۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۷
کد خبر: 82743758
T T
۰ نفر

كشت پايلوت كينوا در استان بوشهر

۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۷
کد خبر: 82743758
كشت پايلوت كينوا در استان بوشهر

بوشهر- ايرنا- سرپرست مديريت باغباني جهاد كشاورزي استان بوشهر گفت: كشت پايلوت گياه كينوا براي نخستين بار در سه نقطه اين استان آغاز شده است.

سميه فرح بخش روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: در اين طرح 2 رقم از گياه كينوا كشت مي شود.
وي اضافه كرد: با توجه به خشكسالي هاي پي در پي اصلاح الگوي كشت از جمله هدف هاي اين طرح است.
فرحش بخش با اشاره به صادراتي بودن گياه كينوا ادامه داد: اين گياه به دليل مقاوم به شوري و خشكي در زمين هاي غيرقابل كشت نيز رويش دارد.
وي بيان كرد: كينوا براي تهيه غذاي كودك و افرادي كه حساسيت به گلوتن غلات دارند، مناسب است.
فرح بخش اضافه كرد: تاكنون استان هاي خوزستان، سمنان، يزد و سيستان بلوچستان در زمينه كشت اين گياه اقدام كرده اند.
وي افزود: براي نخستين بار كشت گياه كينوا بصورت پايلوت در سطح يك هكتار از زمين هاي استان بوشهر در شهرستانهاي دير، تنگستان و بوشهر انجام مي شود.
مجري اين طرح اظهار كرد: گياه كينوا با نام علمي Chenopodium quinoa گياهي يك‌ ساله است كه بطور معمول به منظور محصول دانه كشت ولي از برگ‌هاي جوان آن هم به عنوان سبزي تازه و يا پخته استفاده مي ‌شود.
وي با بيان اينكه برخي ژنوتيپ ها كاربرد كشت علوفه اي دارند، گفت: گياه كينوا بومي كوه‌هاي آند در بوليوي، شيلي و پرو است كه درپنج سال به طور مداوم مورد تغذيه مردم اين مناطق بوده طوريكه در سال 2003، بوليوي و پرو با 88 درصد توليد جهاني بزرگ‌ترين صادركنندگان اين گياه معرفي شدند.
فرح بخش گفت: اين گياه از سال 1987 ميلادي براي نخستين بار در كلرادو آمريكا بصورت تجاري كشت شد و اكنون يك محصول مناسب براي كشاورزان اكثر مناطق آمريكاي شمالي محسوب مي‌شود.
وي افزود: دانه كينوا يك شبه غله با ارزش غذايي بالاست كه كم حجم و بسيار خوش‌ هضم است و منبع غني از پروتئين، آهن، منيزيم، فيبر، فسفر و ويتامين B2 است طوريكه در كشورهاي آمريكاي جنوبي به خاويار سبز معروف است.
وي يادآور شد: اهميت غذائي كينوا مربوط به تركيب كامل اسيد آمينه، كلسيم، فسفر، آهن بالا و سديم پائين است.
فرح بخش اظهار كرد: پروتئين كينوا از نظر كمي و كيفي بهتر از دانه غلات متداول است و تعادل اسيد آمينه مطلوب‌ تري براي تغذيه انسان و دام نسبت به گندم دارد و ليزين بالا از مشخصه‌هاي بذر كينواست كه 2 برابر گندم است.
وي گفت: گياه كينوا در آمريكا براي توليد آرد، سوپ، غلات صبحانه، تهيه غذا بطور جداگانه و يا مخلوط با برنج پخته و سالاد استفاده مي ‌شود.
6047/6043**
خبرنگار: موناعيدان* انتشاردهنده: موناعيدان