به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر مجيد وليزاده روز چهارشنبه در نشست خبري ششمين كنگره پيشگيري و درمان چاقي و سومين كنگره بين المللي چاقي و متابوليك اظهار كرد: همچنين 20 درصد كودكان ايراني چاق هستند و اين چاقي بيشتر در پسران ديده مي شود اما در بين بزرگسالان بيشتر زنان دچار چاقي هستند.
وي با بيان اينكه چاقي عوارض زيادي دارد و بر كيفيت زندگي تاثير مستقيم مي گذارد، افزود: آرتروز زانو، دردهاي كمري، آرتروز مهره هاي كمري، ديابت، اختلالات چربي خون، سكته هاي قلبي و مغزي، مشكلات گوارشي و برخي از انواع سرطان ها از عوارض چاقي هستند.
وليزاده در خصوص روش هاي درمان چاقي گفت: تغيير شيوع زندگي با اصلاح سبك تغذيه و مصرف غذاها با حجم بيشتر و كالري كمتر، انجام فعاليت هاي هاي بدني مناسب روزانه و همچنين استفاده از روش هاي دارودرماني اولين روش هاي درمان چاقي است.
وي افزود: اما برخي از افراد ممكن است با استفاده از اين روش ها، نتيجه لازم را نگيرند و يا با شكست درمان چاقي و بازگشت وزن اوليه را به همراه داشته باشد.
وليزاده ادامه داد: اين مساله بازار روش هاي غيرعلمي را داغ كرده و سبب شده است تبليغات زيادي در اين مورد در سطح شهر مشاهده شود كه نه تنها در نهايت نتيجه مطلوب را به همراه نخواهد داشت بلكه عوارضي را نيز براي بيماران ايجاد كند.
وي گفت: حتي روش درماني جراحي براي 15 تا 20 درصد بيماران چاق مورد استفاده قرار مي گيرد و 85 درصد بيماران بايد با روش هاي غيرجراحي و تغيير شيوه هاي صحيح زندگي درمان شوند.
** تغيير نگرش نسبت به زندگي لازمه درمان چاقي
دكتر عبدالرضا پازوكي رئيس مركز تحقيقات جراحي هاي كم تهاجمي دانشگاه علوم پزشكي ايران، با تاكيد بر اينكه براي درمان چاقي ابتدا بايد تغيير در نگرش ها صورت گيرد و سپس تغيير رفتارها در زندگي رخ دهد، افزود: اين تغيير رويكردها در زندگي بايد در يك عزم ملي در سطح كشور نهادينه شود و در اين راستا لازم است جامعه شناسان، روانشناسان، وزارت آموزش و پروش، رسانه ها و تمام نهادهاي مربوطه همكاري هاي لازم را داشته باشند.
وي اظهار كرد: از سال 1386 فلوشيپ جراحي درون بين در مركز تحقيقات جراحي هاي كم تهاجمي راه اندازي شده است و تاكنون توانسته ايم بيشترين تجربه درمان چاقي مفرط كشور را با بيش از 11 هزار بيماري كه تحت نظر اين مركز هستند، به دست آوريم.
پازوكي افزود: جراحي كم تهاجمي در افرادي كه چاقي مفرط دارند به عنوان روشي درماني براي پيشگيري از بروز عوارض ثانويه چاقي به روش لاپاراسكوپي انجام مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه اين روش درماني عوارض كمتري نسبت به روش جراحي باز دارد، ادامه داد: مراجعان زيادي از سراسر كشور داريم و جراحي درمان چاقي به صورت تيمي و با همكاري تخصص هاي مختلف مانند متخصصان قلب، ريه ، گوارش و غدد براي آنان در اين مركز صورت مي گيرد.
ششمين كنگره پيشگيري و درمان چاقي و سومين كنگره بين المللي چاقي و متابوليك در روزهاي هشتم تا دهم آذرماه در مركز همايش هاي ابوريحان دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي شود.
علمي**1834**1440
خبرنگار: ناهيد شفيعي ** انتشار: گلشن
دبير علمي كنگره پيشگيري و درمان چاقي:
30 ميليون ايراني وزن غيرطبيعي دارند
۲۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۴۵
کد خبر:
82731872
تهران- ايرنا- دبير علمي ششمين كنگره پيشگيري و درمان چاقي با بيان اينكه از حدود 80 ميليون جمعيت ايران 30 ميليون نفر وزن غيرطبيعي دارند، نسبت به روند شيوع چاقي در ايران به عنوان يك كشور درحال توسعه هشدار داد.