۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۸:۵۳
کد خبر: 82749311
T T
۰ نفر

سه ضلعی بی فرجام برای محو فلسطین

۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۸:۵۳
کد خبر: 82749311
سه ضلعی بی فرجام برای محو فلسطین

تهران- ایرنا- رهبران جمهوریخواه آمریكا روی همیاری برخی دولت های عربی و نرمش رهبران تل آویو حساب بازكرده اند تا چند دهه منازعه بر سر تشكیل رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را به سود خود حل و فصل كنند؛ هدفی كه با توجه به واقعیات مساله فلسطین بیشتر به رویاپردازی شباهت دارد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، فروكش زبانه های فتنه داعش از دید برخی صاحبنظران مسائل خاورمیانه به معنای فرورفتن آتش خشونت و كشتار تروریست های تكفیری زیر خاكستر شكست های اخیر این گروه ها است. با این حال، پایان هیمنه این آتش افروزی فرصتی را برای توجه به اصلی ترین مساله جهان اسلام به وجود آورده است.
در همین زمینه، رهبر معظم انقلاب دومین روز ماه جاری در اجلاس «محبان اهل‌بیت(ع) و مساله تكفیری‌ها» از ایستادگی جمهوری اسلامی در برابر توطئه جبهه استكبار و صهیونیسم برای ایجاد جنگ و نزاع میان مسلمانان سخن گفته و تاكید كردند «آمریكا و صهیونیسم و دنباله‌های آنها، از دشمنی با اسلام دست نخواهند كشید و ممكن است توطئه ای همچون داعش و امثال آن را در منطقه ای دیگر طراحی و اجرا كنند.»
رهبری ، موضوع فلسطین را مساله اول دنیای اسلام خواندند و وحدت و همدلی امت اسلامی برای تحقق آرمان آزادی قدس را خواستار شدند.
نگاهی به موضع گیری های اخیر و تكاپوی سران رژیم صهیونیستی، برخی دولت های منطقه و همچنین رهبران كاخ سفید برای مصادره به مطلوب سرانجام تحولات سرزمین اشغالی، عمق فتنه انگیزی این مثلث ضدفلسطینی را عیان می سازد.

** استقبال صهیونیست ها از سستی كشورهای عربی بر سر آرمان آزادی قدس
تمركز سران برخی دولت های عربی بر منافع فردی و خاندانی، منفعت اندیشی و نیز بی توجهی آنان به افكار و مطالبات عمومی در كنار غلبه رویكردهای سازشكارانه و ارتجاعی بر سیاست های شماری از دولتمردان منطقه از مهمترین دلایلی بوده كه موضوع فلسطین و مبارزه با اشغالگران صهیونیست را به حاشیه رانده و حتی برخی دولت های عربی را وارد همكاری پنهانی با رژیم صهیونیستی ساخته است.
اواخر هفته گذشته بود كه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در چهلمین سالمرگ «دیوید بن گوریون» موسس این رژیم از این همكاری های پنهانی سخن گفت و ابراز امیدواری كرد كه «این روابط برای توسعه دایره صلح به نتیجه برسد»
نتانیاهو ضمن دعوت دولت های عربی به ارتقای روابط مخفیانه، باز هم ادعا و تهدیدات خود علیه جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت تكرار كرد.
وی در اظهارنظری قابل تامل گفت، مانع موجود بر سر گسترش روابط تل آویو و برخی پایتخت های عربی افكارعمومی و نه دولتمردان عربی است.
مشابه چنین اظهاراتی را «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خطاب به دولت های عربی بیان داشت و از آنان خواست با پیروی از الگوی مصالحه «انور سادات» رییس جمهوری پیشین مصر، وارد همگرایی با این رژیم و علیه جمهوری اسلامی ایران همداستان شوند.
از دید برخی تحلیلگران و رسانه ها، روی خوش نشان دادن رهبران نوپای كشوری چون عربستان به صهیونیست ها و افزایش مناسبات پنهانی میان دو طرف از دلایل رونمایی مقامات مختلف رژیم اشغالگر قدس از زوایای گوناگون این مناسبات، بر اساس اهداف تبلیغاتی- سیاسی و نمایش نوعی ائتلاف منطقه ای علیه تهران بوده است.

** سودای واشنگتن برای شكل دادن به «معامله نهایی» در اراضی اشغالی
پس از چند دهه ناكامی كاخ سفید در ایجاد سازش در مذاكرات موسوم به اعراب و اسراییل و پایان دادن مخاصمه گروه های فلسطینی با رژیم صهیونیستی، «دونالد ترامپ» درصدد است با ساده سازی مساله و فروكاستن منازعه ای ریشه دار به یك معامله، گره از كار صهیونیست ها بگشاید. ترامپ به همین منظور هیاتی را به رهبری «جرد كوشنر» مامور مهیاسازی زمینه های صلح اعراب و اسراییل ساخته و می كوشد تا كار ناتمام و نافرجام رییس جمهوری سلف خود را به پایان برساند.
ترامپ اما همچون بسیاری پرونده های دیگر سیاست خارجی دچار نوعی بی اطلاعی و سهل انگاری سیاسی است. وی بدون داشتن چارچوب و برنامه ای خاص به دنبال نزدیك ساختن نگاه كشورهای عربی و گروه های فلسطینی از یك سو و سران رژیم صهیونیستی از سوی دیگر است. نكته جالب اینكه رییس جمهوری آمریكا برای ایجاد رویكرد واحد میان كشورهایی عربی تنها مقامات ریاض و رییس دولت خودگردان را مخاطب قرار داده است.
به نوشته برخی رسانه های غربی از جمله «نیویورك تایمز»، راه حل ترامپ برای ایجاد سازش یا به اصطلاح معامله پایانی و «قرارداد قرن» تا حدی نزدیك به راه حل «دو دولت» در سرزمین اشغالی است.
ترامپ و همراهانش اما قائل به اعمال هر گونه فشاری برای بازگشت صهیونیست ها به مرزهای پیش از سال 1967 (آغاز جنگ های اعراب و اسراییل) نیستند و قصد دارند بدون تخلیه شهرك های صهیونیست نشین كرانه باختری پروژه سازش را به انجام رسانند.
از دید برخی تحلیلگران، علاوه بر این موضوعات، سرنوشت شهر بیت المقدس و مسائلی چون بازگشت آوارگان تبدیل به گره هایی شده كه قابل گشایش نیست و سرسختی صهیونیست ها و تداوم سیاست های اشغالگرانه تل آویو، سودای ترامپ را در سطح یك خیالپردازی سیاسی نگاه خواهد داشت.

پژوهشم**9279** 1601**خبرنگار: سیدمحمد موسی كاظمی**انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.
۰ نفر