۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۳۲
کد خبر: 82749569
T T
۰ نفر

كشف سیاره ای كه وجود آن تصور نمی شد

۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۳۲
کد خبر: 82749569
كشف سیاره ای كه وجود آن تصور نمی شد

تهران-ایرنا- محققان سازمان فضایی آمریكا (ناسا) سیاره ای كشف كردند كه امكان موجودیت آن تصورناپذیر بود.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه ایندیپندنت، این سیاره به نام WASP-18b در استراتوسفری مملو از مونوكسیدكربن و بطور كامل بدون آب قرار می گیرد.
این موضوع نشان می دهد كه این سیاره احتمالا به واسطه شیوه ای كاملا متفاوت از غول های گازی كه پیش از این شناخته شده اند، تشكیل شده است.
كایل شیپارد از 'مركز پرواز فضایی گوددارد' در گرینلند واقع در مریلند و نویسنده مقاله ای كه در این ارتباط در مجله Astrophysical منتشر شد، گفت: تركیب WASP-18b تمام پیش بینی ها را باطل كرد. ما هیچ سیاره فرا خورشیدی دیگری نمی شناسیم كه منواكسید كربن به طور كامل بر اتمسفر فوقانی آن غالب باشد.
براساس این گزارش، در زمین ، استراسفور ما را از اشعه های خطرناك ناشی از خورشید در امان نگاه می دارد. ازن اشعه ماورای بنفش را جذب می كند به این معنی كه به قسمت بیشتر این اشعه مضر اجازه رسیدن به زمین را نمی دهد.
سایر سیاره ها مولكول متفاوتی مانند اكسید تیتانیوم دارند؛ از اكسید تیتانیوم برای اهداف مختلفی در زمین استفاده می شود.
محققان ناسا سطح این سیاره را در فاصله 325 هزار سال نوری از زمین با بررسی نوری كه از آن به زمین می رسید مطالعه كردند.
بررسی نوری كه از سیارات به زمین می رسد، راهكاری است تا محققان بتوانند به 'نشانه های نوری' دال بر ساختار سیارات دست یابند و نشانه هایی را از احتمال وجود آب و سایر مولكول های مهم در این سیاره بیابند.
اما محققان حتی پس از رصد مكرر این سیاره با تلسكوپ هابل موفق به كشف هیچ گونه آب بر این سیاره نشدند و نشانه های نوری به دست آمده هم با هیچ یك از موادی كه انتظار داشتند در آنجا ببینند مطابقت نداشت، به واقع، اطلاعات فعلی انها در زمینه نحوه تشكیل سیاره ها، به چالش كشیده شده است.
محققان اكنون امیدوارند كه بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد WASP-18b و سایر سیاره های مشابه آن بدست اورند. درصورتی كه آنها بتوانند اطلاعات بیشتری درباره ساختار این سیاره عجیب و غریب بدست آورند در آن صورت می توانند اطلاعات خود را از نحوه تشكیل غول های گازی تغییر دهند.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram.me
۰ نفر