به گزارش روز يكشنبه ايرنا از گمرك، اين اقدام پس از آن صورت مي گيرد كه دولت با هدف مبارزه با قاچاق كالا و ارز تصميم گرفته تا ورود كالاهاي ته لنجي و ملواني را به كمك سامانه هاي الكترونيكي گمرك ساماندهي كند و مصوبه اجرايي شدن آن نيز جهت اجرا ابلاغ شده است.
بنابراين گزارش، مقدمات ساماندهي كالاهاي ملواني و ته لنجي امروز در نشستس با حضور علي معقولي مدير كل مركز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرك در بوشهر كليد خورد.
در اين جلسه معقولي با اشاره به اينكه بايد تمامي كالاهاي وارداتي براي مبارزه با قاچاق كالا و ارز زير چتر گمرك قرار گيرد بر ضرورت ساماندهي كالاهاي ملواني و ته لنجي به كمك سامانه جامع گمركي تاكيد كرد.
وي گفت: خوشبختانه با اجرايي شدن سامانه جامع گمركي و پنجره واحد تجارت فرامرزي بزرگترين تحول گمركي كشور با موفقيت اجرايي شد و امروز ما شاهد ساماندهي كالاهاي وارداتي از طريق گمركات به كمك سامانه جامع گمركي هستيم و تمامي اطلاعات كالاهاي وارداتي به تفكيك جزئيات در اين سامانه ثبت و كنترل مي شود و در هر لحظه و زماني از هر مكان قابل رهگيري است .
معقولي در ادامه به مشكلات انجام تشريفات گمركي پيش از راه اندازي سامانه جامع گمركي و در روش دستي و سنتي اشاره كرد و افزود: اكنون تمامي مجوزها و اطلاعات تشريفات ترخيص كالاها در اين سامانه ثبت مي شود و امكان رهگيري الكترونيكي تمامي كالاها وجود دارد و بزرگترين اقدام دولت جهت مبارزه با قاچاق كالا و ارز با راه اندازي همين سامانه جامع گمركي و پنجره واحد تجارت فرامرزي به شمار مي رود .
** سامانه جامع گمركي توسعه مي يابد.
فيروزه خيالي مدير كل دفتر فن آوري اطلاعات و ارتباطات گمرك ايران نيز در اين آيين از برنامه گمرك براي توسعه سامانه جامع گمركي و پنجره واحد تجارت فرامرزي خبر داد و افزود: سامانه جامع گمركي با تحت پوشش قرار دادن كالاهاي ملواني و ته لنجي توسعه مي يابد.
وي گفت: گمرك بر اساس تفاهم نامه اي كه با مناطق آزاد و ويژه اقتصادي امضاء كرده كالاهاي ورودي و خروجي از اين مناطق را نيز تحت پوشش سامانه جامع گمركي و پنجره واحد تجارت فرامرزي قرار خواهد داد.
خيالي در ادامه به بررسي مزاياي پياده سازي سامانه جامع گمركي در گمرك پرداخت و گفت :در روش هاي سنتي و پيش از الكترونيكي شدن گمرك ذينفعان بايد با مراجعه حضوري به گمرك محل ترخيص، پيش نويس اظهارنامه هايشان را به صورت كاغذي ارائه مي كردند و به دليل محلي بودن گمركات و نبودن سيستم متمركز اطلاعات بايد توسط اپراتور ثبت مي شد و براي ارباب رجوع بسيار زمانبر و هزينه بر بود.
وي ادامه داد: اما اكنون محدوديتي وجود ندارد و مراجعه كنندگان در هر لحظه اي از شبانه روز در زمان كوتاهي مي توانند،از طريق پنجره واحد تجارت فرامرزي اظهار خود را تنظيم و براي انجام مراحل و تشريفات گمركي، آن را به گمرك محل ارجاع دهند.
مدير كل دفتر فن آوري اطلاعات و ارتباطات گمرك در خصوص دليل شكل گيري سامانه جامع و پنجره واحد تجارت فرامرزي و اهداف آنها توضيح داد: از اواخر سال 92 رئيس كل وقت گمرك راه اندازي سامانه جامع گمرك و پنجره واحد تجارت فرامرزي را در دستور كار قرار داد. هدف از اين تحول و اعمال سيستم الكترونيكي،مكانيزاسيون كليه رويه ها و فرآيند هاي گمركي بود.
به گفته خيالي اين تحول به تسهيل و تسريع عمليات گمركي كمك چشمگيري كرده و همزمان، دقت در تشريفات را افزايش داده است. خيالي تشكيل بانك اطلاعاتي، دسترسي لحظه اي به اين بانك و انتشار بر خط آمار را از مهم ترين اثرات سامانه جامع گمرك و پنجره واحد تجارت فرامرزي دانست.
به گزارش ايرنا، كالاهاي ملواني و ته لنجي در زمره واردات غيررسمي قرار مي گيرند كه آبان ماه گذشته دولت با هدف ساماندهي اين بخش از واردات و مبارزه با قاچاق، آيين نامه اي در اين زمينه تهيه و تصويب كرد؛ در اين آيين نامه براي واردات ملواني سهميه سالانه اي به شكل معافيت گمركي تعيين شده است و در صورت واردات بيش از سقف مصوب كه در سامانه جامع گمركي ثبت مي شود، فرد بايد حقوق گمركي مربوطه را بپردازد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2025** 6075
خبرنگار: ليلا جودي** انتشار: زهرا هجيني نژاد
در راستاي مبارزه با قاچاق كالا؛
سامانه كالاهاي ملواني و ته لنجي راه اندازي مي شود
۱۲ آذر ۱۳۹۶، ۹:۵۲
کد خبر:
82750629
تهران - ايرنا - گمرك ايران در ادامه توسعه سامانه هاي الكترونيكي و مبارزه با قاچاق كالا، سامانه ملواني و ته لنجي را در گمركات بوشهر راه اندازي مي كند.