۱۰ آذر ۱۳۹۶، ۲۱:۰۶
کد خبر: 82749129
T T
۰ نفر
سازمان جهاني بهداشت:اهداف هند در كاهش ابتلا به بيماري مالاريا محقق نمي شود

دهلي نو-ايرنا- سازمان جهاني بهداشت در جديد ترين گزارش خود اعلام كرد كه هند به اهداف خود براي كاهش 50 درصدي موارد ابتلا به بيماري مالاريا تا سال 2020 نخواهد رسيد.

به گزارش جمعه شب ايرنا، در گزارش سازمان جهاني بهداشت آمده است: 6 درصد از آمار ابتلا به بيماري مالاريا در جهان در هند اتفاق مي افتد در حالي كه 7 درصد از آمار مرگ و مير ناشي از اين بيماري در جهان متعلق به اين كشور است.
سازمان جهاني بهداشت در اين گزارش با يادآوري اينكه سيستم نظارتي ضعيف يكي از موانع اصلي غلبه بر گسترش بيماري مالارياست افزود: هند و نيجريه كه دو كشور اصلي در انتشار اين بيماري در جهان هستند به ترتيب در تشخيص تنها 8 و 16 درصد از موارد ابتلا به مالاريا موفق بوده اند.
بر اساس اين گزارش، 51 درصد از مورد ابتلا به مالاريا توسط انگل 'پلاسموديوم ويواكس' كه نوع خفيف تر انگل 'پي فالسيپاروم' بوده در هند شناسايي شده است. اين روند به دليل مقاومت انگل يادشده در مقابل داروي ضد مالاريا به نام كلروكين در هند است .
بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت، كشور هاي مالديو، سريلانكا و قرقيزستان توانسته اند در سال 2016 بيماري مالاريا را در كشور هاي خود ريشه كن كنند و بوتان، نپال، تايلند، بنگلادش، ميانمار و اندونزي مي توانند تا سال 2020 موارد ابتلا به اين بيماري را به نصف كاهش دهند.
در گزارش سازمان جهاني بهداشت آمده است :در سال گذشته، 445 هزار نفر در جهان به دليل ابتلا به بيماري مالاريا جان خود را از دست داده اند كه حدود 80 درصد از اين آمار به 15 كشور از جمله هند و كشور هاي جنوب صحراي آفريقا مربوط است.
انگل پلاسموديوم فالسيپاروم، بيماريزاترين گونه مالاريا است و در افراد غيرايمن درمان نشده، مرگ و مير فراواني به بار مي‌آورد.
كلروكويين يا كلروكين يكي از داروهاي قدرتمند ضد مالاريا است. مصرف اين دارو براي درمان مالارياي ناشي از پلاسموديوم فالسيپارم به دليل گستردگي مقاومت انگل به دارو توصيه نمي‌شود.
بيشترين علائم و نشانه هاي مشترك بيماري مالاريا شامل تب، سرما، عرق، سردرد، حالت تهوع و درد عمومي است.
شبد**آساق**267**1010
وحيده دينداري**انتشار:حسن معظمي