توزیع چادر نیاز زلزله زدگان را تامین نكرد/نگران شیوع بیماری های تنفسی و عفونی هستیم

تهران-ایرنا- معاون امور حقوقی و مجلس وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: متاسفانه مشاهده های میدانی نشان می دهد كه شب گذشته چادرهای توزیعی نتوانسته است كفایت نیاز افراد بی خانمان را در منطقه زلزله زده غرب كشور بدهد.

ابراهیم گلمكانی كه به منطقه زلزله زده در استان كرمانشاه سفر كرده است روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود البته شب گذشته یك هواپیما چادر بین زلزله زدگان توزیع شد و امیدواریم امروز مشكل نداشتن چادر و پتوی زلزله زدگان حل شود.

**نگران شیوع بیماری های عفونی هستیم
معاون وزیر بهداشت همچنین اظهار كرد: با توجه به سردی هوا و وضعیت بهداشت محیط منطقه، نگران شیوع بیماری های تنفسی و عفونی بین مردم زلزله زده هستیم.
وی گفت: وزارت بهداشت در 48 ساعت اولیه، اولویت خدمات را ارائه خدمات درمانی مصدومان قرار داد اما از امروز به بعد خدمات بهداشتی برای پیشگیری از انواع بیماری های جسمی و روانی در اولویت قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در مورد بهداشت آب منطقه، گزارش هایی كه داریم حاكی از این است كه آب در شهر ثلاث باباجانی وصل شده است و قرار است امروز ، آب در شهر سرپل ذهاب نیز وصل شود كه امیدواریم این كار هر چه زودتر انجام شود و البته انتظار داریم از امروز وضعیت كلرزنی آب این مناطق نیز به صورت استاندارد انجام شود تا از بروز و شیوع بیماری های ناشی از آب آلوده از جمله بیماری های گوارشی در منطقه زلزله زده پیشگیری شود.
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر بهداشت گفت: برق دو شهر ثلاث باباجایی و سرپل ذهاب نیز امروز وصل شده است و امیدواریم سایر خدمات مورد نیاز مردم از جمله تامین غذای سالم و گرم نیز از امروز برای زلزله زدگان برقرار شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به مشكلات مردم زلزله زده افزود: در شرایط خاص پس از زلزله، طبیعی است كه افراد سودجویی نیز ممكن است برای دزدی یا سوء استفاده از وضعیت بعد از زلزله اقدام كنند اما در جلسه دیروز شورای مدیریت بحران منطقه زلزله زده در كرمانشاه كه با حضور فرمانده های نیروهای نظامی و انتظامی برگزار شد گزارشی از مشكل امنیتی اعلام نشد.
وی گفت: وزارت بهداشت با همكاری ارتش، سپاه و هلال احمر 6 بیمارستان صحرایی را در سرپل ذهاب، اسلام آباد غرب و ثلاث باباجانی دایر كرده است كه تعداد تخت هر یك از این بیمارستان ها 30 تا50 تخت است.
گلمكانی ادامه داد: عملیات نجات مصدومان زلزله تقریبا تمام شده است و تاكنون بیش از هفت هزار مصدوم تحت درمان سرپایی و بستری قرار گرفته اند، حدود دوهزار تن از مصدومان با آمبولانس و بالگرد به بیمارستان منتقل شده اند و هزار و 300 نفر آنها ، هنوز در بیمارستان های شهرهای مختلف بستری هستند.
گلمكانی گفت: 10 تیم بهداشتی با یك آمبولانس با حضور یك پزشك، یك بهورز و یك كارشناس بهداشت محیط از امروز به روستاها اعزام می شوند و از روز پنجشنبه نیز 40 تیم بهداشت روان در مناطق زلزله برای بهبود وضعیت سلامت روان زلزله زدگان مشغول كار می شوند.
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر بهداشت ادامه داد: وزیر بهداشت نیز از دیروز وارد منطقه زلزله زده شده است و به همراه او، تقریبا تمام شهرها و روستاهای آسیب دیده را بازدید كرده ایم و امروز نیز رئیس و هفت عضو كمیسیون بهداشت و درمان به منطقه زلزله زده آمده اند و به همراه ایشان مشغول بازدید از بیمارستان ها و مناطق آسیب دیده هستیم.
وی با اشاره به خاطره خود از عیادت از یكی از مصدومان زلزله گفت: یكی از بیماران بستری كه در زلزله دو فرزند خود را از دست داده ، گویی غم خود را فراموش كرده بود و مدام به ما مسئولان می گفت، خواهش می كنم به روستاها سر بزنید، مردم روستاها خیلی نیازمند كمك هستند.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: لیلا خطیب زاده
اجتمام(4)*3063 ** 1776
۰ نفر