۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۹:۳۰
کد خبر: 82749363
T T
۰ نفر
توافق دو حزب شاخص پاكستان براي همكاري در انتخابات در پيش رو

اسلام آباد - ايرنا - با نزديك شدن فصل انتخابات مجلس پاكستان ؛حزب مسلم ليگ نواز شريف و حزب مردم براي جلوگيري از تشكيل حكومت تكنوكرات ها در اين كشور متحد مي شوند.

به گزارش روز شنبه ايرنا انتخابات سراسري مجلس پاكستان قرار است ماه ژوئيه - تيرماه - سال آينده ميلادي در سراسر اين كشور برگزار شود و از هم اكنون احزاب مختلف سياسي در اين كشور خود را آماده شركت در اين انتخابات مي كنند.
انتخابات مجلس در پاكستان به اين دليل اهميت دارد كه با راي نمايندگان رئيس جمهوري و نخست وزير براي مدت پنج سال برگزيده مي شوند.
براي انتخاب نخست وزير كه قدرت اصلي و اجرايي را در اختيار دارد، حزب حاكم و جناح مخالف در مجلس ملي پاكستان، هركدام نامزدهاي مورد نظر خود را معرفي مي كنند و به طور طبيعي حزب يا گروهي كه داراي اكثريت باشد، فرد مورد نظر خود را بر قدرت مي نشاند.
نمايندگان هر دو پارلمان ملي پاكستان يعني مجلس ملي و سنا، به همراه چهار مجلس استاني يا مجالس ايالتي كه شامل سند، پنجاب، خيبرپختونخواه و بلوچستان رئيس جمهور اين كشور را با رأي‌گيري انتخاب مي‌كنند؛ كه حدوداً تعداد اين نمايندگان به يكهزار و 100 نفر مي‌رسد.
روزنامه 'اكسپرس تريبيون' پاكستان در خصوص توافق دو حزب مسلم ليگ- نواز- و حزب مردم نوشت: سران دو حزب كه با وجود اختلافات عميق، اتحادي نانوشته دارند براي استفاده از ظرفيت هاي قانوني و حقوقي براي اهداف مشترك توافق كردند.
حزب مسلم ليگ نواز شريف و مردم همچنين براي تعيين راهبرد مشترك به منظور آغاز گفت و گوها با ديگر رهبران احزاب سياسي و مذهبي براي قانون سازي در مجالس ملي و سنا و تغييرات در قانون اساسي اين كشور همكاري مي كنند.
دو حزب مطرح پاكستان همچنين براي انتخابات مجلس سنا و ملي در سال 2018 و تشكيل دولت انتقالي با يكديگر همكاري مي كنند.
بنا بر اين گزارش، منابع موثق در حزب مسلم ليگ نواز اعلام كردند نواز شريف نخست وزير سابق و رئيس حزب مسلم ليگ نواز مشورت با اعضاي مورد اطمينان در اين حزب براي مديريت با چالش هاي پيش رو از جمله ترك اعضاي كليدي اين حزب در بحبوحه انتخابات و جلوگيري از تشكيل حكومت تكنوكرات ها را آغاز كرده است.
نواز شريف و ديگر اعضاي اصلي حزب حاكم به اين نتيجه رسيده اند كه تلاش هايشان را براي آغاز گفت و گوها با سران حزب مردم را مضاعف سازند و در اين راستا 'اياز صادق' رئيس مجلس ملي پاكستان با خورشيد شاه رهبر حزب مخالف در اين مجلس تماس گرفته است.
گفته مي شود ممكن است نواز شريف و آصف علي زرداري در آينده اي نزديك با يكديگر ديدار كنند.
منابع مي گويند كه 'فضل الرحمن' رئيس جمعيت علماي اسلام شاخه فضل در اين خصوص نقش اساسي ايفا كرده است .
دو حزب مسلم ليگ نواز شريف و مردم طي سه دهه اخير دو حزب مخالف در پاكستان به شمار مي روند و گفته مي شود كه حزب مردم نيز، آمادگي خود را براي همكاري با دولت براي تقويت نظام دمكراسي اعلام كرده است.
با اين حال اين دو حزب براي تامين منافع مشترك با يكديگر همكاريهايي نيز داشته اند.
به گزارش ايرنا پيش از اين نيز در آبانماه سال جاري اخباري مبني بر توافق احزاب و گروه هاي سياسي پاكستان با يكديگر براي همكاري در انتخابات سال 2018 اين كشور منتشر شد.
تحولات اخير پاكستان در عرصه سياسي، نگاه رسانه ها و تحليلگران را به انتخابات مجلس اين كشور در ژوئيه سال 2018 (تير 1397)و نتيجه آن معطوف كرده است و احزاب سياسي نيز تا آن زمان در تلاشند تا از اين فرصت نهايت استفاده را ببرند.
عمران خان رئيس حزب 'تحريك انصاف' پاكستان در ديدار با سميع الحق رئيس 'جمعيت علماي اسلام - شاخه سميع' بر اتخاد راهبرد مشترك براي انتخابات سراسري پاكستان در سال 2018 به توافق رسيدند.
در نشست مشترك عمران خان رئيس حزب 'تحريك انصاف' پاكستان در ديدار با سميع الحق رئيس 'جمعيت علماي اسلام - شاخه سميع'، دو طرف بر همكاري مشترك براي آغاز تبليغات انتخابات سراسري سال 2018 تاكيد كردند .
روساي حزب تحريك انصاف و جميعت علماي اسلام شاخه سميع همچنين بر ادامه نشست هاي مشورتي و رايزني ها براي تعيين راهبردهاي سياسي مشترك تاكيد كردند.
آساق**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني