۳۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۰۸
کد خبر: 82737776
T T
۰ نفر
كشف برخی از قدیمی ترین ستاره ها در كهكشان راه شیری

تهران-ایرنا- نتایج مطالعه ستاره شناسان امریكایی از كشف برخی از قدیمی ترین ستاره ها در كهكشان راه شیری نشان دارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، محققان دانشگاه ایالتی جورجیا در این مطالعه با تعیین موقعیت و سرعت مماسی ستاره ها موفق به كشف برخی از قدیمی ترین ستاره ها در این كهكشان شدند.
سرعت مماسی یا حركت مماسی، حركت ستارگان در راستای عمود بر دید ناظر است كه در رصدها می ‌توان این حركت را به صورت تغییر مكان ستاره در آسمان مشاهده كرد.
به گفته محققان، ستاره ها نیز درست همانند انسان ها یك طول عمر متشكل از تولد، جوانی، بزرگسالی، پیری و مرگ دارند.
محققان در این مطالعه محور تمركز خود را بر ستاره های قدیمی كه همچنین به زیركوتوله های سرد معروف هستند و دمایی سردتر از خورشید دارند، قرار دادند.
از سوی دیگر كهكشان راه شیری تقریبا 14 میلیارد سال سن دارد و قدیمی ترین ستاره ها در مرحله اولیه شكل گیری این كهكشان تشكیل شده اند كه بنابراین حدود شش تا 9 میلیارد ساله سن دارند.
این ستاره ها در منطقه 'هاله' (halo) - یك جزء كروی از كهكشان راه شیری كه ابتدا تشكیل شد- یافت می شوند؛ در این منطقه ستاره های قدیمی در مدارهایی كه بسیار بلند و كج هستند، حركت می كنند. اما ستاره های جوان تر در كهكشان راه شیری به همراه یكدیگر در راستای دیسك كهكشان در مدارهای تقریبا دایره ای می چرخند.
محققان در این مطالعه كه در شماره نوامبر 2017 مجله The Astronomical Journal منتشر شد، برای شناسایی تعداد ستاره های جوان، بزرگسال و پیر، یك سرشماری از حوالی منظومه شمسی انجام دادند.
آنها با استفاده از روشی به نام ستاره سنجی موقعیت ستاره ها را اندازه گرفتند و توانستند حركت ستاره ها را در آسمان، فاصله آنها و احتمال داشتن یك هم نشین پنهان برای هر ستاره كه به دور آن بچرخد را تعیین كنند.
كار این گروه باعث شد كه جمعیت ستاره های پیر منظومه شمسی ما تا 25 درصد افزایش یابد. در میان این ریز كوتوله های (ستاره های قدیمی) جدید محققان همچنین دو ستاره قدیمی دوتایی كشف كردند كه معمولا به تنهایی و نه به صورت دوتایی دیده می شوند.
محققان همچنین در این مطالعه خصیصه دیگری از ستاره های زیركوتوله را نیز كه همان سرعت حركت انها در آسمان است، به دقت مورد بررسی قرار دادند.
به گفته محققان، ستاره ها در سه بعد در آسمان حركت می كنند و تنها چند ستاره مستقیم به سمت ما حركت می كند و یا مستقیم از ما دور می شود.
محققان در این مطالعه متوجه شدند كه اگر ستاره ای، سرعت مماسی بیش از 200 كیلومتر در ثانیه داشته باشد ، این ستاره پیر محسوب می شود.
آنها افزودند: بنابراین بر اساس حركات ستاره ها در كهكشان راه شیری، می توان ارزیابی كرد كه آیا یك ستاره پیر است یا خیر. بطور كلی هر چه یك ستاره پیرتر باشد سریع تر حركت می كند.
محققان با استفاده از حد نهایی سرعت مماسی و مقایسه داده های ستاره ای با سایر داده های موجود ستاره ای، 29 ستاره قدیمی پیدا كردند كه پیش از این شناسایی نشده بودند.
به گفته ستاره شناسان كشف ستاره های قدیمی می تواند به كشف سیاره های جدید منجر شود.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان * انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram.me
۰ نفر