عبدالله محمودي روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: متوسط ميزان برداشت محصول چغندرقند از هر هكتار اراضي محلات در سال زراعي جاري 65 تن است در حالي كه اين شاخص در كشور 45 تا 50 تن اعلام شده است.
وي، كاشت مكانيزه، افزايش اطلاعات كشاورزان، استفاده از بذر مرغوب، سازگار و اصلاح شده، به كارگيري عناصر ريز مغذي، استفاده بهره برداران از آموزش هاي ترويجي و بهره گيري از دانش نوين را از دلايل افزايش محصول توليدي چغندرقندر در محلات بيان كرد.
مدير جهاد كشاورزي محلات گفت:سطح زير كشت چغندرقند در محلات در سال زراعي جاري 130 هكتار بود.
وي ادامه داد: براي نخستين بار كاشت محصول چغندرقند به صورت نشا در سال زراعي جاري در سطح 2 و نيم هكتار از اراضي كشاورزي محلات اجرا شد كه نتيجه اين كاشت رضايت بخش است.
محمودي بيان كرد: كاهش سه نوبت آبياري، پايين آمدن هزينه هاي توليد، تراكم بيشتر تا 10 عدد در هر متر و كنترل بهينه آفات و علف هاي هرز از مزاياي كاشت اين محصول به صورت نشائي است.
مديرجهاد كشاورزي محلات افزود: به منظور ترغيب كشاورزان به اين نوع كاشت براي بهره وري بيشتر با توجه به كاهش منابع آبي تسهيلات ويژه اي پرداخت مي شود.
به گفته محمودي برداشت محصول چغندر قند تا آخر آذر ماه سال جاري در اين شهرستان ادامه داد و پيش بيني مي شود هفت هزار و 200تن محصول توليد شود.
محمودي گفت: محصول برداشت شده چغندر قند به كارخانه هاي قند استان اصفهان براي فرآوري و تبديل به محصولات گوناگون ارسال مي شود.
وي تصريح كرد: عيار محصول چغندرقند در محلات 18 تا 22 درصد است و اين شهرستان دومين توليد كننده چغندرقند در استان مركزي است.
محمودي خاطرنشان كرد: 15 بهره بردار چغندر قند در شهرستان محلات به طور مداوم اين محصول را كشت مي كنند.
محلات واقع در جنوب استان مركزي است كه 50 هزار نفر جمعيت دارد و مهمترين محصول زراعي آن ،گندم، جو، چغندرقند و ذرت علوفه اي است.
اين شهرستان به قطب توليد گل و گياه و سنگ نما در كشور شهرت دارد.
7277/6013/ خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حيدري
خمين - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي محلات گفت: توليد محصول چغندر قند در اين شهرستان در قياس با ميانگين كشوري 15 تا 20 تن بيشتر است.