بخش عمده اي از مشكلات جامعه با ترويج فرهنگ وقف قابل رفع است

ياسوج- ايرنا- معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت: وقف اقدامي نيك و خداپسندانه در راستاي خدمت به دين و همنوعان بوده و با ترويج آن نيز بخش عمده اي از مشكلات جامعه به ويژه در زمينه امور اقتصادي قابل رفع است.

به گزارش ايرنا، فتاح محمدي روز چهارشنبه در همايش وقف و رسانه در ياسوج به مناسبت دهه وقف اظهار داشت: وقف به‌عنوان صدقه جاريه از فرهنگ‌هاي غني دين مبين اسلام بوده و از نقش و جايگاه والايي نيز برخوردار است.
وي افزود: وقف كاركردهاي متعددي دارد كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به فرهنگي، آموزشي، علمي، اجتماعي، اقتصادي و رفع نياز محرومان جامعه اشاره كرد.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: آثار و بركات وقف شامل تعديل ثروت، توزيع عادلانه سرمايه در جامعه، فقرزدايي، كاهش فاصله طبقاتي، تقويت روحيه ايثار و فداكاري بين مردم و نبود ريا در ارائه خدمات به نيازمندان است.
محمدي عنوان كرد: فرهنگ وقف نيازمند اطلاع رساني و آگاهي بخشي بيشتري در كهگيلويه و بويراحمد توسط متوليان امر، رسانه‌ها و خبرنگاران استان است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: رسانه مي‌تواند در تبليغ فرهنگ وقف اثرگذار بوده و نقش مهمي در اين راستا ايفا كند.
حجت الاسلام سيد نورالله جنتي پور اظهار داشت: هدف اصلي اوقاف و امور خيريه كشور و كهگيلويه و بويراحمد عمل به نيت واقفان بوده و در اين زمينه از هيچ تلاشي نيز دريغ نخواهد شد.
وي افزود: وقف ابعاد گسترده‌اي داشته و بركات و فوايد آن نيز چشمگير است و بايد براي ترويج روزافزون آن در كهگيلويه و بويراحمد تلاش بيشتري كرد.
مديركل اوقاف و امور خيريه كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: يكي از اولويت‌هاي كاري اوقاف كشور و اين استان گسترش وقف در حوزه علم و فناوري به‌منظور حمايت از نخبگان و توسعه علمي در جامعه است.
حجت الاسلام جنتي پور عنوان كرد: دشمنان به‌تازگي اقدام به تبليغات منفي عليه اوقاف و امور خيريه كشور و مقوله مهم وقف كرده و آنها را مورد هجمه قرار داده‌اند.
وي ابراز داشت: دليل اصلي اين تبليغات منفي و هجمه‌هاي گسترده دشمنان نيز آثار گسترده وقف و اهميت چشمگير سازمان اوقاف و امور خيريه است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كهگيلويه و بويراحمد گفت: سه مأموريت مهم سازمان اوقاف شامل خدمت به بقاع متبركه، احيا و صيانت از موقوفه‌ها و ترويج فعاليت‌هاي قرآني است.
حجت الاسلام جنتي پور با اشاره به وجود 225 بقعه متبركه در كهگيلويه و بويراحمد، اظهار داشت: بسياري از اين بقاع در مناطق سخت گذر استان قرار داشته و همين امر نيز ساخت و ساز و انجام امور عمراني در آنها را دشوار كرده است.
وي افزود: مسئولان اداره كل اوقاف و امور خيريه كهگيلويه و بويراحمد سعي دارند با استفاده از ظرفيت‌هاي استان و تبديل آنها از بالقوه به بالفعل به تحقق هر چه مطلوب‌تر اقتصاد مقاومتي كمك كنند.
مديركل صدا و سيماي مركز كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: وقف مقوله‌اي ديني، شرعي و اجتماعي بوده و گستره آن نيز با توجه به شرايط زمان تغيير مي‌كند.
يوسف افشارنيا اظهار داشت: يكي از وظايف رسانه‌هاي كهگيلويه و بويراحمد آن است كه مقوله مهم وقف را متناسب با مقتضيات زمان براي مردم اين استان تبيين و تشريح كنند.
وي افزود: احيا و ترويج فرهنگ وقف و تقبيح عمل ناپسند تصرف برخي افراد و دستگاه‌هاي اجرايي كهگيلويه و بويراحمد در موقوفه‌ها از ديگر رسالت‌هاي فعالان رسانه‌اي اين استان است.
افشارنيا بيان كرد: رسانه‌ها و خبرنگاران كهگيلويه و بويراحمد براي شناسايي موقوفه‌هاي اين استان نيز اقدام كنند زيرا تعدادي از آنها به دليل ثبت نبودن در سامانه‌هاي مربوطه مغفول مانده‌اند.
18 نفر در اين همايش در بخش‌هاي واقفان، اصحاب رسانه و خبرنگاران، خادمان و هيأت امناي بقاع متبركه و فعالان قرآني (مربي، حافظ و قاري) با اهداي لوح سپاس و جوايز ارزنده تجليل شدند.
كهگيلويه و بويراحمد 23 موقوفه منفعتي ثبت شده دارد.
25 آبان تا چهارم آذر سال جاري به نام دهه وقف نامگذاري شده است.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
7535/6110