به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا، دكتر ساغر صالحپور در آستانه برگزاری دومین كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی در ارتباط با بیماری آندومتریوزیس در زنان اظهارداشت: آندومتریوز یك بیماری خوش خیم است كه بیشتر در سنین باروری برای زنان بروز می كند.
آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است. لگن شایع ترین محل بروز آندومتریوز است.در این بیماری بافت اندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) تشكیل میشود. این بافت می تواند در تمام بافت های بدن به جز طحال بهوجود آید، ولی رایجترین محل پدیدآمدن آن، لگن است كه در این قسمت هم، تخمدان ها بیشتر گرفتار اندومتریوز میشوند.
در آندومتریوز، بافت های اطراف ممكن است تحریك شوند و در نهایت موجب زخمی شدن بافت و چسبندگی شود.آمار دقیقی در خصوص تعداد مبتلایان وجود ندارد اما بر اساس بررسیهای صورت گرفته، آمار كشور با آمار جهانی مبتلایان مطابقت دارد.
پیش بینی میشود در كشور حدود دو و نیم میلیون نفر مبتلا به این بیماری باشند. بیشترین مشكلات این بیماری مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۴۰ سالگی است كه در سن باروری قرار دارند و باید توجه جدی تر به درمان این بیماری كرد.
وی با اشاره به اینكه دو علامت اصلی این بیماری درد و ناباروری است كه برای كاهش و رفع درد می توان از روشهای جراحی و دارویی استفاده كرد، ادامه داد: برای درمان ناباروری می توان از روشهای دارویی و تكنولوژیهای كمك باوری همچون IVF استفاده كرد.
دبیر اجرایی دومین كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی با اشاره به اینكه این بیماری درمان تخصصی قطعی ندارد، ادامه داد:البته ژنتیك نیز در بروز این بیماری نقش بسیار مهمی دارد و زنانی كه یكی از بستگان درجه اول آنها مبتلا به این بیماری باشد، بیشتر احتمال دارد دچار این مشكل شوند.
دومین كنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی25 تا 27 بهمنماه سالجاری در مركز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی( سالن ابوریحان) با محورهایی همچون مامایی، ژنیكولوژی، پریناتولوژی، اندومتریوزیس، یائسگی، بیماریهای مقاربتی، سندرم تخمدان پلی كیستیك و ... با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته داخل و خارج از كشور برگزار خواهد شد.علاقمندان جهست كسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت www.dtogi.ir مراجعه كنند.
**9031**1440
خبرنگار: عادل پازیار** انتشار: گلشن
تهران-ایرنا-دبیراجرایی دومین كنگره بین المللی چالشهای بالینی درمامایی، زنان و نازایی با بیان اینكه تاخیردرازدواج و فرزنددارشدن درپیشگیری ازآندومتریوزموثراست،گفت:اصلاح سبك زندگی، ورزش كردن،استفاده ازمواد غذایی حاوی فیبر،كاهش مصرف گوشتهای قرمز و فست فودها درپیشگیری ازاین بیماری حائزاهمیت است.