۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82738941
T T
۰ نفر

تفكر بسیجی؛ تبلور گفتمان انقلاب اسلامی

۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82738941
تفكر بسیجی؛ تبلور گفتمان انقلاب اسلامی

تهران- ایرنا- بسیج و تشكیل این نیروی خودجوش مظهر وحدت و اتحاد ملی در كشور محسوب می شود و بسیجیان با اتكاء به توان خود در تمام صحنه ها حضوری به موقع و موفق داشته و توطئه های دشمنان را خنثی كرده اند. این نهاد مخلص و همیشه آماده توانسته است منادی گفتمان انقلاب در جهان و مدافع آرمان های بلند نظام جمهوری اسلامی باشد.

بررسی حوادث تاریخی و انقلاب های مردمی در سراسر جهان نشان از آن دارد كه هرگاه حكومتی از پشتوانه مردمی برخوردار باشد، می تواند با تمامی تهدیدهای داخلی و خارجی به مبارزه بپردازد و حیات خود را در برابر انواع كارشكنی های تضمین كند.

پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی ساختارهای كشور تحول و دگرگونی ایجاد كرد و مردم توانستند با اتكا به اراده الهی و با مشاركت و پیروی از معمار بزرگ انقلاب از نظامی مردم سالارانه برخوردار شوند. همزمان با این تغییرها، نهادهای انقلابی پا به عرصه وجود گذاشتند و بسیج به عنوان یكی از اصلی‌ترین و اثرگذارترین این نهادها، نقش مهمی را در جهت حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی بر عهده گرفت.

تشكل مردمی بسیج با حضور در صحنه های مختلف و پس از پشت سرگذاشتن بحران‌هایی همچون جنگ تحمیلی به ‌تدریج با گرایش به طرف تامین دیگر نیاز‌های كشور، دامنه فعالیت‌های خود را گسترش داد و از یك سازمان با محوریت نظامی و امنیتی به یك نهاد چند منظوره با توانمندی‌های مختلف در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شد.

بسیج در تداوم این حركت مقتدرانه به عنوان الگویی موفق در صلح و سازندگی، مسوولیت ها و ماموریت های دیگری را نیز برعهده گرفت. بدیهی است ورود به حوزه های جدید گویای این نكته است كه بسیج می‌تواند به هنگام نیاز در كوتاه ترین زمان، خود را با شرایط جدید هماهنگ سازد.

سردار «نعمان غلامی» رییس سازمان بسیج سازندگی، نظام جمهوری اسلامی ایران را خاستگاه ارزش های الهی و دینی دانست كه بسیج نقش مهمی را در آن ایفا می كند. در این میان دیدگاه های وی را درباره نیروی بسیج و نقش سازنده آن در كشور از نظر می گذرانیم.

** بسیج؛ مظهر ارزش های الهی و مردم سالاری دینی
نظام مردمی ایران یك خاستگاه ارزشی، الهی و دینی دارد و از ضلع مهمی به نام مردم برخوردار است كه نقش انكارناپذیری در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا كردند. مردمی كه دین را محور و مبدا زندگی خویش قرار دادند و ولایتمداری یعنی عالی ترین مظهر نظام اسلامی را مبنای حركت و تبعیت خود تعیین كردند. تبیین كاركرد بسیج سبب شد تا تمامی قشرهای جامعه، حمایت خود را در تمامی زمینه های جهادی اعلام كنند. توجه به بسیج و نیروهای بسیجی چنان پشتوانه بزرگی دارد كه كاركرد آن بر محور دفاعی و نظامی نیز استوار است. هدف از تشكیل این نهاد ایجاد آمادگی های لازم برای دفاع در زمینه های امنیتی و ملی كشور بود كه این مهم در همكاری با دولت و دیگر سازمان های متولی به دست می آید.

** نقش اثرگذار بسیج سازندگی در حوزه محرومیت زدایی
هدف اصلی تشكیل بسیج سازندگی استفاده از نیروهای سالم و جوان برای آبادانی كشور است كه در حقیقت محرومیت زدایی و توسعه، محورهای اصلی این نهاد به شمار می روند. بسیجیان همواره در صدد برطرف كردن مشكل های جامعه هستند و این همان نقطه شاخص بسیج سازندگی محسوب می شود كه در حوزه محرومیت زدایی نیز با توجه به این مهم مردم در طرح های كوچك در نقاط محروم داوطلبانه كمك می كنند تا این نیرو به سازندگی بپردازد. حدود 120 هزار نهاد بسیجی، بیش از 6هزار طرح كوچك را انجام داده اند كه تمامی این اقدام ها در نقاط محروم كشور بوده است. در طول 15 سال گذشته در حوزه محرومیت زدایی، بیش از 450 هزار هكتار آبخیزداری و بیابان زدایی با همت بسیج صورت گرفته است. بسیج مستضعفان در تعامل با سپاه پاسداران و كمیته امداد خمینی(ره)، ساخت پنج هزار خانه برای مددجویان كمیته امداد را دست اقدام دارد كه امید است تا پایان سال جاری به پایان برسد.

