۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۷:۳۶
کد خبر: 82742609
T T
۰ نفر
كنفرانس ميراث مكتوب فارسي، عربي و تركي در انستيتو نسخ خطي شرقي سن پترزبورگ روسيه

مسكو - ايرنا - كنفرانس علمي و عملي ميراث مكتوب فارسي، عربي و تركي با حضور جمعي از نسخه شناسان سراسر روسيه در انستيتو نسخ خطي شرقي شهر سن پترزبورگ، برگزار شد.

به گزارش روز شنبه ايرنا، اين كنفرانس با همت بنياد بين المللي ايرانشناسي مسكو و حمايت رايزني فرهنگي ايران در روسيه در راستاي حفظ و معرفي ميراث مكتوب مشترك ايران و روسيه با حضور كارشناسان نسخه شناس زبان هاي فارسي، عربي و تركي به مدت يك روز در انستيتو نسخ خطي شرقي سنت پترزبورگ برگزار شد.
رضا ملكي رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در روسيه، ضمن اشاره به ميراث فرهنگي و ميراث مكتوب اسلامي و اينكه نسخ خطي به عنوان انديشه هاي جاويد، مي توانند در حل مشكلات جامعه ما سهيم باشند، اظهار داشت: اين ميراث كهن بدون ترديد مي تواند براي حل مشكلات ديگر جوامع مدد برساند و بايد بتوانيم با هم افزايي با محوريت نسخ خطي، كمك كنيم.
بر اساس اطلاعات رايزني فرهنگي ايران در روسيه، ملكي در ادامه سخنان خود افزود: با مراكز نسخ خطي مسكو و سنت پترزبورگ، جمهوري هاي تاتارستان و داغستان و ديگر مناطق روسيه، ارتباطات علمي پيوسته داريم و اميدواريم بتوانيم اين سطح ارتباطات را گسترش دهيم و رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در مسكو، آمادگي كمك در عرصه مطالعات اسلامي و ايراني را به مراكز و پژوهشگران اين حوزه دارد.
خانم ايرينا پاپوا رئيس انستتيو نسخ خطي به عنوان ميزبان اين كنفرانس، ضمن خير مقدم گويي به ميهمانان، به روابط فرهنگي ايران و روسيه و همكاري هاي مختلف از جمله ايجاد بخش ميراث مكتوب با همكاري رايزني فرهنگي اشاره و بر اهميت نسخ خطي و معرفي آن به پژوهشگران اين حوزه تاكيد كرد.
استانيسلاو پروزروف، از اعضاي هيئت علمي و مدير بخش علمي انستيتو نسخ خطي، ايليا زايتسف سرپرست انستيتو اطلاعات علمي علوم اجتماعي فرهنگستان علوم روسيه، دكتر علي اكبروف معاون انستيتو شرق شناسي فرهنگستان علوم مسكو، عظيمي از اعضاي هئيت علمي كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، حسين متقي پژوهشگر متون كهن در ايران، از سخنرانان اين كنفرانس بودند كه به اهميت نسخ خطي و نحوه فهرست برداري و فعاليت هاي مشترك در اين حوزه را مورد بحث و بررسي قرار دادند.
اروپام**391**1486**انتشار دهنده: محسن شريفي**