۳۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۱۲
کد خبر: 82737927
T T
۰ نفر
كشفيات لوازم آرايشي در كردستان امسال 391 درصد افزايش يافت

سنندج - ايرنا - دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون چهار ميليون و 910 هزار و 346 قلم لوازم آرايشي و بهداشتي در استان كشف و ضبط شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته، 391 درصد افزايش يافته است.

به گزارش ايرنا، رضا ميرزايي روز سه شنبه در ششمين جلسه كارگروه قاچاق محصولات سلامت محور اظهار كرد: در اين مدت 2 ميليون و 489 هزار و 65 قلم داروي قاچاق كشف شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 15 درصد افزايش داشته است.
وي با اشاره به اينكه قاچاق كالاهاي سلامت محور سلامت آحاد جامعه تهديد جدي براي سلامت محسوب مي شود، افزود: تامين سلامت مردم يكي از دغدغه هاي كميسيون مبارزه با قاچاق كالا است.
ميرزايي تاكيد كرد: اين كارگروه در حوزه پيشگيري و مبارزه با قاچاق كالاهاي سلامت محور قاطعانه و با جديت بيشتري عمل مي كند ولي نيازمند همكاري و مشاركت مردم، ادارات و دستگاه هاي اجرايي هستيم.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان نيز گفت: كالاهاي سلامت محور با سلامت جامعه و افراد جامعه ارتباط دارد و توزيع و فروش محصولات آرايشي، بهداشتي قاچاق و غير استاندارد و تقلبي مي تواند تاثير جبران ناپذيري بر سلامت افراد دارد.
دكتر كامبيز حسن زاده معرفي كالاهاي سلامت محور با كيفيت به آحاد جامعه ضروري برشمرد و اضافه كرد: كالاهاي سلامت محور از طريق فضاهاي مجازي و كانال هاي تلگرامي تبليغ و اطلاع رساني مي شود.
وي با تاكيد بر معرفي و ترويج كالاهاي سلامت محور و داراي اصالت در جامعه افزود: معاونت غذا و دارو درصدد است در راستاي معرفي و تبليغ برچسب اصالت كالاهاي با كيفيت و استاندارد به مردم كمپيني راه اندازي كند.
دكتر حسن زاده بر افزايش نظارت و بازرسي ها بر مراكز توزيع و فروش كالاهاي سلامت محور در جامعه تاكيد كرد و يادآور شد: با مراكز عرضه و توزيع محصولات آرايشي، بهداشتي غير مجاز بايد قاطعانه برخورد شود.
وي آموزش و فرهنگ سازي در زمينه محصولات سلامت محور را مهم ارزيابي كرد و گفت: آموزش و پرورش موظف است با برگزاري كارگاه هاي آموزشي براي دانش آموزان مقاطع مختلف دانش آموزان را نسبت به مصرف كالاهاي آرايشي، بهداشتي آگاه كنند.
وي تامين امنيت غذايي و بهداشتي جامعه را دغدغه معاونت غذا و داروي استان كردستان اعلام كرد و يادآور شد: اين معاونت با هدف ايجاد امنيت غذايي و تامين سلامت آحاد جامعه بر عرضه مواد غذايي سالم و توزيع كالاهاي آرايشي، بهداشتي در جامعه نظارت مي كند.
دكتر حسن زاده با اشاره به اينكه بدون ترديد در سطح شهر كالاهاي قاچاق وجود دارد، اظهار كرد: مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور بايد قاطعانه باشد و بازرسي ها و نظارت ها در مراكز توزيع و عرضه بايد افزايش يابد.
دبير كميته مبارزه با قاچاق كالاي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان نيز به عملكرد دانشگاه علوم پزشكي كردستان اشاره كرد و گفت: از ابتداي امسال تاكنون 2 هزار و 874 مركز آرايشي و بهداشتي بازرسي و به ارزش 210 ميليون و 272 هزار ريال و سه هزار و 660 مركز توزيع مواد غذايي بازرسي و به ارزش 190 ميليون و 418 هزار و 481 ريال جريمه و توقيف اموال غير مجاز محكوم شدند.
مظفر اسلامي نيا افزود: در اين مدت 22 قلم مكمل دارويي به ارزش 160 ميليون و 430 هزار ريال توقيف و
39 قلم مكمل به ارزش 83 ميليون و 960 هزار ريال معدوم شده است.
وي اظهار كرد: در اين مدت 960 بازرسي از داروخانه ها، 54 مورد بازرسي از باشگاه هاي ورزشي، 253 بازرسي از مراكز عرضه و پخش مواد غذايي، 699 بازرسي از سالن هاي آرايشي بانوان، 434 بازرسي از مراكز تويع و عرضه مواد و وسايل آرايشي، بهداشتي بعمل آمده است.
به گفته وي، 152 مورد نمونه برداري از محصولات آرايشي، بهداشتي و مواد غذايي قاچاق بعمل آمد همچنين 159 پرونده تخلف محصولات آرايشي و بهداشتي جهت رسيدگي به تعزيرات حكومتي ارسال شده است.
مدير نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي كردستان هم گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون 46 مورد بازرسي از سوي بازرسان دانشگاه علوم پزشكي كردستان بعمل آمده است.
شهاب قصري با باين اينكه 18 مركز بدون مجوز پخش مواد غذايي و 28 مركز مجوز دار شناسايي شده است، اضافه كرد: 370 قلم لوازم آرايشي و بهداشتي نيز در اين مدت توقيف شد و كالاهاي آرايشي، بهداشتي قاچاق نيز در 2 مركز توزيع پلمپ شدند.
وي افزود: بازرسي هاي بعمل آمده بيانگر آن است كه 90 درصد كالاهاي ارائه شده غير مجاز و كشف شده تاريخ مصرف گذشته بوده است.
خبرنگار: شيوا اردلان منش ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7352/9102