورمون انسولين در بدن از بين مي‌رود يا بدن در برابر انسولين مقاوم شده و بنابراين انسولين توليدي نمي‌تواند عملكرد طبيعي خود را انجام دهد.
نقش اصلي انسولين پايين آوردن قند خون توسط سازوكارهاي مختلف است. ديابت 3 نوع اصلي دارد كه شامل نوع يك، نوع 2 و بارداري است. در نوع دو، مقاومت پيش رونده بدن به انسولين وجود دارد كه در نهايت ممكن است به تخريب سلول‌ هاي بتاي پانكراس و نقص كامل توليد انسولين منجر شود. در ديابت نوع 2 مشخص است كه عوامل ژنتيكي، چاقي و كم‌تحركي نقش مهمي در ابتلاي فرد دارند.
افزايش قند در دراز مدت در بدن، سبب تخريب رگ‌ هاي بسيار ريز در بدن مي‌شود كه مي‌تواند اعضاي مختلف بدن همچون كليه، چشم و اعصاب را درگير كند. همچنين ديابت با افزايش ريسك بيماري‌هاي قلبي عروقي ارتباط مستقيمي دارد؛ لذا غربالگري و تشخيص زودرس اين بيماري در افراد با ريسك بالا مي‌تواند در پيشگيري از اين عوارض مؤثر باشد. تشخيص و همچنين غربالگري ديابت با انجام آزمايش قند خون ميسر است.
علمي ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور** انتشار: گلشن
۰ نفر