۲۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۳۳
کد خبر: 82731694
T T
۰ نفر
توليدكودآلي ارگانيك درشركت دانش بنيان فعال درمنطقه آزاد انزلي

انزلي-ايرنا- مديريت روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد انزلي از فعاليت يكي از واحدهاي توليدي دانش بنيان منطقه در زمينه تبديل ضايعات چوبي واحدهاي توليدي سلولزي اين منطقه به كود كربن آلي خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از اين روابط عمومي دكتر محمد حسين عابد مديرعامل شركت بهسان نوپا كه توليد كننده انواع كودهاي كشاورزي است با بيان خبر فوق و قدرداني از پيگيري هاي سازمان منطقه آزاد انزلي اظهار داشت: با عنايت به حوزه فعاليت شركت و دانش بنيان بودن آن و توجهي كه به رفع كمبودهاي موجود در زمينه تأمين كودهاي شيمايي و ارگانيك وجود دارد، 300 تن ضايعات سلولوزي از كارخانجات صنايع چوبي فعال در منطقه طي فرآيند چهار ماهه كه بسيار كمتر از فرايند 10 يا 20 ساله طبيعي بود، از طريق تزريق مواد باكتريايي، به كمپوست و كربن آلي ارگانيك معروف به طلاي سياه تبديل شد.
وي اضافه كرد: از مزاياي اين شيوه ارگانيك، تسريع در مسير ساخت كود كربن آلي، تبديل كننده سريعتر و در نهايت از بين برنده قارچ هاي موجود در ضايعات چوب مي باشد.
مديرعامل شركت بهسان نوپا در خصوص اهميت اين اقدام چنين گفت: با عنايت به اينكه كمبود كودهاي آلي به ويژه كربن از مشكلات موجود در صنعت كشاورزي و تغذيه دام در سطح بين المللي است و اين مشكل در ايران نيز وجود دارد، با تزريق اين كود به خاك و ارتزاق گياه از آن، نه تنها اين كمبود در خاك هاي كشور تأمين مي شود بلكه زمينه احياء، حاصلخيزي و آباد شدن زمين هاي كشاورزي و نيازهاي صنعت دام كشور فرآهم مي شود.
عابد فرآوري ضايعات سلولوزي و تبديل آن به كمپوست را از اولويت هاي اصلي برنامه هاي توسعه اي شركت خود بيان و اضافه كرد: اين شركت به عنوان يك شركت دانش بنيان توليدكننده كودهاي كشاورزي گرانول، مايع و پودري و 49 برند فرمول بوده كه گواهي ثبت آن را از موسسه تحقيقات خاك و آب كشور، وابسته به وزارت جهاد كشاورزي اخذ نموده است.
وي با اعلام اينكه فرآيند ساخت كود به روش گرانول به صورت اختلاط است، در مايعات به شيوه راكتور و اختلاط صورت مي گيرد و كودهاي توليدي روش پودري نيز از طريق آسياب ميكس و اختلاط توليد مي شود، در رابطه با اهميت كودهاي كشاورزي گفت: در گزارش هاي فائو، پنج عنصر اصلي و عناصر ثانويه بايد در زنجيره غذايي انسان ها وجود داشته باشد چراكه برخي نابهنجاري ها و پرخاشگري هاي موجود در رفتار مردم ناشي از كمبود اين عناصر در غذاي مصرفي است.
مديرعامل شركت بهسان نوپا منطقه آزاد انزلي اضافه كرد: توليد كود كشاورزي با توجه به نياز جامعه براي نگاهداشت و افزايش ميزان توليد محصولات كشاورزي كشور، مي تواند نقش موثري در دست يابي به هدف ايفا نمايد كه مي توان نتيجه گرفت محصولات اين كارخانه يك توليد استراتژيك و بنيادي است. نكته اي كه بايد به آن توجه داشت اين مهم است كه امريكا و اروپايي ها به عنوان بزرگترين توليد كنندگان محصولات كشاورزي، داراي بالاترين ميزان مصرف كودهاي كشاورزي هستند.
وي با بيان اينكه حدود 80 درصد مواد اوليه مورد استفاده داخلي است، و توجه به بازارهاي داخلي اولويت شركت بوده و در آينده نزديك با توجه به ظرفيت هاي مجموعه و مزاياي قانوني و همكاري سازمان منطقه آزاد انزلي به بازارهاي بين المللي نيز صادرات خواهيم داشت اظهار داشت: هم اكنون كودهاي توليدي به استانهاي مختلف كشور صادر مي شود كه به طور مثال براساس تجربه موفقي كه در بهره گيري از كودهاي توليدي اين كارخانه در اراضي كشاورزي گيلان بدست آمد، اتحاديه تعاوني روستايي استان در سال جاري اقدام به خريد 1000 تن كود نمود و اين قرارداد در سال آتي به 2000 تن افزايش يافته است.
شركت بهسان نوپا منطقه آزاد انزلي با حضور نيروهاي متخصصي در اواخر سال 94 تأسيس و از اواسط سال 95 با فعالسازي يكي از سوله هاي غير فعال منطقه با حمايت اين سازمان، شروع به كار توليد نمود و از عناصر اصلي ازت، فسفر، پتاس، گوگرد و منيزيوم، و از عناصر ثانويه نيز سلفات مس، روي، منگنز، آهن، موليبدن، كلسيم ، بُرن و ديگر عناصر ثانويه در ساخت محصول نهايي استفاده مي شود.
گيلان از كانونهاي مهم كشاورزي كشور است . برنج، چاي ، زيتون ، بادام زميني ، كلزا و سويا از مهمترين محصولات كشاورزي استان است.
6030