به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر افسانه محمدزاده روز پنجشنبه در كنفرانس فوريت هاي مامايي و علل شايع مرگ و مير مادران (فشار خون بارداري و عوارض قلبي عروقي) در سالن همايش پژوهشگاه ابن سينا اظهار كرد: گاهي اوقات بيماري فشارخون بارداري قابل كنترل نيست و پزشكان مجبور به ختم بارداري و خارج كردن جنين نارس مي شوند.
وي با اشاره به اينكه اين نوزادان در معرض خطر قرار دارند، افزود: برخي از اعضاي بدن مانند ريه و سيستم گوارش اين نوزادان هنوز كامل نشده و به همين دليل آنان مي توانند در معرض آسيب قرار گيرند و براي كامل شدن اعضاي بدن بايد در بخش مراقبت هاي ويژه نوزادان نگهداري شوند.
جراح و متخصص زنان و زايمان گفت: امكانات و تجهيزات اين بخش در كشور پيشرفت كرده و در اكثر شهرهاي بزرگ شاهد بيمارستان هاي مجهز بخش مراقبت هاي ويژه نوزادان هستيم كه اين موضوع احتمال زنده ماندن جنين هاي نارس را افزايش داده است.
وي ادامه داد كه اقامت اين جنين ها در بخش مراقبت هاي ويژه نوزادان معمولا طولاني مدت است و گاهي اوقات تا 20 روز مي رسد كه اين كار علاوه بر مشكلاتي براي مادر و نوزاد، هزينه زيادي را هم به خانواده ها تحميل مي كند.
فشار خون بارداري مي تواند به عروق جفت صدمه بزند
وي با اشاره به اينكه فشارخون بارداري مي تواند به عروق جفت صدمه بزند، گفت: صدمه به جفت سبب كاهش خون رساني و اكسيژن به جنين مي شود و رشد آن را كند مي كند.
محمدزاده تاكيد كرد كه اگر اين وضعيت طولاني شود، جفت جنين كاملا نارس شده و اين شرايط مي تواند به مرگ جنين بيانجامد.
وي با طرح اين سئوال كه افزايش فشارخون بارداري مي تواند به جنين هم آسيب برساند، گفت: جنين در اين حالت در معرض آسيب است و مادران بايد فشارخون خود را كنترل كنند.
عوارض جدي مادر و جنين براثر فشارخون بارداري
وي با اشاره به اينكه فشارخون بارداري مي تواند عوارض جدي براي مادر و جنين داشته باشد، گفت: اگر اين بيماري بموقع تشخيص داده نشود، هم مادر و هم جنين در معرض خطرات جدي قرار خواهند گرفت.
محمدزاد افزود: باتوجه به مراقبت هاي مناسب دوران بارداري كه در حال حاضر توسط خانه هاي بهداشت، درمانگاه ها، بيمارستان ها و پرشكان انجام مي گيرد، اين عارضه زودتر تشخيص داده مي شود و در نتيجه مادران باردار با مشكلات كليوي، چشمي، قلب و عروق، خونريزي مغزي و حتي تشنج، كمتري مبتلا مي شوند.
وي فشارخون را يك بيماري سيستميك اعلام كرد و گفت: مادران باردار براثر اين بيماري در معرض آسيب جدي مانند قلب و عروق، مغز، كليه و چشم هستند و بايد اقدامات كنترلي قبل از بارداري انجام گيرد.
مسئول كلينيك ناباروري پژوهشگاه ابن سينا گفت: مراقبت هاي پيش از بارداري بايد در اين زمينه انجام گيرد تا فشارخون مخفي، كنترل و عوارضي براي مادر و جنين ايجاد نشود.
وي با اشاره به اينكه مادران هم در زمان بارداري و هم قبل از آن مي توانند دچار فشار خون شوند، افزود: در صورتي كه مادران باردار به دليل فشارخون دچار دفع پروتئين از طريق ادرار باشند، در معرض خطر جدي قرار دارند.
وي به نحوه مصرف دارو كنترل فشارخون در دوران بارداري اشاره كرد و گفت: در دوران بارداري بسياري از داروهاي براي كنترل و درمان فشارخون قابل استفاده نيست.
وي گفت: هرچند داروهاي متنوعي در اين زمينه وجود دارد اما برخي از داروها ممكن است برروي جنين عارضه داشته باشد.
محمدزاده ادامه داد كه انتخاب دارو در اين دوران محدود است و براي درمان يا كنترل بيماري مادر ، نمي توان سلامت جنين را به خطر انداخت.
كنفرانس فوريت هاي مامايي و علل شايع مرگ و مير مادران( فشار خون بارداري و عوارض قلبي) روز پنجشنبه ( 2 آذر ماه) با حضور متخصصان زنان و زايمان، مامايي، مشاور در مامايي، بهداشت باروري، بهداشت مادر و كودك، بيهوشي و پزشكان عمومي در سالن همايش پژوهشگاه ابن سينا برگزار شد.
علمي 1201
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور
مسئول كلينيك ناباروري پژوهشگاه ابن سينا،
فشارخون بارداري حدود 60 درصد به تولد جنين نارس مي انجامد
۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۸:۲۶
کد خبر:
82740700
تهران - ايرنا - مسئول كلينيك ناباروري پژوهشگاه ابن سينا، فشارخون بارداري را بيماري خطرناك اعلام كرد و گفت: فشارخون بارداري حدود 60 درصد مي تواند به تولد جنين نارس بيانجامد.