به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در این فناوری جدید از اثری موسوم به اپتوآكوستیك بهرهگیری شده است كه در آن سلولها با استفاده از پالسهای نور مادون قرمز تحریك میشوند.
ایمپلنتهای شنوایی موجود از یك مجموعه الكترود كه مستقیما روی غشای گوش داخلی كار گذاشته میشوند، به منظور ارسال سیگنالهای الكتریكی و تحریك اعصاب شنوایی موجود در گوش داخلی بهره میگیرند. این نوع ایمپلنتها میتوانند موجب آسیب بیشتر شنوایی شوند و سیگنالهای الكتریكی تولید شده توسط آنها به سادگی منتشر شده و سایر اعصاب نزدیك را نیز تحریك میكند.
به همین علت بسیاری از بیمارانی كه از این ایمپلنتها استفاده میكنند، از شنیدن نویز شكایت دارند. اما در ایمپلنت جدید به جای پالسهای الكتریكی از پالسهای نوری استفاده شده و نویز ناخواسته از میان رفته است.
به اعتقاد محققان به جای این كه فناوری جدید جایگزین ایمپلنتهای قبلی شود، بهتر است از هر دو فناوری به صورت همزمان بهرهبرداری شود تا انعطافپذیری سیستم كمك شنوایی افزایش یافته و پاسخگوی تمام نیازهای كاربر باشد.
این فناوری به عنوان بخشی از یك پروژه 4 میلیون یورویی موسوم به Active Implant for Optoacoustic Natural sound enhancement كه بخشی از سرمایه آن توسط اتحادیه اروپا تامین میشود، طراحی و ساخته شده است. در حال حاضر محققان در تلاشند تا میزان مصرف انرژی این سیستم را كاهش دهند تا طول عمر باتری مورد استفاده در آن افزایش یابد.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - محققان مركز الكترونیك و میكروفناوری سوییس ایمپلنت جدیدی را ساختند كه در آن از پالس های نوری برای تحریك اعصاب شنوایی استفاده میشود.