** آمادگی بسیج در بازسازی مناطق زلزله زده
گروه ‌های جهادی بسیج سازندگی با توجه به نقش و حضور همیشه در صحنه خود در تمامی عرصه ها برای بازسازی مناطق زلزله زده كرمانشاه نیز آمادگی دارند تا با تمام توان و كمترین هزینه فعالیت های خود را انجام دهند. اعضای بسیج به همراه نیروهای جهادی استان كرمانشاه با حضور در مناطق زلزله زده مشغول امدادرسانی به آسیب دیدگان هستند كه این امر به صورت خودجوش است. با برنامه ریزی های لازم و كمك رسانی هایی كه صورت پذیرفته گروه های جهادی با تمام توان فعالیت های خود را انجام می دهند. حضور بیش از 250 گروه جهادی در حوزه تخصصی پزشكی، عمران و ... نشان از عزم ملی و جهادی برای كمك به هموطنان زلزله زده دارد.

**تولید علم از اهداف بسیج
بهره بردن از علم در جهت حل مشكل ها و جریان تولید از دیگر هدف های نهاد بسیج به شمار می رود. تشكیل گروه های مختلف اندیشه ورزی در حوزه های گوناگون یك نیاز مبرم است كه با اعزام افراد و گروه های بسیجی به مناطق روستایی و محروم كشور در جهت برطرف كردن مسایل این قشر و علم آموزی گام برداشته می شود. با استفاده از ظرفیت این نهاد می‌توان استعدادهای هر شهرستان در تولید محصولات مختلف را شناسایی و برای پرورش این استعدادها كمك كرد و این مساله در اقتصاد مقاومتی نیز اثرگذار است.

** نقش گسترده بسیج در تحقق اقتصاد مقاومتی
مردم با نقش های گسترده خویش در زمینه اقتصاد مقاومتی می توانند اهداف نظام را متعالی سازند. سازمان بسیج، ظرفیت بالایی برای مردمی كردن اقتصاد دارد. با توجه به بیانات آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری و تاكید ایشان بر اقتصادی مقاومتی، این نهاد از 1392 خورشیدی، ورود میدانی و عملی به اقتصاد مقاومتی داشته است و از آن زمان تاكنون همواره برنامه های سالیانه خود را این زمینه اجرا می كند و برای اینكه مردم را با وظایف خود در ارتباط با اقتصاد مقاومتی آشنا سازد، موضوع گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را طرح ریزی كرده است. ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری و خلاقیت ها در زمینه های مختلف می تواند به نوعی اقتصاد مقاومتی تلقی شود. گروه های جهادی بسیج نقش بسیار والایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند. شناسایی قطب های هر شهرستان و تبدیل آنها به صنایع تولیدی از جمله این موارد به شمار می رود. بسیج سازندگی برای همكاری با دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی همواره پیشگام است و در طرح هایی همچون آبخیزداری، بیابان زدایی و پوشش اَنهار(آبیاری سنتی محصول های كشاورزی) آمادگی دارد تا با همكاری دولت از ظرفیت ها و تجربه های خود استفاده كند.

** مبارزه با استكبار هدف والای بسیج
دشمنان انقلاب اسلامی با دخالت در منطقه، توسعه و ترویج افكار پلید در سطح بین المللی همواره در اندیشه براندازی نظام جمهوری اسلامی هستند كه این امر بیانگر وحشت آنان از حضور مقتدرانه ایران در منطقه و جهان است. تفكر بسیجی باید برخاسته از آرمان آزادی خواهی ملت باشد كه اكنون رهایی بخش ملت های مظلوم جهان به شمار می رود كه تداوم این تفكر، نیازمند واكاوی در عملكرد گذشته نظام و حراست از آرمان های بلند نظام جمهوری اسلامی است.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مریم همتی**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9117**2002**9131
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.
۰ نفر